Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Z cyklu - do oglądaczy

Featured Replies

Napisano

Kolega jest zainteresowany autkiem z tego ogłoszenia.

Czy poza nierealnym przebiegiem, coś ciekawego da się stwierdzić po zdjęciach?

Napisano

> Kolega jest zainteresowany autkiem z tego ogłoszenia.

> Czy poza nierealnym przebiegiem, coś ciekawego da się stwierdzić po zdjęciach?

Instalacja gazowa no.gif

Przebieg no.gif

Sprowadzony no.gif

Brak zdjecia fotela kierowcy no.gif

Wytarta popielniczka no.gif

Dzizys facepalm.gif Niech doda jedno zero do przebiegu. Brac z PL.

Napisano

ogólnie to się zgodzę.

Niemcy (pochodzenie) bardzo dobrze umieją liczyć (wbrew popularnej opinii u Polaków że są bogaci i samochody oddają bo im się nudzą)

Instalacja gazowa (umieją liczyć j.w.)= większe przebiegi = nieprawdziwy przebieg

"Wytarta popielniczka" jak Ty to stwierdziłeś ???

Ale... samochód jest bardzo dobrze wyposożony - kierownica i lewarek i inne były dokupowane z katalogu części tunningowych z salonu (można znaleźć prospekt na necie).

Najmocniejszy silnik benz. w hb oraz klimatronik (to jednak sporo chochluje - stąd ten gaz ( niemcy umieją liczyć -po raz trzeci)

Fajna opcja - ale wolałbym kupić od właściela a nie od handlarza (dlatego pewniej brać te polskie)

Napisano

> Dzizys Niech doda jedno zero do przebiegu. Brac z PL.

Nie przesadzajmy. Przebieg może być jakikolwiek, byle był zadbany i na bieżąco serwisowany.

Wziąć auto do mechanika niech oceni stan techniczny.

Sprawdzić przede wszystkim czy i jak mocno jest bezwypadkowy.

Napisano
  • Autor

> Nie przesadzajmy. Przebieg może być jakikolwiek, byle był zadbany i na bierząco serwisowany.

Wiem, należy się liczyć, że 100kkm jest "zdjęte z blatu". Od biedy można by to było sprawdzić w ASO w niemcowni (np. ostatni przegląd), czy w centrali GM? Chodzi o to żeby było zdjęte 100kkm a nie 300kkm).

Druga sprawa to chyba to że do instalacji LPG Niemcy dawali jakieś "zachęty", więc ten przebieg wcale nie musi być taki straszny...

> Wziąć auto do mechanika niech oceni stan techniczny.

> Sprawdzić przede wszystkim czy i jak mocno jest bezwypadkowy.

To oczywiście należy zrobić ok.gif

Napisano

> "Wytarta popielniczka" jak Ty to stwierdziłeś ???

Jak juz kombinuja z przebiegiem to moga przynajmniej to wymienic. Wytarlo sie od dotykania.

284711346-untitled.JPG

post-45983-14352511641284_thumb.jpg

Napisano

> Instalacja gazowa

Bo ? Wlacznik ma taki jak moja wiec to pewnie fly na keihinach czyli instalka bijaca na glowe wszystkie stagi waytogo.gif

Napisano

> Nie przesadzajmy. Przebieg może być jakikolwiek, byle był zadbany i na bieżąco serwisowany.

> Wziąć auto do mechanika niech oceni stan techniczny.

> Sprawdzić przede wszystkim czy i jak mocno jest bezwypadkowy.

JA po ogladaniu "niebitych i z malym przebiegiem" wole gorsze a z Pl.

Napisano

> Jak juz kombinuja z przebiegiem to moga przynajmniej to wymienic. Wytarlo sie od dotykania.

ALE CO SIE WYTARLO ??? panic.gif :panic.gif :panic.gif :panic.gif :

Napisano

> ALE CO SIE WYTARLO ??? : : : :

ZOBACZ A NIE KRZYCZ smirk.gif wkleilem zdjecie.

Napisano

> ZOBACZ A NIE KRZYCZ wkleilem zdjecie.

Zobaczylem zdjecie i dlatego krzycze waytogo.gif napisz mi prosze co tam sie wytarlo waytogo.gif

Napisano

> Zobaczylem zdjecie i dlatego krzycze napisz mi prosze co tam sie wytarlo

Zaznaczylem. Przod popielniczki. cool.gif

Napisano

> ZOBACZ A NIE KRZYCZ wkleilem zdjecie.

smile.gif) przemyj monitor - ja tam nic nie widzę (w ogóle orientujesz się jak światło pada na nierówną powierzchnię ?)

Napisano

> Zaznaczylem. Przod popielniczki.

A Ty pracujesz w CSI Łodź czy jak ? Bo ja jakby nie przyblizyl tej foty to za chiny ludowe nie jestem w stanie stwierdzic tam wytarcia...

Napisano

> A Ty pracujesz w CSI Łodź czy jak ? Bo ja jakby nie przyblizyl tej foty to za chiny ludowe nie

> jestem w stanie stwierdzic tam wytarcia...

Ja widze. Mam oceniac na podstawie zdjecia to oceniam. Kolejny minus:

- brak radia no.gif druciarstow i chec zarobku przez handlarzyne

- zdjecia robione tuz po umyciu - znany trik.

Napisano

Kontynuując.. po zastosowanych dodatkach - raczej właścicielem nie była kobieta (jak jest to ujęte w opisie).

Oczywiście najistotniejsza jest tutaj historia "wypadkowości" auta.

Napisano

> Ja widze. Mam oceniac na podstawie zdjecia to oceniam.

hehe.gif Ty nawet nie miales laczka smile.gif akurat nie ma tam zadnego wytarcia , jak ktos bedzie jechal to ogladac stawiam flaszke dobrej wodki przeciw temu wytarciu waytogo.gif

Kolejny minus:

> - brak radia druciarstow i chec zarobku przez handlarzyne

> - zdjecia robione tuz po umyciu - znany trik.

Mówimy o tym ogloszeniu : LINK

Bo ja tam widze niefabryczne radio blaupunkta.

Napisano

> Ty nawet nie miales laczka akurat nie ma tam zadnego wytarcia , jak ktos bedzie jechal to

> ogladac stawiam flaszke dobrej wodki przeciw temu wytarciu

Też wytarcia nie widzę, ale popielniczka nie jest raczej meritum. smile.gif

Większych defektów nie widać. Z resztą, jak coś widać na zdjęciach, to zwykle na żywo jest dramat.

Jak nie jest daleko, to ja osobiście przejechałbym się go oglądnąć.

Jak dla mnie zaletą jest silnik - nowe 1.8 to w sumie swego rodzaju rarytas, bo pojawił się w ofercie niedługo przed dieslem. Ciężko go spotkać.

Na pewno dużo nowsza konstrukcja, niż to, co ja mam w aucie.

Napisano

> Mówimy o tym ogloszeniu : LINK

> Bo ja tam widze niefabryczne radio blaupunkta.

Dlatego mowie druciarstwo taka wersja miala w stnadardzie 2 DIN.

Napisano

> Dlatego mowie druciarstwo taka wersja miala w stnadardzie 2 DIN.

No i ? IMHO fabryczne audio to crap... Moj laczek tez jest drutowany bo wywalilem gownianego blaupunkta ?

Napisano

> Kolega jest zainteresowany autkiem z tego ogłoszenia.

> Czy poza nierealnym przebiegiem, coś ciekawego da się stwierdzić po zdjęciach?

Samochód w takim samym wyposażeniu jak mój. Moim zdaniem przebieg jest adekwatny do stopnia zużycia auta. Mój ma 85 kkm i wytarty lewarek skrzyni biegów (a mam identyczny). W równie dobrej kondycji jest skóra na kierownicy ( moja ma już dobrze widoczne ślady używania. Tak samo jest z widoczną na zdjęciu klamką drzwi kierowcy w moim plasik nad klamką jest porysowany dużo bardziej. Mam też radio z półką zamiast zmieniarki płyt CD, która u nas była dostępna tylko w wersji platinium w dodatku fabryczne radio nie jest za specjalnie dobre i nie czyta MP3. Moim zdaniem przebieg auta jest autentyczny. To nie 10 letni golf od dziadka z niemiec tylko uznawany u nas za dziadowskie auto Chevrolet, w tej marce pucowac nic nie trzeba, bo tego typu aut nie kupują ludzie którzy dużo jeżdżą, ani firmy jako samochody flotowe.

Napisano

Jak na ogłoszenia, które przewijają się przez forum od jakiegoś czasu, to ten pojazd sprawia wrażenie całkiem przyzwoitego.

Ja mam tylko wątpliwości, czy jest 100% bezwypadkowy. Nic nie widać specjalnie, ale sprawdzić trzeba. Z jakiegoś powodu trafił na nasz rynek. Skoro nie jest zużyty, ma mały przebieg, LPG i jest dobrze wyposażony, a cena wynosi w Polsce po opłatach, z zyskiem handlarza nieco ponad 6000 euro, to coś jednak musiał przeżyć. Pytanie tylko, co mu było?

Takie auta w Niemczech stoją zdecydowanie wyżej niż 6000 euro.

Ale jak się nie oglądnie, to się nie przekona.

Napisano

Na kierownice i lewarek nie patrz - nie masz takich samych - te są dokładane z salonu, ale po kupnie (nie montowali takich fabrycznie), a więc mogą torchę "ukrywać" przebieg. Oczywiście, auta w takim stanie w niemczech (a stamtąd pochodzi) też nie są

tanie. Gaz sugeruje zwiększenie przejeżdzanych km (bo po co wstawiać), ale wyjaśnieniem może być też sprawdzenie blach.

Napisano

a mojego kolega nie chche kupic?

Napisano
  • Autor

> a mojego kolega nie chche kupic?

Dałem mu linka. Trochę daleko ma do Ciebie zeby.GIF

Napisano

>ale wyjaśnieniem może być

> też sprawdzenie blach.

To może być kluczowa sprawa.

Napisano

> Dałem mu linka. Trochę daleko ma do Ciebie

toz to rzut beretem

Napisano
  • Autor

Ciąg dalszy... dwa dieselki po firmowe:

srebrny

złoty

Przebiegi duże, ale chyba drugie tyle powinny zrobić...

Srebrny widać, że miał lakierowane drzwi kierowcy, ale to nic nie musi oznaczać. Po cenie widać, że firma chce sprzedać auta, a nie sprzedawać. Ktoś może zna te wozy lub firmę (Wrocław)?

Napisano

> Ciąg dalszy... dwa dieselki po firmowe:

> srebrny

> złoty

> Przebiegi duże, ale chyba drugie tyle powinny zrobić...

> Srebrny widać, że miał lakierowane drzwi kierowcy, ale to nic nie musi oznaczać. Po cenie widać, że

> firma chce sprzedać auta, a nie sprzedawać. Ktoś może zna te wozy lub firmę (Wrocław)?

Dzwoniles?

Bo wygladaja mi na cene netto.

Napisano

> Ciąg dalszy... dwa dieselki po firmowe:

> srebrny

> złoty

> Przebiegi duże, ale chyba drugie tyle powinny zrobić...

> Srebrny widać, że miał lakierowane drzwi kierowcy, ale to nic nie musi oznaczać. Po cenie widać, że

> firma chce sprzedać auta, a nie sprzedawać. Ktoś może zna te wozy lub firmę (Wrocław)?

co tu dużo mówić, zdjęcia nie są super jakości, trzeba obejrzeć na miejscu - cena atrakcyjna - ale trzeba sprawdzić czy to przypadkiem nie netto.

Zdjęcia z kierownicy zawsze zasłaniają "przebieg" smile.gif

Napisano

jak kombi i diesel i stoi przy takich halach to zkladam ze zawieszenie do wymiany -bo nie odsc ze dieselek ciezszy to jeszcze cos wozily " na pace" (sam silnik dieselka jest dodatkowo ciezszy freelancer narzekal pamietam ze cos tam nie za bardzo dostosowane bylo)

Napisano

> Dzwoniles?

> Bo wygladaja mi na cene netto.

Na otomoto jest napisane brutto:

Quote:

Cena (brutto):16 000 PLN / 4 037 EUR

Napisano

> Na otomoto jest napisane brutto:

> Quote:

> Cena (brutto):16 000 PLN / 4 037 EUR

z doświadczenia: to jeszcze o niczym nie świadczy smile.gif))))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.