Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile można ujechać bez ładowania?

Featured Replies

Napisano

Co do jazdy to przejechalem okolo 90 km bez ladowania, przejechalbym pewnie jeszcze sporo ale dojechalem do miejsca postoju. Co do altka to nie wymienialem szczotek ale dostep jest do niego beznadziejny, wiec raczej trzeba go wyciagac. Do altka dodatkowo zamontowana jest pompa vacum, niby duzych problemow z wymontowaniem nie ma, trzeba rozpiac wtyczke odczepic 2 przewody olejowe i wykrecic 3 srubki i masz dziada w lapach.

Napisano

> Co do jazdy to przejechalem okolo 90 km bez ladowania

Przeczytałem to i mnie olśniło zlosnik.gif Dopiero dotarło do mnie, że przecież rozmawiamy o dieslu zlosnik.gif Jest szansa, ze dojedzie. Cofam to co powiedziałem o Krośniewicach zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Przeczytałem to i mnie olśniło Dopiero dotarło do mnie, że przecież rozmawiamy o dieslu Jest

> szansa, ze dojedzie.

Spora zaleta diesla, ale "rekompensuje" to beznadziejny dostep do alternatora zlosnik.gif

Napisano

> Co do jazdy to przejechalem okolo 90 km bez ladowania, przejechalbym pewnie jeszcze sporo ale

> dojechalem do miejsca postoju.

na światłach?

> Co do altka to nie wymienialem szczotek ale dostep jest doniego beznadziejny, wiec raczej trzeba go wyciagac. Do altka dodatkowo zamontowana jest pompa

> vacum, niby duzych problemow z wymontowaniem nie ma, trzeba rozpiac wtyczke odczepic 2

> przewody olejowe i wykrecic 3 srubki i masz dziada w lapach.

i tak będą twierdzić że sześć godzin robili a jednego to pogotowie zabrało

Napisano

> Jest szansa, ze dojedzie. Cofam to co powiedziałem o Krośniewicach

TERAZ??!! klnie.gif

Już trzeba było nic nie mówić bo głupieję przez Was niewiem.gif

Napisano

> TERAZ??!!

> Już trzeba było nic nie mówić bo głupieję przez Was

Jak byś się jednak zdecydował jechać to wyciągnij bezpiecznik na którym chodzi podświetlenie deski, TID, lampka podsufitki itd. Te wszystkie małe żaróweczki (o ile nie masz przerobione na led'y) łącznie pobierają sporo prądu.

Napisano

> Już trzeba było nic nie mówić bo głupieję przez Was

Sorry, że namieszałem ale zapomniałem, że to diesel smile.gif Golfa II "w dizlu" wink.gif można było odpalić, odłączyć alternator i akumulator i jeździć aż się paliwo skończyło. U ciebie nie jest tak prosta konstrukcja, więc nie jest tak różowo, ale pobór prądu jest niewielki.

Ale mimo to, Ja bym nie jechał. No, ale to tylko moje zdanie.

Pozdroofka

Napisano

Pewnie juz zrobiles albo dojechales, jechalem z Warszawy w okolice Plocka, to w Wawie na swiatlach pozniej juz bez. PS co do ograniczenia poboru pradu na przyszlosc wyciagnac trzeba przekaznik od swiec zarowych(pod schowkiem przy progu sie znajduje) bo dogrzewaja silnik po uruchomieniu az plyn osiagnie 70 st albo przez 7 minut, zalezy co nastapi pierwsze.(Ja tego nie robilem jak wracalem bo nawet nie wiedzialem ze tak to dziala)

Napisano

> Golfa II "w dizlu" można było odpalić,

> odłączyć alternator i akumulator i jeździć aż się paliwo skończyło. U ciebie nie jest tak

> prosta konstrukcja, więc nie jest tak różowo, ale pobór prądu jest niewielki.

W Isuzu wystarczy zasilic elektrowlacznik na pompie i tez sie bedzie jezdzic, az sie paliwo skonczy smile.gif swoja droga ciekawe ile on pradu pobiera.

Napisano

Do wymiany stojan + łożyska. Koszt całkowity 280zł. facepalm.gif

Napisano

> Do wymiany stojan + łożyska. Koszt całkowity 280zł.

dziś odebrałem. Oprócz powyższych wymieniony także simmering przy pompie vacum gdyż podobno był wyciek. Koszt całkowity 250zł.

Ale zauważyłem że chyba coś jest nie tak. Od razu po odpaleniu zapala się kontrolka od ładowania i w ogóle nie startuje obrotomierz. Dopiero jak dodam gazu to kontrolka gaśnie i obrotomierz startuje. Jutro zmierzę jeszcze napięcie na klemach czy tez tak się zmienia.

Chyba tak nie powinno być? Dzwonić do tego warsztatu czy sie tym nie przejmować i nic z tym nie robić?

Napisano

> Chyba tak nie powinno być?

Pewnie, że nie. Dzwoń i się awanturuj.

Pozdroofka

Napisano

> Pewnie, że nie. Dzwoń i się awanturuj.

> Pozdroofka

oj będzie dym... wink.gif

Napisano

> oj będzie dym...

zobacz czy dobrze naciagneli pasek klinowy mialem tak jak sie slizgal grinser006.gif

Napisano

> Pewnie, że nie. Dzwoń i się awanturuj.

> Pozdroofka

Podobno jest dobrze i tak ma już być... Jak chcę to wymienią mi regulator napięcia ale oczywiście odpłatnie.

Napisano

> Podobno jest dobrze i tak ma już być...

A powiedziałeś im, ze tak "dobrze" jest tylko u Ciebie, bo we wszystkich autach lampka gaśnie po odpaleniu, bez żadnych dodatkowych zabiegów?

> Jak chcę to wymienią mi regulator napięcia ale oczywiście odpłatnie.

Czyli kolejne rozbieranie alternatora i kolejna robocizna... I to wcale nie musi być wina regulatora. Kurna, to nie widzieli, że lampka nie gaśnie po odpaleniu? Tylko aby wypchnąć klienta, następny proszzzz... Co za lepiuchy.

Pozdroofka

Napisano

Gościu powiedział że sam to robił i widział że tak jest, ale powiedział że już tak im się zdarzyło kilka razy z dieslami i że oni nic na to nie poradzą. Przez założeniem altka testowali go i było wszystko dobrze, a pasek na pewno jest dobrze założony. To było takie mówienie do słupa...

Napisano
  • Autor

Ciekaw jestem jak testowali alternator przed założeniem?

Dla mnie bardzo dziwne tłumaczenie, że diesel tak ma. Bo ma większy moment obrotowy czy że klekocze? Nie potrzebuje ładowania?

Pozdr

Napisano

> Podobno jest dobrze i tak ma już być...

U mnie gasnie odrazu, nie potrzeba gazu dokladac.

Napisano

> Ciekaw jestem jak testowali alternator przed założeniem?

Znajomy elektryk samochodowy ma takie stanowisko, sklada sie z silnika elektrycznego do niego podpina alternator i potencjometrem reguluje predkosc i sprawdza parametry alternatora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.