Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektro szyby

Featured Replies

Napisano

Idzie wiosna, a z nią nowe możliwości zeby.GIF

Na ten rok muszę poskładać wnętrze, a póki wszystko na wierzchu to zaczniemy od elektrycznych bajerów. smile.gif

I tak o to mam pytanie: jeśli chcę 4 elektryczne szyby to potrzebuję dwa komplety tych mechanizmów które były montowane w przodzie ?

Na pewno rączki na tył nie pasują od przodu więc przyciski trzeba będzie rzeźbić , ale co z tym mechanizmem ? ten z przodu będzie pasował do tyłu ? Czy też jakaś rzeźba ? albo inny zestaw ?

Napisano

raczki z przodu na tyl pasuja, org podnosniki na przod trzeba deko przerobic potrzebny migomat ogolnie da sie zrobic i juz w jednym uno robilismy to i dziala, znaczy ja sie zajmowalem strona elektryczna.

Napisano
  • Autor

> raczki z przodu na tyl pasuja,

Mierzyłem tak na oko i wydawały mi się inne spineyes.gif

>org podnosniki na przod trzeba deko przerobic potrzebny migomat

> ogolnie da sie zrobic i juz w jednym uno robilismy to i dziala, znaczy ja sie zajmowalem

> strona elektryczna.

To zwrócę się o pomoc do Was jak skompletuje części smile.gif

Prócz dwóch zestawów z wiązką i dwóch kompletów rączek z przyciskami jest coś jeszcze potrzebne ?

Napisano

> Prócz dwóch zestawów z wiązką i dwóch kompletów rączek z przyciskami jest coś jeszcze potrzebne ?

nie dwóch zestawów tylko jeden podwójny przycisk i trzy pojedyncze. ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie dwóch zestawów tylko jeden podwójny przycisk i trzy pojedyncze.

ale można chyba na tył wrzucić też podwójny i uruchomić tylko jeden guzik hmm.gif , bo żeby mieć lewy pojedynczy musiałbym sam to zrobić i wycinać

Napisano

Oki. To tak w skrócie. Podnośniki przód sc/cc. Lepsze do oryginałów. Na tył Brava. Do tego 3 włączniki pojedyncza oraz 2 podwójne. Może być też jeden ale wtedy kierowca nie będzie miał możliwości operowania tylnymi szybami.

Napisano

> nie dwóch zestawów tylko jeden podwójny przycisk i trzy pojedyncze.

ściślej to dwa podwójne i trzy pojedyncze wink.gif

Napisano

> ściślej to dwa podwójne i trzy pojedyncze

faktycznie ok.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> http://allegro.pl/silnik-szyb-fiat-uno-i1494580802.html

> tak wygląda mechanizm elektrycznych szyb do uno ?

> jest jakaś różnica miedzy 3D a 5D ?

różnią się wielkością, z 3D nie podejdą do 5D, poza tym ja bym nie pchał uniakowych podnośników, tylko odrazu założył z SC ok.gif

Napisano

> Tak

> Różnią się, są całkiem inaczej zamontowane.

A na przód do Uno 5D pasuje od razu bez problemów cały elektryczny werk od Seja?

Napisano

> A na przód do Uno 5D pasuje od razu bez problemów cały elektryczny werk od Seja?

trzeba je delikatnie zmodyfikować waytogo.gif

jakiś tekst

Napisano

z 3d do 5d podejdzie i w drugą stronę też... ale.... to nie będzie dobrze działać... ale powiem Ci, że nawet hybrydy da się zrobić smile.gif

Napisano

> z 3d do 5d podejdzie i w drugą stronę też... ale.... to nie będzie dobrze działać... ale powiem Ci,

> że nawet hybrydy da się zrobić

tylko to jest rzeźba w ... zlosnik.gif

poza tym uniakowe podnośniki i tak są do kitu sick.gif, więc po co się babrać skoro można założyć z SC i cieszyć się el. szybami waytogo.gifbiglaugh.gif

Napisano

> tylko to jest rzeźba w ...

żadna rzeźba, jak będzie okazja to Ci pokażę wynik hybrydy, bo 3d też miałem jakiś czas smile.gif

Napisano
  • Autor

> tylko to jest rzeźba w ...

> poza tym uniakowe podnośniki i tak są do kitu , więc po co się babrać skoro można założyć z SC i

> cieszyć się el. szybami

z SC trochu droższe smile.gifgrinser006.gif

Napisano

> z SC trochu droższe

ale szybsze, chowa się cała szyba i przede wszystkim nie ma problemu z kulkami, bo jest zwykła linka i nic nie trzeba czyścić ok.gif

poza tym ile są droższe ? ja za komplet płaciłem 150 zł u kolegi Darcyka ok.gif

Napisano

> ale szybsze, chowa się cała szyba i przede wszystkim nie ma problemu z kulkami, bo jest zwykła

> linka i nic nie trzeba czyścić

> poza tym ile są droższe ? ja za komplet płaciłem 150 zł u kolegi Darcyka

Za komplet czyli za parę lewy-prawy?

Napisano

> Za komplet czyli za parę lewy-prawy?

dokładnie wink.gif

Napisano

> A jeszcze sprzedaje? Bo może się skuszę.

ztcw cały czas handluje częściami do fiata wink.gif

Darcyk

Napisano

> ztcw cały czas handluje częściami do fiata

> Darcyk

Dzięki. Najpierw mój fiat musi znowu zacząć jeździć zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

A powiedzcie mi czy elektryczne z SC podejdą do Uno na tył ? robił tak ktoś ?

Napisano

Za długie są. Albo jak kto woli szyba za szeroka. Możesz sobie tylko biedy narobić. Chyba że przesuniesz jakoś ograniczenie opuszczania szyby w dół.

Napisano
  • Autor

> Za długie są. Albo jak kto woli szyba za szeroka. Możesz sobie tylko biedy narobić. Chyba że

> przesuniesz jakoś ograniczenie opuszczania szyby w dół.

Ok czyli najprosciej będzie przerobić przednie z uno

Napisano

> Ok czyli najprosciej będzie przerobić przednie z uno

ktoś, nie pamiętam kto, kiedyś zrobił tył na podnośnikach uniwersalnych z allegro ok.gif

Napisano

> Najprościej jest zamontować coś takiego

> jakiś tekst

ale te z linka są korbkowe zlosnik.gif

Napisano

> ktoś, nie pamiętam kto, kiedyś zrobił tył na podnośnikach uniwersalnych z allegro

Miałęm takie podnośniki uniwrsalne. To był właśnie pierwszy patent na szyby z tyłu. Zdjąłęm je jeszcze szybciej niż je zamontowałem. Nie mają siły ruszyć szyby na oryginalnych Uniakowych mechanizmach.

Napisano

> Miałęm takie podnośniki uniwrsalne. To był właśnie pierwszy patent na szyby z tyłu. Zdjąłęm je

> jeszcze szybciej niż je zamontowałem. Nie mają siły ruszyć szyby na oryginalnych Uniakowych

> mechanizmach.

mówisz o takich ??

Napisano

> ale te z linka są korbkowe

Już się poprawiam. Nie zwróciłem uwagi czy to manual czy silnik.. Głównie chodziło mi o model zlosnik.gif

Napisano

> mówisz o takich ??

Dokładnie takie. Z tego zestawu użyłem tylko kabli do rozprowadzenia prądu na poszczególne drzwi. Tylko do tego mi sie ten zestaw przydał.

Napisano
  • Autor

> Najprościej jest zamontować coś takiego

a co to z czego to ?

Napisano

> a co to z czego to ?

Brava tył ok.gif

Napisano
  • Autor

> Brava tył

ahaaa smile.gif

no to zaczynam zakupy smile.gif Przód SC a tył Brava grinser006.gif

Napisano

> ahaaa

> no to zaczynam zakupy Przód SC a tył Brava

ja muszę u siebie koniecznie zrobić nową instalację, bo mi się połamały kable w drzwiach sick.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Dobra teraz proszę Was o konkretną pomoc w podłączeniu tego, potrzebuje jak krowie na rowie kroczek po kroczku schemat jak to ogarnąć smile.gif

Zestaw to:

- tylne siłowniki fiat brava

- przód kierowca - seicento

- przód pasażer - uno

- wszystkie przełączniki

Tylko kierowca będzie sterował wszystkim czterema szybami, w reszcie szyb tylko po jednym przełączniku.

Instalacja ma być niezależna od niczego przewód plus i minus pociągnięty prosto z akumulatora i co dalej.... smile.gif

Jakie przekaźniki , gdzie te przekaźniki, gdzie gniazdo z bezpiecznikiem, które przewody z czym połączyć itp?

Proszę o wyrysowanie albo wypisanie tego jak dziecku grinser006.gif

dziękuje smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Tak wygląda (chyba) mechanizm z wersji 3D

> A to jest z wersji 5D

to co podałeś jako wersje 3D nie wygląda mi na oryginalny z uno, te co widziałem do 3D wyglądają podobnie do tych od 5D tylko są inaczej ułożone

Napisano
  • Autor

> to nie jest podnośnik z Uno

no to ładnie mnie gość wprowadził w błąd oslabiony.gif

tu jest taki sam i też pisze że 4 drzwiowy

http://allegro.pl/elektryczny-podnosnik-szyby-przedni-prawy-fiat-uno-i1806938518.html

NIE ROZUMIE grinser006.gif

chyba najlepiej będzie jak założe z seicento z małą rzeźbą hmm:

Napisano

> no to ładnie mnie gość wprowadził w błąd

> tu jest taki sam i też pisze że 4 drzwiowy

> http://allegro.pl/elektryczny-podnosnik-szyby-przedni-prawy-fiat-uno-i1806938518.html

> NIE ROZUMIE

> chyba najlepiej będzie jak założe z seicento z małą rzeźbą hmm:

ja u siebie mam z SC i dają radę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> ja u siebie mam z SC i dają radę

ok to też tak zrobię smile.gif i wrazie pomocy już wiem do kogo się zgłosić zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ok to też tak zrobię i wrazie pomocy już wiem do kogo się zgłosić

ja u siebie zalożylem z Punto MK1 z braku podnosników z SC, ale tutaj już rzeźba jest wieksza. Jak masz dostęp do podnosników z SC to są one najbardziej P&P.

Napisano

> ja u siebie mam z SC i dają radę

Bo to najlepsze rozwiązanie. Też miałem takie u siebie i w porównaniu do fabrycznych są szybsze i bardziej niezawodne

Napisano

Witam wszystkich:)

A co do siłownikow z SC, to badał ktoś może je w kwestii Uno 3D? Dają radę z cięższą szybką czy mają problem?:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.