Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie NNW warto?

Featured Replies

Napisano

Warto dopłacać do NNW skoro w razie uszkodzenia ciała itp dużo lepiej korzystać z OC hmm.gif

Napisano

> Warto dopłacać do NNW skoro w razie uszkodzenia ciała itp dużo lepiej korzystać z OC

z jakiego OC chcesz korzystać gdy stanie się coś jednemu z Twoich pasażerów a Ty spowodujesz kolizję ?

ps. nie wnikam w ograniczenia kwotowe tych ubezpieczeń

Napisano

> z jakiego OC chcesz korzystać gdy stanie się coś jednemu z Twoich pasażerów a Ty spowodujesz

> kolizję ?

Normalnie, ze swojego OC. Są nim objęte szkody na osobach, nawet jeśli są pasażerami Twojego samochodu.

Nie wiem tylko czy jest to regułą w przypadku gdy poszkodowanym pasażerem jest współwłaściciel auta (żona/mąż).

Napisano

> z jakiego OC chcesz korzystać gdy stanie się coś jednemu z Twoich pasażerów a Ty spowodujesz

> kolizję ?

> ps. nie wnikam w ograniczenia kwotowe tych ubezpieczeń

z OC sprawcy ok.gif

prosty przykład: jedziesz swoim autem i wieziesz kolegę/koleżankę/kogokolwiek i powodujesz kolizję, w której ucierpiał Twój pasażer, wtedy przysługuje mu odszkodowanie z Twojego OC, jako z OC sprawcy wink.gif

Napisano

> z OC sprawcy

> prosty przykład: jedziesz swoim autem i wieziesz kolegę/koleżankę/kogokolwiek i powodujesz kolizję,

> w której ucierpiał Twój pasażer, wtedy przysługuje mu odszkodowanie z Twojego OC, jako z OC

> sprawcy

a Tobie ....

Napisano

> Normalnie, ze swojego OC. Są nim objęte szkody na osobach, nawet jeśli są pasażerami Twojego

> samochodu.

> Nie wiem tylko czy jest to regułą w przypadku gdy poszkodowanym pasażerem jest współwłaściciel auta

> (żona/mąż).

ale kierowcy już raczej nie ...

Napisano

> Warto dopłacać do NNW skoro w razie uszkodzenia ciała itp dużo lepiej korzystać z OC

NNW to zazwyczaj psi grosz i jest wypłacany dopiero po zakończeniu leczenia - co może trwać wieki.

Napisano

Najpierw sprawdź warunki tego NNW i za co płacą.

Znam ja takie NNW, ze wypłata następuje dopiero przy utracie ręki, nogi, oka, śledziony i innych takich.

mar00ha

Napisano

Jeszcze bym dodał ze "przedmiotem ubezpieczenia są trwałe następstwa nieszczęśliwych wypadków lub śmierć ubezpieczonego w czasie podróży samochodem" z naciskiem na słowo następstwa a nie w wyniku wypadku

20.GIF

Napisano

Płaciłem NW przez 10 lat miałem wypadek leczenie trwało 6miesiecy(bol odczówam do dzisiaj ponad rok) z oc sprawcy sumka całkiem calkiem a z NW za pierwszym razem 0zł po walkach i odwołaniu 250 zł olałem ich i od tego roku nie płace. Szkoda mi 100zł na takie dziadostwo.

Napisano

> z naciskiem na słowo następstwa a nie w wyniku wypadku

A jaka jest różnica?

mar00ha

Napisano

Szkoda kasy. Od tego roku tez nie będe płacił. Mam znajomego agenta ubezpieczonego, mówił mi że w większości firm to tylko ściema. Jak już to wszystko z OC.

Napisano
  • Autor

> Szkoda kasy. Od tego roku tez nie będe płacił. Mam znajomego agenta ubezpieczonego, mówił mi że w

> większości firm to tylko ściema. Jak już to wszystko z OC.

Nie no do tej pory miałem bo był pakiet dilerski...

Teraz Allianz wywalił ceny, że mam 33% drożej, niz w Mbanku (chyba najtaniej) no i tam jest opcja NNW i się zastanawiałem... już się nie zastanawiam wink.gif

Napisano

Chyba tak a ze jak w wyniku wypadku stracisz np rękę ,nogę lub oko to z jakiej polisy będą wypłacać rentę?

Jest to następstwo wypadku a nie w wyniku wypadku

Tak sobie teoretyzuję hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.