Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komputer

Featured Replies

Napisano

Witam

Posiadam instalacje gazową, II generacji Landi Renzo instalacja jest z 97roku, (wiec juz troszke czasu ma) i problem jest taki ze, nikt w mojej miejscowosci nie ma do tej instalacji, mozliwosci podłączenia sie pod komputer, a autko zaczeło mi palic jak smok, i chciałbym wymienic komputer, czy jest taka mozliwosc .

Wcelu podłaczenia pod komputer i nie miec juz zadnych problemów.

Napisano

Ile ma reduktor ? Kiedy był zmieniany lub choćby regenerowany?

Napisano
  • Autor

> Ile ma reduktor ? Kiedy był zmieniany lub choćby regenerowany?

40 tys przejechane ma nic nie było robione z nim

Napisano

Wymienić na jakieś Bingo lub Staga zawsze możesz. Wybór konkretnego modelu uzależniłbym od tego, jaki masz obecnie emulator wtryskiwaczy i przełącznik, żeby za wiele niepotrzebnie nie wymianiać.

Napisano

> 40 tys przejechane ma nic nie było robione z nim

Pierwsza i podstawowa czynność to sprawdzenie filtra powietrza.

Napisano
  • Autor

> Wymienić na jakieś Bingo lub Staga zawsze możesz. Wybór konkretnego modelu uzależniłbym od tego,

> jaki masz obecnie emulator wtryskiwaczy i przełącznik, żeby za wiele niepotrzebnie nie

> wymianiać.

W sobote porobie zdięcia jaka mam konkretna instalacje i wtedy mi doradzicie jaki by do mnie pasował, zeby jak najmniejsze koszty były bo nie chcee zabardzo inwestowac.

Co do filtra no moze nanim 20 tys zrobiłem, ale nawet jak wymienie czy reduktor czy filtr to i tak nie ustawie idealn ie parametrów, wiec chcałbym zakupic jakis nowy komputer i miec spokój.

Napisano

> W sobote porobie zdięcia jaka mam konkretna instalacje i wtedy mi doradzicie jaki by do mnie

> pasował, zeby jak najmniejsze koszty były bo nie chcee zabardzo inwestowac.

> Co do filtra no moze nanim 20 tys zrobiłem, ale nawet jak wymienie czy reduktor czy filtr to i tak

> nie ustawie idealn ie parametrów, wiec chcałbym zakupic jakis nowy komputer i miec spokój.

20 000km? Dla mnie to jest odpowiedź.

Napisano

> 40 tys przejechane ma nic nie było robione z nim

Spuść syf z parownika, wymień filtr powietrza i gazu.

Czy masz na przewodzie od gazu śrubę? Jeżeli tak - to do regulacji tą śrubą i śrubami na parowniku wystarczy tester sondy lambda - najtańszy to coś takiego.

Co dokładnie masz napisane na sterowniku? Masz w ogóle sterownik?

Napisano
  • Autor

> Spuść syf z parownika, wymień filtr powietrza i gazu.

> Czy masz na przewodzie od gazu śrubę? Jeżeli tak - to do regulacji tą śrubą i śrubami na parowniku

> wystarczy tester sondy lambda - najtańszy to coś takiego.

> Co dokładnie masz napisane na sterowniku? Masz w ogóle sterownik?

Na przewodzie jest silniczek krokowy zadnej sruby nie mam.

Po wymieniam te filtry i zobaczymy, ale tak jak pisałem wszystko napisze, w sobote bo ja teraz tym autem nie jezdze , wiec mi wtedy bardziej powiecie o co kaman.

Napisano
  • Autor

Tak jak obiecałem dzis udało mi sie zrobić fotki wiedz zapodaje i powiedzie, co według was robic, czy narazie wymienic ten filterek + reduktor, czy moze cały komputer jesli tak to jaki (moze ma ktos na sprzedasz w dobrych $$ który bedzie pasował do mnie lub moze jakis z allegro) wcelu zeby ta instalacje jakosc ustawic, zeby chodziła jak nalezy.

http://www.fotoszok.pl/upload/90b785dc.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/30a25226.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/8409f270.jpg

Napisano

> Spuść syf z parownika, wymień filtr powietrza i gazu.

> Czy masz na przewodzie od gazu śrubę? Jeżeli tak - to do regulacji tą śrubą i śrubami na parowniku

> wystarczy tester sondy lambda - najtańszy to coś takiego.

> Co dokładnie masz napisane na sterowniku? Masz w ogóle sterownik?

A w jaki sposób na takim testerze ustawia się instalację I generacji?

Ustawia się do momentu gdy dioda dość szybko zmienia kolor z zielonej na czerwoną?

Napisano
  • Autor

> A w jaki sposób na takim testerze ustawia się instalację I generacji?

> Ustawia się do momentu gdy dioda dość szybko zmienia kolor z zielonej na czerwoną?

Przyciesz ja nie mam I generacji instalacji tylko II?

Napisano

> Przyciesz ja nie mam I generacji instalacji tylko II?

Wiem o tym. Ale ja się odniosłem do posta kolegi Kaizen.

A on tam pisał o I generacji. Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób takim testerem reguluje się ustawienia.

Napisano

> Wiem o tym. Ale ja się odniosłem do posta kolegi Kaizen.

> A on tam pisał o I generacji. Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób takim testerem reguluje się

> ustawienia.

Odczytując wskazania sondy.

Napisano

> Odczytując wskazania sondy.

No to akurat wiem.

Tylko pytam się w którym momencie można stwierdzić z tej diody że już jest ok.

Co będzie pokazywała przy złej mieszance a co przy dobrej

Napisano

> No to akurat wiem.

> Tylko pytam się w którym momencie można stwierdzić z tej diody że już jest ok.

> Co będzie pokazywała przy złej mieszance a co przy dobrej

Tam są ZTCW 3 kolory.

Zielony = OK, czerwony = bogato, zółty = ubogo.

A reszte pewnie masz w instrukcji zlosnik.gif

Napisano

> A on tam pisał o I generacji. Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób takim testerem reguluje się

> ustawienia.

To ustrojstwo pomaga różne generacje - ja do niby II (Stag 2L) używam. Ma to to krokowy ale zakres jego pracy ustawia się śrubą. Ustawienie polega na takim pokręceniu śrubami, żeby w jak najszerszym zakresie obrotów mieszanka oscylowała w okolicach stechiometryczna co objawia się cykliczną zmianą koloru diody. Dioda ma zmieniać kolorki od zielonej przez pomarańczową do czerwonej i tak w kółko. Najpierw na biegu jałowym śrubami na parowniku, potem register (albo programem, albo śrubą przy krokowcu) potem sprawdzamy na jałowym - i takich cykli trzeba wykonać na początku sporo.

Napisano
  • Autor

Czy ktos jest tutaj kto mógby mi napisac co z tym komputerem mojm i jakis pomysł??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.