Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wożenie części blacharskich busem- jak?

Featured Replies

Napisano

Macie może jakieś doświadczenia/pomysły, którymi chcielibyście się podzielić w kwestii przewożenia lakierowanych elementów blacharskich na większą skalę? Jak w miarę szybko i sprawnie umocować parę drzwi, zderzaków, błotników i tylnych klap na pace busa, tak żeby to dowieźć w nienaruszonym stanie?

Napisano

> Macie może jakieś doświadczenia/pomysły, którymi chcielibyście się podzielić w kwestii przewożenia

> lakierowanych elementów blacharskich na większą skalę? Jak w miarę szybko i sprawnie umocować

> parę drzwi, zderzaków, błotników i tylnych klap na pace busa, tak żeby to dowieźć w

> nienaruszonym stanie?

kartony, folia do zabezpieczenia etc - niemal jak oryginalne części blacharskie przychodzące do ASO.

Wszystko dobrze zabezpieczyć linami ściągającymi i będzie ok.gif - im więcej kartonu i pianki typu karimata tym lepiej

Napisano

myślę, że folia bąbelkowa i stretch wystarczą (do kupienia w każdym markecie budowlanym)

najważniesze to umocować to wszystko, żeby nie latało po pace

jak woziłem kiedyś szkło to starałem się to ułożyć do ścianki za siedzeniami, wszystko blisko siebie i ściągałem pasami

Napisano
  • Autor

> kartony, folia do zabezpieczenia etc - niemal jak oryginalne części blacharskie przychodzące do

> ASO.

> Wszystko dobrze zabezpieczyć linami ściągającymi i będzie - im więcej kartonu i pianki typu

> karimata tym lepiej

Czyli prościej niż myślałem smile.gif. Wyobrażałem sobie, że stosuje się do tego jakieś specjalne konstrukcje ala półki.

Napisano

> Czyli prościej niż myślałem . Wyobrażałem sobie, że stosuje się do tego jakieś specjalne

> konstrukcje ala półki.

Jeżeli wozisz setki takich samych elementów (np 2 x dziennie pełny zestaw typu mega drzwi tylnych lewych do Astry G htb 5 dr) to tak, wówczas stosuje się specjalistyczne uchwyty, które raz że pozwalają na ciaśniejsze upakowanie względnie lekkich elementów (po to jeździ toto megą), dwa że w pełni zabezpieczają towar przed uszkodzeniem.

W przeciwnym wypadku - dobre i z głową zabezpieczenie sprzętu we własnym zakresie i jest si.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli wozisz setki takich samych elementów (np 2 x dziennie pełny zestaw typu mega drzwi tylnych

> lewych do Astry G htb 5 dr) to tak, wówczas stosuje się specjalistyczne uchwyty, które raz że

> pozwalają na ciaśniejsze upakowanie względnie lekkich elementów (po to jeździ toto megą), dwa

> że w pełni zabezpieczają towar przed uszkodzeniem.

> W przeciwnym wypadku - dobre i z głową zabezpieczenie sprzętu we własnym zakresie i jest si.

alles klar ok.gif

Napisano

> Czyli prościej niż myślałem . Wyobrażałem sobie, że stosuje się do tego jakieś specjalne

> konstrukcje ala półki.

podjedź do kilku ASO (ew. do większych firm blacharskich) z okolicy dogadaj się z chłopakami z magazynów, pozbieraj od nich folie i kartony i zabezpiecz w to swoje blachy. ok.gif

Napisano

Do drzwi można zrobić stojak z rur a rury obłożyć pianką do ocieplania rur.

A jak bez stojaka to tak koledzy napisali folia bąbelkowa, kartony, no i dobrym izolatorem jest styropian/styrodur ok.gif

Napisano

My wożąc codziennie błotniki, zderzaki itp. z harta po prostu układaliśmy je na pace, często było przed załadunkiem uszkodzone, "Pan Henio" zawsze mówił że i tak trzeba te ujowe blachy szpachlować na dzień dobry zlosnik.gif

Napisano

> My wożąc codziennie błotniki, zderzaki itp. z harta po prostu układaliśmy je na pace, często było

> przed załadunkiem uszkodzone, "Pan Henio" zawsze mówił że i tak trzeba te ujowe blachy

> szpachlować na dzień dobry

Ale kolega pisał JUŻ LAKIEROWANYCH

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.