Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coby kuncik rozruszać :)

Featured Replies

Napisano

Mało zabrakło, żeby nikogo nie trafić...

Ale i tak szacun za zimną krew ok.gif nie jeden na Jego miejscu wdeptałby hamulec w podłoge i czekał na rozwój zdarzeń z miną blondynki, mówiącej "przecież trąbiłam" smirk.gif

Napisano

bylo na innym kaciku, ale nadal mrozi krew w zylach :/ fajnie widac jak odbil ta osobowke - i tak dobrze sie to skonczylo dla ludzi z korka :/

Napisano

Wrzuć na HP a i tak powiedzą Ci że to wina tego z ciężarówki. zlosnik.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Wrzuć na HP a i tak powiedzą Ci że to wina tego z ciężarówki.

Pewnie stary wyga zerkał w papierową mapę grinser006.gif

Napisano

> Pewnie stary wyga zerkał w papierową mapę

icon_eek.gificon_eek.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifok.gif

Napisano

> bylo na innym kaciku, ale nadal mrozi krew w zylach :/ fajnie widac jak odbil ta osobowke - i tak

> dobrze sie to skonczylo dla ludzi z korka :/

A dla tego człowieka co stał na poboczu przed uderzoną osobówką? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A dla tego człowieka co stał na poboczu przed uderzoną osobówką?

Mocno jej nie walnął, pewnie nawet zęby ocalały smile.gif

Z drugiej strony - stoi koło ulicy i myśli o niebieskich migdałach...

Jak tak obserwuję naszych rodaków (nie wiem skąd jest film, ale nie o tym wink.gif ) to dochodzę do wniosku, że jeszcze długo nam się te autostrady nie będą należały. Najpierw porządne kursy a potem autostrady bo się powybijamy. Statystyki po otwarciu A2 były takie, że wypadków jest dużo mniej ale dwukrotnie większy procent z nich jest śmiertelny. Przykład tego pana właśnie - zero trójkąta, brak kamizelki, stanie koło drogi. Niemcy jeżdżą autostradami od dawna i o ile włączanie do ruchu nadal im nie wychodzi, czego tragicznym przykładem był autobus Pol Busu na Ringu Berlina o tyle wiedzą jak zachować się w przypadku awarii - kamizelka, trójkąt, koc i w las, byle dalej od autostrady.

Napisano

> Jak tak obserwuję naszych rodaków (nie wiem skąd jest film, ale nie o tym ) to dochodzę do wniosku, że jeszcze długo nam się te autostrady nie będą należały. Najpierw porządne kursy a potem autostrady bo się powybijamy.

To ja podam przykład z dzisiaj. Jade S7 od białobrzeg do wawy i małe zagęszczenie z przeciwnej, więc niektórzy chcąc to ominąć cofali pasem awaryjnym do najbliższego zjazdu facepalm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakieś 2 miesiące temu rozmawiałem z pewnym gościem. Jego teść postanowił dopracować ostatnie kilka lat do emerytury, jako kierowca C+E. Poszedł do pracy i w 2 tygodniu dostał od szefa zlecenie na dłuuuuuugą trasę, oraz karty kolegów co byli na urlopach........

ech Polska - kraj cudów nad Wisłą

Napisano

> Wrzuć na HP a i tak powiedzą Ci że to wina tego z ciężarówki.

A czyja była wina? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A czyja była wina?

Za mało widać na filmiku by oceniać. Pewnie kierowcy tira, zagapił się czy co. Chociaż zostawianie samochodu na drodze (osobówki którą można zepchnąć) też do sprytnych czynów nie należało.

Napisano
  • Autor

> A czyja była wina?

Obejrzałem filmik jeszcze raz w jakiejś kompilacji. Jakoś nie zauważyłem tego wcześniej. To po prawej stronie jest bum i auta jadące przed samochodem operatora kamery wymusiły pierwszeństwo na ciężarówce a ten się ratował i poszedł na pobocze.

Napisano

> Obejrzałem filmik jeszcze raz w jakiejś kompilacji. Jakoś nie zauważyłem tego wcześniej. To po

> prawej stronie jest bum i auta jadące przed samochodem operatora kamery wymusiły pierwszeństwo

> na ciężarówce a ten się ratował i poszedł na pobocze.

No przestań. Toż wina ciężarówki bo ciężarówki są zawsze winne grinser006.gif

Napisano

Bo grunt to balast!

Napisano

A ja dodam coś jeszcze. Jest tego kilkanaście odcinków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.