Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Superb 2.5V6 TDI

Featured Replies

Napisano

Szukam 'rodzinnego' auta na dlugie trasy, szukam i znalezc nie moge wink.gif

ale caly czas gdzies wylazi mi Skoda Superb 2.5 V6 TDI. W cenie do 40kpln mozna wyrwac cos z 2005 roku i ~200-300kkm realnego przebiegu (sa oferty z mniejszym przebiegiem, ale watpie zeby ktos kupowal takie auto 'do kosciola w niedziele')

podpowiecie czy warto wogole patrzec na 'psełdo fałwej f tedeiku'?

zdorfki

Napisano

Ogólnie auto fajne.

Jakiś rocznik miał problemy z rdzewiejącymi nadkolami z tyłu.

2.5 TDI V6 to silnik uznawany za jeden z tych które należy omijać.

Napisano

> Szukam 'rodzinnego' auta na dlugie trasy, szukam i znalezc nie moge

> ale caly czas gdzies wylazi mi Skoda Superb 2.5 V6 TDI. W cenie do 40kpln mozna wyrwac cos z 2005

> roku i ~200-300kkm realnego przebiegu (sa oferty z mniejszym przebiegiem, ale watpie zeby ktos

> kupowal takie auto 'do kosciola w niedziele')

> podpowiecie czy warto wogole patrzec na 'psełdo fałwej f tedeiku'?

> zdorfki

Gazety opisują ten silnik jako drogi w serwisowaniu frown.gif

Ale niech wypowie się ktoś kto używa tego silnika

Napisano

> Gazety opisują ten silnik jako drogi w serwisowaniu

> Ale niech wypowie się ktoś kto używa tego silnika

w rodzinie jezdzily dwa, silnik dawal rade zlosnik.gif, natomiast skrzynie (automat) polecialy na koniec w obydwu (koszty niemale) mimo, iz roznily sie przebiegiem i sposobem uzytkowania zlosnik.gif

Ogolnie autko bardzo wygodne, przestronne, w wersji z tyn silnikiem bardzo dobrze wyposazone, tylko na skrzynie bym uwazal

Napisano

> Szukam 'rodzinnego' auta na dlugie trasy, szukam i znalezc nie moge

> ale caly czas gdzies wylazi mi Skoda Superb 2.5 V6 TDI. W cenie do 40kpln mozna wyrwac cos z 2005

> roku i ~200-300kkm realnego przebiegu (sa oferty z mniejszym przebiegiem, ale watpie zeby ktos

> kupowal takie auto 'do kosciola w niedziele')

> podpowiecie czy warto wogole patrzec na 'psełdo fałwej f tedeiku'?

> zdorfki

jezeli dla Ciebie wygląd nie ma znaczenia - to raczej warto ok.gif

Napisano

Szukaj 1.9 130ps ok.gif do 100 idzie tak samo jak 2.5 a roznice czuc dopiero do 140km/h. Poza tym tanszy w obsludze itd

Napisano

> Szukaj 1.9 130ps do 100 idzie tak samo jak 2.5 a roznice czuc dopiero do 140km/h. Poza tym tanszy

> w obsludze itd

I do 180 da radę podkręcić.

Napisano

> jezeli dla Ciebie wygląd nie ma znaczenia - to raczej warto

a co jest zlego w wygladzie?

trudno to nazwac psełdofałwejem, raczej passatem w wersji LONG wink.gif

2,5lepiej smiga niz 1,9 ale jak wpomniano wczesniej jest duzo drozszy w serwisowaniu, juz lepiej 1.9 i ewentualnie dorzucic chip

Napisano
  • Autor

> Szukaj 1.9 130ps do 100 idzie tak samo jak 2.5 a roznice czuc dopiero do 140km/h. Poza tym tanszy

> w obsludze itd

dzieki wszystkim za podpowiedzi... ogladalem/przejechalem sie 1.9TDI ale 100KM i wydawal mi sie mulisty, jakos nie zwrocilem uwagi ze sa mocniejsze wersje wink.gif

2.5V6 fajnie brzmi i niezle szedl (jakis czas temu zostalem przewieziony sluzbowym znajomego), ale... wlasnie te koszty obslugi wink.gif

w kazdym razie wstepnie po obejrzeniu sobie ogloszen i dwoch na zywo to chetnie wzialbym Superb z silnikiem od 130KM i DSG

zastanawiam sie jeszcze troche na benzyna, ale chyba sobie odpuszcze wink.gif

Napisano

Niestety Superb o jakim mowisz nie wystepuje z DSG , dopiero w nowym Superbie jest DSG.

Napisano
  • Autor

> Niestety Superb o jakim mowisz nie wystepuje z DSG , dopiero w nowym Superbie jest DSG.

mialem nadzieje ze automat w rocznikach 2004 - 2006 to juz DSG :/

Napisano

2,5 TDI V6 jest drogi w obsłudze jeżeli chodzi o rozrząd i druga istotna wada to zacierające się wałki rozrządu które wymienia się kompletami z osprzętem a są to bardzo duże koszta.

Podobno w którymś roku coś tam niby poprawili i usunęli tę wadę ale to tylko podobno

Napisano
  • Autor

> 2,5 TDI V6 jest drogi w obsłudze jeżeli chodzi o rozrząd i druga istotna wada to zacierające się

> wałki rozrządu które wymienia się kompletami z osprzętem a są to bardzo duże koszta.

a z ciekawosci - ile wytrzymuje rozrzad i walki w tym silniku? moze warto jednak wziac 2,5V6TDI i poniesc koszty wymian - nie kupuje auta na rok czy dwa, wiec moze jednak warto? hmm.gif

> Podobno w którymś roku coś tam niby poprawili i usunęli tę wadę ale to tylko podobno

pewnie bede musial pogrzebac glebiej po forach skody wink.gif

Napisano

> w obsludze itd

jeżdziłem tydzień temu taką zrobioną na 170KM rozpędzanie do ponad 200km/h nie ma najmniejszego problemu idzie jak przecinak ok.gif

Napisano

> 2,5 TDI V6 jest drogi w obsłudze jeżeli chodzi o rozrząd

Poniżej 2000 zł

To tak strasznie drogo?

> i druga istotna wada to zacierające się

> wałki rozrządu które wymienia się kompletami z osprzętem a są to bardzo duże koszta.

1. A wiesz przy jakim przebiegu się te wałki zacierają?

2. Jakie to niby strasznie duże koszty?

> Podobno w którymś roku coś tam niby poprawili i usunęli tę wadę ale to tylko podobno

Jak się kod silnika od B zaczyna to już jest po lifcie.

Internetowe plotki niosą jednak, że pomimo poprawy i tak wałki się zacierają smirk.gif

Jasne, że jak będziemy porównywać do CC700 to auto i silnik jest drogi w utrzymaniu.

Mi na tą chwilę 2.5 TDI w Audi wychodzi taniej w utrzymaniu niż 1.8 noPb+LPG w Fordzie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> a z ciekawosci - ile wytrzymuje rozrzad i walki w tym silniku?

Nie wiem co ile jest obliczona wymiana rozrządu bo nie wnikałem ale koszt gratów zalezy od tego co wymienisz np. http://moto.allegro.pl/rozrzad-skoda-vw-audi-2-5tdi-rolki-paski-wielorow-i1427838815.html plus robocizna.

Wałki też nie wiem ile wytrzymują bo pewnie zależy to też od wielu czynników

>moze warto jednak wziac 2,5V6TDI i

> poniesc koszty wymian - nie kupuje auta na rok czy dwa, wiec moze jednak warto?

IMO nie warto, ale to twój wybór

Rozrząd mniej więcej 1,800zł plus robocizna a rozbierania jest od groma, wałki mniej więcej od 1,000zł do 2,500zł plus koszta wymiany też od groma

> pewnie bede musial pogrzebac glebiej po forach skody

tak będzie najlepiej ok.gif

Napisano

> Poniżej 2000 zł

> To tak strasznie drogo?

a tanio ??

> 1. A wiesz przy jakim przebiegu się te wałki zacierają?

nie wiem bo nie wnikałem co ile mniej więcej bo zależy to wielu czynników

> 2. Jakie to niby strasznie duże koszty?

a od 1,000zł do 2,500zł i nie pisze tu o ASO

> Jak się kod silnika od B zaczyna to już jest po lifcie.

> Internetowe plotki niosą jednak, że pomimo poprawy i tak wałki się zacierają

I tak też słyszałem

> Jasne, że jak będziemy porównywać do CC700 to auto i silnik jest drogi w utrzymaniu.

nie porównuję z CC tylko z tym samym autem z silnikiem 1,9 TDI, różnica jest znaczna

> Mi na tą chwilę 2.5 TDI w Audi wychodzi taniej w utrzymaniu niż 1.8 noPb+LPG w Fordzie

zależy co porównujesz

Napisano

> roku i ~200-300kkm realnego przebiegu

i chcesz wydać na auto 40kzł, które ma 300kkm??? przecież przy takim przebiegu wszystko może się wydarzyć

a jeśli ktoś sprzedaje to wiadomo, że nie inwestował w to auto zbytnio licząc na pozbycie się go

ja bym szukał czegoś ciut mniejszego ale świeższego

z doświadczenia wiem, że za 40kzł można wyrwać coś z segmentu D do przebiegu 120kkm

Napisano

> a tanio ??

No wiesz - patrząc na to tak, to każde auto jest drogie w utrzymaniu, jeśli tylko rozrząd trzeba wymienić hehe.gif

> a od 1,000zł do 2,500zł i nie pisze tu o ASO

No i właśnie po takiej wymianie będziesz miał za chwilę wałki znowu do wymiany zlosnik.gif

Koło się będzie kręciło, a ludzie będą narzekali zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Licz od razu wymianę krzywek ok.gif

Koszty są rzędu kilku tysiaków ale to naprawa raz na paręset tys. km.

Z tego co mi wiadomo - nikomu nie udało się jeszcze określić jaki to przebieg hehe.gif

Wielu twierdzi, że to magiczne 150-200 tys. km (czyli przebieg do którego cofa się licznik przy sprzedaży zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif).

Ja osobiście znam właściciela auta z AFB, któremu niedługo stuknie milion na liczniku zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Wałków jeszcze nie wymieniał.

> nie porównuję z CC tylko z tym samym autem z silnikiem 1,9 TDI, różnica jest znaczna

Ale to zupełnie inne silniki zlosnik.gif

> zależy co porównujesz

No napisałem - benzynowy silnik 1.8 forda do tego "parszywego" 2.5 TDI zlosnik.gif

Napisano

omijj 2,5 V6 tdi silnik bardzo drogi w eksploatacji i niezwykle nietrwaly, szczegolnie walki rozrzadu i hydraulika sterowania zaworem. Naprawa tych uszkodzen to nawet 7000 PLN

Napisano

> Rozrząd mniej więcej 1,800zł plus robocizna

Aż sprawdziłem fakturę zlosnik.gif

1830 zł na oryginałach, z robocizną (rozrząd, pompa wody, termostat, paski).

Napisano

> No i właśnie po takiej wymianie będziesz miał za chwilę wałki znowu do wymiany

> Koło się będzie kręciło, a ludzie będą narzekali

Dlaczego ??

> Licz od razu wymianę krzywek

przecie napisałem "plus osprzęt"

> Koszty są rzędu kilku tysiaków ale to naprawa raz na paręset tys. km.

> Z tego co mi wiadomo - nikomu nie udało się jeszcze określić jaki to przebieg

> Wielu twierdzi, że to magiczne 150-200 tys. km (czyli przebieg do którego cofa się licznik przy

> sprzedaży ).

to nie zależy od przebiegu (no może po części) a od tego gdzie się jeździ, jak się jeździ, na jakim oleju się jeździ, itp...

> Ja osobiście znam właściciela auta z AFB, któremu niedługo stuknie milion na liczniku Wałków

> jeszcze nie wymieniał.

No to ma udany egzemplarz

> Ale to zupełnie inne silniki

No inne ale 1,9 nie gorszy a tańszy w obsłudze

> No napisałem - benzynowy silnik 1.8 forda do tego "parszywego" 2.5 TDI

czyli co ?? rozrząd drogi ?? wałki się sypią ??

Napisano

> a z ciekawosci - ile wytrzymuje rozrzad i walki w tym silniku? moze warto jednak wziac 2,5V6TDI (...)

Jeżeli chcesz to auto mieć dłużej to odpuść sobie ten silnik sick.gif

Widziałem dwa przypadki gdzie wałki po 200 tys. km wyglądały jakby pracowały bez oleju confused.gif Problemy z przegrzewającym się sterownikiem pompy wtryskowej. Znawcy zalecają wymianę szklanek co 100 tys. km. No i dość drogi w serwisowaniu (w porównaniu do 1,9 tdi) ok.gif

Lepiej poszukaj Suberba 1,9 TDI i jak będzie Ci mało mocy to zrób mu chiptuning zlosnik.gif

Napisano

> a tanio ??

Jak na auto tej klasy, mocny silnik to jakoś tak kwota nie robi na mnie wrażenia. Się jeździ się płaci.

Jeśli za drogo to się kupuje auta niższej klasy lub "prostszymi" silnikami.

Napisano

Jechałem parę razy jako pasażer - jak nie lubię Skody to taki przypadł mi do gustu grinser006.gif Silnik świetnie się odpycha.

Kumpel ma taki silnik w Audi, przebieg rzeczywisty nieznany. Zrobił nim około 100 tys. km i z silnikiem nic nie robił.

Napisano

> Jak na auto tej klasy, mocny silnik to jakoś tak kwota nie robi na mnie wrażenia. Się jeździ się

> płaci.

> Jeśli za drogo to się kupuje auta niższej klasy lub "prostszymi" silnikami.

No to chyba nie zrozumiałeś pytania kolegi

Napisano
  • Autor

> i chcesz wydać na auto 40kzł, które ma 300kkm??? przecież przy takim przebiegu wszystko może się

> wydarzyć

ano moze, stad pytam po forach co sie zdarza smile.gif

> a jeśli ktoś sprzedaje to wiadomo, że nie inwestował w to auto zbytnio licząc na pozbycie się go

> ja bym szukał czegoś ciut mniejszego ale świeższego

> z doświadczenia wiem, że za 40kzł można wyrwać coś z segmentu D do przebiegu 120kkm

mamy juz 'male' auto na codzien. Teraz chce duze, tylko dla wlasnej przyjemnosci kierowania i glownie na dlugie jazdy (trasy po europie po pare tys) smile.gif

wlozenie paru tys w uzywane auto mnie nie przeraza, pod warunkiem ze pozwoli mi przejezdzic paredziesiat (i raczej 90 niz 20) tysiecy bez wiekszych problemow.

2.5V6TDI wydawal mi sie w miare rozsadnym silnikiem (pojemnosc/moc/moment/spalanie). 1.9TDI 100koni wydaje sie slaby do takiego auta... z drugiej strony 130KM wydaje sie ok, tylko pytanie czy to nie za duzo do takiej pojemnosci - nie wiem czy blok/osprzet nie chodzi na granicy mozliwosci (na przyklad mozliwosci termicznych - vide problem 2.0TDI z VW ktory notorycznie ma problem z glowica wlasnie ze wzgledu na przegrzewanie sie i osczednosci w materiale)

ogolnie jesli chodzi o segment D/E to w moim zakresie zainteresowan/mozliwosci $, raczej nie ma wielkiego wyboru, a segment C mnie nie interesuje - bo juz mam wink.gif

Napisano

Akurat 1.9tdi 130 to jeden z lepszych tedeikow ever (poza halasem).

A jak nie bedziesz jezdzic ta superba na codzien tylko sporadycznie w trasy to poszukaj 1.8T albo 2.8V6 .

1.8T idzie jak 2.5 TDI a latwiej bedzie o niezajezdzonego a 2.8V6 to dopiero ogien ok.gif

Napisano

> Akurat 1.9tdi 130 to jeden z lepszych tedeikow ever (poza halasem).

> A jak nie bedziesz jezdzic ta superba na codzien tylko sporadycznie w trasy to poszukaj 1.8T albo

> 2.8V6 .

> 1.8T idzie jak 2.5 TDI a latwiej bedzie o niezajezdzonego a 2.8V6 to dopiero ogien

byly 180km z 1,8 t czy tylko 150??

duza bedzie roznica w spalaniu na autostradzie (jazda z normalna predkoscia) miedzy 1,9tdi a 1,8t

Napisano

> Podobno w którymś roku coś tam niby poprawili i usunęli tę wadę ale to tylko podono

nie podobno tylko w 2001 roku był lifting na 155 koni później 163 etc. były już wolne od wad.

Napisano

> nie podobno tylko w 2001 roku był lifting na 155 koni później 163 etc. były już wolne od wad.

Podobno są wolne od wad, ale życie pokazuje coś innego

Napisano

> Podobno są wolne od wad, ale życie pokazuje coś innego

mamy w rodzinie któregoś już v6 ze stajni VAG i oprócz rozrządu nic nie było droższe do standardowego 1,9.

może dlatego że nic w nich nie było robione poza bieżącymi serwisami

Napisano
  • Autor

> 150KM

> Ta jest ciekawa (troche biedna ale wyglada na zadbana): jakiś tekst

golas... bue

> Albo ta

> Koncowka produkcji i ciekawe wnetrze

no lepiej wink.gif

mulher.gif sie spodobala wersja z 'podnozkiem' w przednim fotelu (czesc oparcia sklada sie/otwiera do tylu i robi za podnozek dla pasazera tylnego siedzenia) i mam takiego wlasnie szukac wink.gif

silnik, kolor i reszta wyposazenia to juz moj problem zeby.GIF

Napisano

> ogolnie jesli chodzi o segment D/E to w moim zakresie zainteresowan/mozliwosci $, raczej nie ma

> wielkiego wyboru, a segment C mnie nie interesuje - bo juz mam

nie wiem czego dokładnie oczekujesz od auta ale avensis, accord, jakaś vectra C lub Signum w bardzo dobrym stanie do wyrwania za 40kzł to dobra propozycja

widzę, że masz fiata więc możesz również poszukać cromy

jeśli będziesz spokojnie szukał to w końcu znajdziesz coś rozsądnego, najważniejsze nie napalać się

razem z ojcem szukaliśmy dla niego pod koniec 2009roku samochodu przez 3miesiące, znależliśmy dokładnie taki jaki chciał, nawet kolor odpowiadał

i wyboraź sobie, że trafiliśmy 4letnie auto segmentu D z polskiego salonu, 95kkm nalotu, właściciel dbał o niego, wnętrze jak nowe, co prawda jedne drzwi byly lakierowane pod delikatnej stłuczce ale uważałem to za mało istotną rzecz na tle tylu innych plusów

Napisano
  • Autor

> nie wiem czego dokładnie oczekujesz od auta

metrazu we wnetrzu... w NB za mna nikt nie siadze, w sluzbowym Avensis jakos duzo lepiej tez nie jest - wiec szukam czegos jeszcze dluzszego smile.gif

> ale avensis, accord, jakaś vectra C lub Signum w bardzo

> dobrym stanie do wyrwania za 40kzł to dobra propozycja

> widzę, że masz fiata więc możesz również poszukać cromy

Avensis mam do porownania wink.gif , vectra jakos niespecjalnie wnetrze mi podchodzi, signum... generalnie po NB to wiekszosc wnetrz jest taka sobie wink.gif

> jeśli będziesz spokojnie szukał to w końcu znajdziesz coś rozsądnego, najważniejsze nie napalać się

> razem z ojcem szukaliśmy dla niego pod koniec 2009roku samochodu przez 3miesiące, znależliśmy

> dokładnie taki jaki chciał, nawet kolor odpowiadał

> i wyboraź sobie, że trafiliśmy 4letnie auto segmentu D z polskiego salonu, 95kkm nalotu, właściciel

> dbał o niego, wnętrze jak nowe, co prawda jedne drzwi byly lakierowane pod delikatnej stłuczce

> ale uważałem to za mało istotną rzecz na tle tylu innych plusów

nie napalam sie wogole... rozgladam sie wink.gif myslalem o V70, myslalem o Eclasse, ogladam sobie superb'a i dumam co mi podpasuje wink.gif

czasami zastanawiam sie... a moze jakis VAN? sam jeszcze na 100% nie wiem. Napewno musi byc duzy i rozsadnie kosztowny w uzytkowaniu.

Napisano

> metrazu we wnetrzu... w NB za mna nikt nie siadze, w sluzbowym Avensis jakos duzo lepiej tez nie jest

no w tej konkurencji to faktycznie tylko superb i...signum

signum ma dodatkowy plus w postaci regulowanego oparcia z tyłu, co w skodzie raczej nie występuje

Napisano

> mamy w rodzinie któregoś już v6 ze stajni VAG i oprócz rozrządu nic nie było droższe do

> standardowego 1,9.

> może dlatego że nic w nich nie było robione poza bieżącymi serwisami

Powiem Ci, że ja też znam osobiście kilka osób, którzy mają ten silnik.

NIKT JESZCZE NIE WYMIENIAŁ WAŁKÓW - każdy tylko słyszał opinie, że na 100% jak kupi ten silnik to będzie ostro bulił za wymianę hydrauliki, wałków, turbiny zlosnik.gif

Napisano

> Podobno są wolne od wad, ale życie pokazuje coś innego

OK - ale czyje życie? zlosnik.gif

Osobiście się o tym przekonałeś?

Masz / miałeś auto z takim silnikiem i musiałeś je wymieniać?

Może serwisujesz te silniki i często napotykasz taką usterkę?

Napisano

> Dlaczego ??

Bo wytarte wałki są najczęściej skutkiem padniętej hydrauliki?

> przecie napisałem "plus osprzęt"

No właśnie zlosnik.gif

> to nie zależy od przebiegu (no może po części) a od tego gdzie się jeździ, jak się jeździ, na jakim

> oleju się jeździ, itp...

OK czyli może przyjmijmy, że zależy od tego jak się go serwisuje.

Ale każdy silnik będzie się sypał jeśli właściciel będzie miał gdzieś czynności obsługowe...

Ja np. tak się wystraszyłem tych opinii na necie, że wymieniam olej częsciej niż to zalecane alien.gifhehe.gif

> No to ma udany egzemplarz

Nawet dwa zlosnik.gif

Drugi też już ma powyżej 0,5 mln km na liczniku zlosnik.gif

> No inne ale 1,9 nie gorszy a tańszy w obsłudze

Nie wiem, no ja jechałem 1,9 i nie przypadł mi do gustu.

Był chipowany, miał chyba koło 160 KM, w A4 ale jakąś tak to 2,5 daje mi jednak większą przyjemność z jazdy...

> czyli co ?? rozrząd drogi ?? wałki się sypią ??

Wiesz co - mam jeszcze gdzieś kajecik, w którym zapisywałem wszystkie naprawy.

Rozrząd - nie pamiętam, tym bardziej że sprzedałem go w momencie kiedy trzeba było rozrząd wymieniać. Coś mi się kojarzy, że miało to kosztować koło 1200 zł.

Bardzo uciążliwe były usterki wszelakiego osprzętu silnika sick.gif

Napisano
  • Autor

> no w tej konkurencji to faktycznie tylko superb i...signum

> signum ma dodatkowy plus w postaci regulowanego oparcia z tyłu, co w skodzie raczej nie występuje

no to wlascwie tylko superb... wnetrze opli nigdy mi sie nie podobalo... lipa niezaleznie czy astra (poprzednie modele, bo obecny nawet daje rade) czy vectra (w signum nie siedzialem, ale po fotkach wyglada identycznie jak vectra)... poza tym w signum nie ma tego podnozka smile.gif

Napisano

mondeo , mazda 6 tez dosc duze auta , mam wrazenie ze wiecej niz w ave

Napisano
  • Autor

> mondeo ,

ford nie, bo nie wink.gif

> mazda 6 tez dosc duze auta , mam wrazenie ze wiecej niz w ave

hm.. mazda 6 jakos niespecjalnie sie mi wydaje duza wink.gif ale moze sie gdzies uda sie przysiasc to obadam

Napisano

> ford nie, bo nie

> hm.. mazda 6 jakos niespecjalnie sie mi wydaje duza ale moze sie gdzies uda sie przysiasc to

> obadam

do mondeo tez mam mieszane uczucia , a mazda jezdzilem i naprawde moge polecic ale kombi lub hb

Napisano

> wydaje sie slaby do takiego auta... z drugiej strony 130KM wydaje sie ok, tylko pytanie czy to

> nie za duzo do takiej pojemnosci - nie wiem czy blok/osprzet nie chodzi na granicy mozliwosci

Zdecydowanie za dużo, ci (FIAT np.) co z takiej pojemności wyciągają 190 KM to są jakieś oszołomy. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie za dużo, ci (FIAT np.) co z takiej pojemności wyciągają 190 KM to są jakieś oszołomy.

ano sa, i dlatego mam 1.4 90KM zeby.GIF - zeby sie czasem nie przegrzal zlosnik.gif

Napisano

> OK - ale czyje życie?

> Osobiście się o tym przekonałeś?

> Masz / miałeś auto z takim silnikiem i musiałeś je wymieniać?

> Może serwisujesz te silniki i często napotykasz taką usterkę?

Brat serwisuje te sprzęty i niestety z jakością jest coraz gorzej no.gif

Napisano

> ano sa, i dlatego mam 1.4 90KM - zeby sie czasem nie przegrzal

No to sobie kup 2,4 Multijet od Fiata z 200 KM silniczkiem i automatem.... Alfa 159 / Fiat Croma ..... co tam wolisz w drewnie i skórze w welurze i z klimatronikiem... a znaczek Fiat zaklej czarną taśmą co by sasiedzi cie nie wytykali palcami zlosnik.gif

A tak na marginesie Superb jest ciasna - możesz zmierzyć wewnątrz Crome i porównać... ok.gif

Napisano

> A tak na marginesie Superb jest ciasna - możesz zmierzyć wewnątrz Crome i porównać...

Superb ciasna icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

nie żartuj sobie ok.gif jak ustawiłem idealnie fotel kierowcy to siadając za sobą odległość kanapy od oparcia była minimum 35cm na oko w PII mam 7cm hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.