Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Superb 2.5V6 TDI

Featured Replies

Napisano

> Superb ciasna

> nie żartuj sobie jak ustawiłem idealnie fotel kierowcy to siadając za sobą odległość kanapy od

> oparcia była minimum 35cm na oko w PII mam 7cm

Dobra ale ja porównuję do auta o rostawie osi od 2700 mm a nie do PII wink.gif

Wewnętrzne wymiary - od drzwi do drzw od podłogi do dachu, od kolana do fotela .... no.gif

Napisano
  • Autor

> No to sobie kup 2,4 Multijet od Fiata z 200 KM silniczkiem i automatem.... Alfa 159 / Fiat Croma

silniczek fajny, ale skrzyni selespeed troche sie boje, Alfy nie chce, bo mi sie nie podoba wink.gif

> ..... co tam wolisz w drewnie i skórze w welurze i z klimatronikiem... a znaczek Fiat zaklej

no sa fajnie wyposazone wink.gif

> czarną taśmą co by sasiedzi cie nie wytykali palcami

a czemu mam zaklejac... wezme sobie jakis fajny kolorek, moze jakies Nero albo Maranello i bedzie git wink.gif - jednego fiata mam, wstydu nie czuje, wiec i drugi by byc mogl smile.gif

> A tak na marginesie Superb jest ciasna - możesz zmierzyć wewnątrz Crome i porównać...

a to mnie zabiles... gdzies na parkingu widzialem Crome i Superba obok siebie i wydawalo mi sie ze superb jednak 'nieco' dluzszy byl...

no nic, dzisiaj jak dobrze pojdzie to sobie pojezdze Fiatem Croma i na zywo sprawdze jak to z tymi wymiarami wink.gif

Napisano

> no nic, dzisiaj jak dobrze pojdzie to sobie pojezdze Fiatem Croma i na zywo sprawdze jak to z tymi

> wymiarami

Zobacz wymiary ale nie to co ktoś tam napisał tylko fizycznie z centymetrem w dłoni.. wink.gif ja kupiłem Cromę zlosnik.gif

Na pewno ma tu znaczenie wysokośc siedziska... W Skodzie siedzisz nisko w Cromie wysoko więc miesca na kolana jest do groma ale bagaznik to nie wiem czy Croma ma większy ... ma 500 litrów hmm.gif nie porównywałem do Kombi Superb więc nie wiem jak to wygląda...

Co do automatu to niestety w wersji 200 KM tylko.... jeśli manual to tylko 1,9 Multijet 150 KM... taki mam ok.gif

Co do Superb to znam dwie opinie bliskich znajomych, że właśnie do 300 i 340 tys km nic sie nie działo i auto suuuuper ok.gif ale to dotyczyło silników 1,9 - auta firmowe...

Napisano
  • Autor

> Zobacz wymiary ale nie to co ktoś tam napisał tylko fizycznie z centymetrem w dłoni.. ja

> kupiłem Cromę

smile.gif

> Na pewno ma tu znaczenie wysokośc siedziska... W Skodzie siedzisz nisko w Cromie wysoko więc miesca

> na kolana jest do groma ale

no cos w tym moze byc

> bagaznik to nie wiem czy Croma ma większy ... ma 500 litrów nie

> porównywałem do Kombi Superb więc nie wiem jak to wygląda...

460 litrow w sedanie, na superb kombi mnie jeszcze dlugo nie bedzie stac wink.gif

> Co do automatu to niestety w wersji 200 KM tylko.... jeśli manual to tylko 1,9 Multijet 150 KM...

> taki mam

mnie 150KM spokojnie styknie wink.gif

> Co do Superb to znam dwie opinie bliskich znajomych, że właśnie do 300 i 340 tys km nic sie nie

> działo i auto suuuuper ale to dotyczyło silników 1,9 - auta firmowe...

dzieki za info wink.gif

za croma przemawia cena/rocznik i kombi wink.gif - oj zmieniles mi troche swiatopoglad wink.gif ale dzieki za uwagi

Napisano

> (...) rozgladam sie myslalem o V70 (...)

To poszukaj v70 z silnikiem 2,5 TDI r5 - bardzo fajny i trwały silnik zlosnik.gif Wiele osób błędnie go myli z opisywaną tutaj V6 oink.gif

Napisano
  • Autor

> To poszukaj v70 z silnikiem 2,5 TDI r5 - bardzo fajny i trwały silnik Wiele osób błędnie go myli

> z opisywaną tutaj V6

mimo ze jestem fanem modelu 850 (a szczegolnie wersji R w kolorze kanarkowym zlosnik.gif ) to po przejechaniu sie v70 mam mieszane uczucia...

no nic, nie pali mi sie... jutro wstepnie jestem umowiony na ogladanie Fiata CROMA 150KM z jakims (podobno) fajnym wyposazeniem za rozsadne pieniadze... w weekend bede mial mozliwosc obejrzenia sobie Superba 1.9TDI 130KM i sie zobaczy... albo i nie wink.gif

Napisano

> Superb ciasna

> nie żartuj sobie jak ustawiłem idealnie fotel kierowcy to siadając za sobą odległość kanapy od

> oparcia była minimum 35cm na oko w PII mam 7cm

Wsiac kiedys do GP, tu jest sporo wiecej miejsca, zarowno z przodu jak i z tylu, w Bravo jest ciasniej. W GP spokojnie siadam za fotelem kierowcy ustawionym w polowie regulacji przod/tyl i nie dotykam kolanami oparcia fotela. W PII jest to niewykonalne grinser006.gifhehe.gif

Napisano

Skoro masz Fiata, to może..... Lancię? Thesis będzie na pewno wygodna do podróżowania po Europie.

I wcale nie żartuję.

Albo jakaś Delta, piękne auto.

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

> Skoro masz Fiata, to może..... Lancię? Thesis będzie na pewno wygodna do podróżowania po Europie.

> I wcale nie żartuję.

> Albo jakaś Delta, piękne auto.

Delta? a w ktorym miejscu ona jest wymiarowo zbiezna z superb? przeciez to jest to samo auto, tylko zabajerzone, co juz mam... facepalm.gif

EOT poprosze bo pytalem o konkret auto i silnik a zaczynamy odchodzic od meritum wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.