Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Orlando

Featured Replies

Napisano

Pooglądałem. Wrażenia:

Zzewnątrz ładnie, wygląda bardziej jak SUV niż van. Nie jest ani za duży, ani za wysoki, ot w sam raz. Przypomina Cruze z opcją wygodniejszego wsiadania.

Wewnątrz z przodu dużo miejsca w każdym kierunku. Siedzi się wygodnie, obsługa bez zarzutu. Fajny gadżet to schowek ukryty za panelem radioodtwarzacza. Z tyłu za to mało miejsca na nogi. W Lacetti i Cruze jest go dużo więcej. Regulowany kąt oparcia tylnej kanapy nic tu nie pomaga, dalej nie ma gdzie podziać nóg. Duży minus.

Kolejny minus: bagażnik. Na pierwszy rzut oka wydaje się duży ale jest niesamowicie płytki. Mnóstwo miejsca zabierają złożone dodatkowe fotele. Od podłogi do rolety zostaje chyba jakieś 30cm miejsca (na oko). Największy minus auta.

Nie jechałem autem, więc o układzie jezdnym się nie wypowiem.

Podsumowując: Fajne, rodzinne auto o dynamicznej stylistyce, które zachęcająco wygląda z zewnąrz po to żeby następnie rozczarować ciasnotą w środku.

Szkoda.

Napisano

Jezeli naprawde jest ciasniejszy niz cruze to porazka no.gif co do bagaznika to moze w wersji bez dodatkowych foteli jest wiekszy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jezeli naprawde jest ciasniejszy niz cruze to porazka co do bagaznika to moze w wersji bez

> dodatkowych foteli jest wiekszy

Moim zdaniem tak. Linijką nie mierzyłem, ale zwykle ustawiam przedni fotel w wygodnej dla siebie pozycji i wsiadam następnie do tyłu. W Cruze w takiej sytuacji mam więcej miejsca na nogi.

Jeśli są wersje bez tych foteli to ok. Z fotelami bagaznik jest okrutnie płytki.

Napisano

> Moim zdaniem tak. Linijką nie mierzyłem, ale zwykle ustawiam przedni fotel w wygodnej dla siebie

> pozycji i wsiadam następnie do tyłu. W Cruze w takiej sytuacji mam więcej miejsca na nogi.

JA w Cruzie nie moglem wsiasc za siebie (w laczku bez problemu) to nawet nie chce myslec jak ciasny jest Orlando icon_eek.gifpanic.gif

Napisano
  • Autor

> JA w Cruzie nie moglem wsiasc za siebie (w laczku bez problemu) to nawet nie chce myslec jak ciasny

> jest Orlando

Dokładnie - coraz mniejsze te auta. W Lacetti mogę spokojnie usiąść z tyłu i mam dużo miejsca na nogi. W Cruze dotykam kolanami przedniego fotela. W Orlando natomiast kolana wbijały mi się w przedni fotel.

Napisano
  • Autor

> W MMCars ogladales?

Tak. Byłem na przeglądzie z moim i mi się nudziło.

Napisano

Też dzisiaj widziałem.

Z zewnątrz bardzo fajnie, wewnątrz - te same zarzuty co autor wątku. Ponoć fotele 3 rzędu nie są jakoś łatwo demontowalne, czyli bagażnik niestety mały. Trochę nielogiczne rozwiązanie - jakby dało się wyjąć te fotele, bagażnik byłby bardzo przyzwoity.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dla mnie było by super jakby 2 rzeczy zaproponował Chevrolet:

1) Wersje 5 osobową z większą przestrzenią z tyłu.

2) Wersje 4x4 jak np. A4 czy A6.

Pomarzyć dobra rzecz 270751858-jezyk.gif

Napisano

Też wczoraj pomacałem w środku. Rzeczywiście z tyłu ciasny. W 2-gim rzędzie mniej miejsca niż w Lacetti. W 3-cim siedzi się mniej więcej jak w maluchu, więc miejsce tylko dla małolatów. Poza tym normalnej wielkości człowiekowi i tak nie uda się tam wsiąść biglaugh.gif

Bagażnik płaski ale bardzo płytki, po postawieniu siedzeń można tam co najwyżej postawić (nie położyć) 2 torby z laptopami. Jak dla mnie brakuje możliwości zdemontowania tylnych siedzeń żeby powiększyć bagażnik. No i nie zlokalizowałem w ogóle rolety, nie wiem czy to taka oszczędność w podstawowej wersji, czy po prostu wyjęli ją w salonie, żeby nie przeszkadzała w prezentacji auta...

Materiały tanie (wersja LS), ale nie są odpychające, takie jak w cruze mniej więcej. Szkoda, że siedzenia nie są welurowe jak w Lacetti (człowiek się przyzwyczaił do dobrego biglaugh.gif).

Ciekaw jestem jak jeździ ten podstawowy silnik 1.8 i jak jest auto wyciszone. No i czy do 1.8 będą montowali LPG hmm.gif

Diesel cenowo jest dla mnie nieopłacalny... Poza tym w cenie diesla mogę praktycznie zanabyć Captivę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.