Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira A i montaż butki

Featured Replies

Napisano

witajcie

planuje założyć gaz do zafiry i tak się zastanawiam czy będzie on też podwieszony na fabrycznym koszyku od zapasu czy może inaczej? Nie chce liczyć na inwencje gazownika bo nie lubię druciarstwa i chce to mieć zrobione porządnie.

Napisano

Fabryczny koszyk nei wystarczy, trzeba wywiercic otwory w podlodze i złapać zbiornik srubami lub dorobic jakis stelarz.

Napisano
  • Autor

> Fabryczny koszyk nei wystarczy, trzeba wywiercic otwory w podlodze i złapać zbiornik srubami lub

> dorobic jakis stelarz.

to trochę lipa, muszę zrobić taką konstrukcje bo na gazownika to nie mam co liczyć, żeby to było profi. Pomyślałem o koszu wykonanym z aluminium, będzie lekki i wystarczająco wytrzymały.

Napisano

> to trochę lipa, muszę zrobić taką konstrukcje bo na gazownika to nie mam co liczyć, żeby to było

> profi. Pomyślałem o koszu wykonanym z aluminium, będzie lekki i wystarczająco wytrzymały.

Masz taką opinię o gazowniku i chcesz u niego gaz zakładać?

Napisano
  • Autor

> Masz taką opinię o gazowniku i chcesz u niego gaz zakładać?

Nie mam nic do tego gazownika poza tym, że czasami odwala fuszerkę z najprostszymi czynnościami. Jeśli chodzi o kwestie działania całej instalacji to wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Napisano

> to trochę lipa, muszę zrobić taką konstrukcje bo na gazownika to nie mam co liczyć, żeby to było

> profi. Pomyślałem o koszu wykonanym z aluminium, będzie lekki i wystarczająco wytrzymały.

A nie musi to mieć czasami odpowiedniej homologacji? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A nie musi to mieć czasami odpowiedniej homologacji?

żeby takowa była gazownik musiałby mieć takie gotowe zestawy chyba, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Napisano

> A nie musi to mieć czasami odpowiedniej homologacji?

Nie musi.

W Oplu Combo C miałem butle w koszu po kole zapasowym i do tego przykręcone śrubami do podłogi. Papieru na to żadnego nie było, nikt na przeglądzie się nie czepiał. Montaż całej instalacji był w ASO Opla.

Napisano

> Nie musi.

> W Oplu Combo C miałem butle w koszu po kole zapasowym i do tego przykręcone śrubami do podłogi.

> Papieru na to żadnego nie było, nikt na przeglądzie się nie czepiał. Montaż całej instalacji

> był w ASO Opla.

Ale nie miałeś "kosza wykonanego z aluminium" i butla miała dodatkowe mocowania do podłogi. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie musi.

> W Oplu Combo C miałem butle w koszu po kole zapasowym i do tego przykręcone śrubami do podłogi.

no właśnie te śruby do podłogi mnie przerażają frown.gif Tym bardziej, że tam z tyłu są te składane dwa siedzenia.

Napisano

>Tym bardziej, że tam z tyłu są te składane dwa siedzenia.

A o to chodzi.

Przecież da się to zrobić w ludzki sposób. Sera szwajcarskiego z podłogi nikt (normalny) nie będzie przecież robił.

Trochę zabawy pewnie będzie z przymierzeniem zbiornika do auta, ale nie jest to niewykonalne.

Możesz się chyba umówić tak, że z podanych wyżej względów, do montażu zbirnika do auta spróbowałbyś się przymierzyć samemu?

Spytać nie zaszkodzi. Gaziarz Cie chyba nie zabije.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.