Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie oponki do cc

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko czy oponki 165/65 R13 wejda mi do cc gdy zawieszenie nie było przerabiane jest na standardowym. Zrobiłem swap na 1,2 i teraz coś szerszego by się zdało.

Napisano

> Mam takie pytanko czy oponki 165/65 R13 wejda mi do cc gdy zawieszenie nie było przerabiane jest na

> standardowym. Zrobiłem swap na 1,2 i teraz coś szerszego by się zdało.

Bez problemu (jak chcesz to mam takie na sprzedaż) jct. PRIV

Napisano

> Mam takie pytanko czy oponki 165/65 R13 wejda mi do cc gdy zawieszenie nie było przerabiane jest na

Wejdą ale balony z nich ładne będą no.gif Ja bym założył 165/55 albo 175/50 i puścił autko troszkę w dół waytogo.gif Jakbyś był zainteresowany to mam 165/55 na sprzedaż wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Wejdą ale balony z nich ładne będą Ja bym założył 165/55 albo 175/50 i puścił autko troszkę w dół

> Jakbyś był zainteresowany to mam 165/55 na sprzedaż

Na 165/55 to pewnie troszke twardawy się zrobi a nasze drogi to sami wiecie masakra.

Napisano

> Na 165/55 to pewnie troszke twardawy się zrobi a nasze drogi to sami wiecie masakra.

Twardym trza być zlosnik.gif Ogólnie to 3/4 osób na tym forum jeździ na oponach o niskim profilu i szczerze powiem, że nie słyszałem jeszcze narzekań wink.gif Sam użytkuje takie gumy i jest ok ok.gif A drogi fakt są lipne ale daje się jakoś radę, nie ma co dramatyzować tylko jeździć wink.gif No chyba, że nie zależy ci na wyglądzie tylko na lepszym komforcie to jak najbardziej wyższa guma ok.gif

Napisano

> Na 165/55 to pewnie troszke twardawy się zrobi a nasze drogi to sami wiecie masakra.

Taka opona to żaden hardkor więc się nie bój tylko zakładaj wink.gif No i przydałoby się go troszkę obniżyć bo będzie duża dziura między kołem a nadkolem wink.gif Skoro robiłeś swapa to chyba nie po to, żeby jeździć w kapeluszu na serii zawiasie i balonowych gumach?

Napisano

U mnie w cc na zawiasie avo (z regulacją twardości) + springi eibacha pro kit -> prawa przednia opona tarła o zbiorniczek od spryskiwacza i zrobiła całkiem sporą dziurę.

Poza tym profil boczny jest za wysoki i opona wygląda jak balon

Napisano

no, niski zawias jest spoko. Mój kumpel jeździł kiedyś astrą na sprężynach -60. Siedziała fajnie, dobijała na każdym dołku. Namówiłem go na b6 i sprężyny eibach. Samochód poszedł do góry, nie wyglądał już tak "sportowo" ale teraz w zakrętach i po dołach idzie jak szalony zlosnik.gif Teraz mój kumpel powtarza każdemu "niski zawias to gówno, nie wiem jak mogłem na tym jeździć". Jedyny tegu plus to wygląd zlosnik.gif

Co do niskiego profilu to zgadzam się z resztą. na profilu 65 komfort większy, ale opona prawie spadła mi z felgi na pierwszym zakręcie postanowiłem wrócić do 50 zlosnik.gif

Napisano

No co ty. 165/55 to jest takie minimum, żeby to jakoś wyglądało i na pewno nie będzie twardo.

Albo 175/50 albo 165/55

Napisano

Ja niedawno założyłem na jazdę próbną koła z oponami 175/50/13R przy zawieszeniu -40 i wcale twardo nie było. W marcu zmieniam na -70/-50.

Napisano

ja mam na lato 165/55 i jest rewelacja ok.gif wiec mogę Ci polecic z góry zlosnik.gif nie masz sie czego bac

Napisano

> no, niski zawias jest spoko. Mój kumpel jeździł kiedyś astrą na sprężynach -60. Siedziała fajnie,

> dobijała na każdym dołku. Namówiłem go na b6 i sprężyny eibach. Samochód poszedł do góry, nie

> wyglądał już tak "sportowo" ale teraz w zakrętach i po dołach idzie jak szalony Teraz mój

> kumpel powtarza każdemu "niski zawias to gówno, nie wiem jak mogłem na tym jeździć". Jedyny

> tegu plus to wygląd

> Co do niskiego profilu to zgadzam się z resztą. na profilu 65 komfort większy, ale opona prawie

> spadła mi z felgi na pierwszym zakręcie postanowiłem wrócić do 50

-6 to nie jest wcale nisko. Jakby do tego założył porządne amorki to by to grało.

Napisano

> ja mam na lato 165/55 i jest rewelacja wiec mogę Ci polecic z góry nie masz sie czego bac

Tak, ale post jest o oponach 165/65 cfaniaczek.gif

Napisano

> Wejdą ale balony z nich ładne będą Ja bym założył 165/55 albo 175/50 i puścił autko troszkę w dół

> Jakbyś był zainteresowany to mam 165/55 na sprzedaż

jakie hmm.gif

Napisano

> jakie

pewnie chodzi o 165/65/13

Napisano

> pewnie chodzi o 165/65/13

jak by chodziło o 165/55/13 to

Napisano

> jak by chodziło o 165/55/13 to

Właśnie o 165/55r13 panie chodzi wink.gif Moje GY ok.gif

Napisano

> Właśnie o 165/55r13 panie chodzi Moje GY

gdzie co za ila hmm.gif

Napisano

> gdzie co za ila

Priv ok.gif

Napisano

> Priv

albo gg waytogo.gif

Napisano

Siema, miał ktoś opony 165/60 r14 w cc ? Da się na tym jeździć ?

Napisano

Połowicznie na pytanie odpowiem bo takie opony mam w takim rozmiarze tylko,że w seju.

Jeździ się całkiem ok, nie narzekam.

Napisano

Siemka!

Może troche odbiegnę od tematu. mam seja na 14'' oponki 175/50. i teraz pytanie, czy jak założę jakieś gazowe amorki dajmy na to kayaba i springi fk 60/40 to będzie darł o blachę?? dodam że posiadam jeszcze dystanse 20mm przód i 17mm tył, ale wtedy o nich już pewnie mogę zapomnieć.

Napisano

A jeżeli chodzi o te oponki 165/65/13 to miałem wcześniej i polecił bym raczej jakiś niższy profil. Przy zakrętach czasami miałem wrażenie jakby miały zaraz spaść z koła 275123014-zielony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.