Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G problem z kablem

Featured Replies

Napisano

Chciałem się podpiąć do astry G kablem vag kkl, jednak jest problem ponieważ opel tech2 nie widzi sterownika silnika, kabel ten ma oryginalnie złacze podpięte do pinu 7 jednak nie da się nim zdiagnozować silnika, co robię nie tak ?

Napisano

> co robię nie tak ?

Niewłaściwy kabel, a raczej jego elektronika. VAG KKL to zdaje mi się do grupy VW pasuje. Pozdr.

Napisano

Jesli jest na USB to zapomnij nie polaczysz sie.

Kolega ma na COM i teraz nie pamietam czy OpelTech2 lub AB-com laczyl sie na pinie 7 z silnikiem lub oba.

Napisano

> Chciałem się podpiąć do astry G kablem vag kkl, jednak jest problem ponieważ opel tech2 nie widzi

> sterownika silnika, kabel ten ma oryginalnie złacze podpięte do pinu 7 jednak nie da się nim

> zdiagnozować silnika, co robię nie tak ?

U mnie w astrze g ze sterownikiem silnik x16xel się łączy, ale już w zafirze nie chce. Kupiłem więc coś innego.

Napisano
  • Autor

> U mnie w astrze g ze sterownikiem silnik x16xel się łączy, ale już w zafirze nie chce. Kupiłem więc

> coś innego.

co kupiłeś ?

Napisano
  • Autor

> Jesli jest na USB to zapomnij nie polaczysz sie.

> Kolega ma na COM i teraz nie pamietam czy OpelTech2 lub AB-com laczyl sie na pinie 7 z silnikiem

> lub oba.

no właśnie mam na usb, dlaczego ten sam kabel na com chodzi a na usb nie ? co będzie działać na usb ? bo nawet elm327 mi nie chodiz z tym samochodem icon_eek.gif

Napisano

Na USB mozesz otworzyc dzialalnosc dla sasiadow posiadajacych auta ze stajni VW.

Jesli juz chcesz tylko popatrzyc na wartosci mierzone lub tylko skasowac bledy, zrob sobie interfejs na dwoch tranzystorach i wtyku na COM, byl dlugi watek o tym pare lat temu. Funkcje specjalne sterownika tylko OpelScanner lub Op-com.

Edit: Mam interfejs na USB o nazwie OpelTech2 od viakena, ale nie udalo mi sie polaczyc w zadnym Oplu ze sterownikiem silnika.

Napisano
  • Autor

czy TEN da radę ?

odczyt błędów to było by coś na początek, może nawet by wystarczyło, tylko że ja nie mam portu COM w komputerze, co w takim przypadku ?

Napisano

> czy TEN da radę ?

> odczyt błędów to było by coś na początek, może nawet by wystarczyło, tylko że ja nie mam portu COM

> w komputerze, co w takim przypadku ?

Ten to niebo a ziemia do tego o ktorym wczesniej pisales smile.gif

Nie znam sprzedawcy, ja mam od kolegi piwek9, pod taka nazwa wystepuje na Alledrogo, z tym ze teraz nic nie wystawia.

Napisz do niego, wiem ze ma te fejsy, bo sam je robi. Jak do tej pory nie bylo problemow z jego fejsami, ani tez z update czy naprawa jesli sie zepsuje.

Napisano
  • Autor

> Ten to niebo a ziemia do tego o ktorym wczesniej pisales

> Nie znam sprzedawcy, ja mam od kolegi piwek9, pod taka nazwa wystepuje na Alledrogo, z tym ze teraz

> nic nie wystawia.

> Napisz do niego, wiem ze ma te fejsy, bo sam je robi. Jak do tej pory nie bylo problemow z jego

> fejsami, ani tez z update czy naprawa jesli sie zepsuje.

jak się nazywa ten Twój fejs ? żebym wiedział co pytać ?

edit: i na co pozwala ? i ile powinien kosztować ?

Napisano

> jak się nazywa ten Twój fejs ? żebym wiedział co pytać ?

Opel Scanner 1.0.1.69 lub 1.0.1.71.

Napisano

Moj to stara wersja Opel Scanner 1.0.1.65, mialem wysylac do piwka na update, ale machnelem reka. Do nowszych aut mam OP.

Edit: z tego co pamietam piwek pisal na forum Omegi ze nowszy niz 1.69 nie wyswietla opisu kodu bledu, co zreszta widac na zdjeciach tego fejsa na Alledrogo.

W moim i 1.69 mam co prawda po angielsku opis danego bledu.

Napisano

Czy jest szansa, żeby ktoś życzliwy wskazał miejsce, gdzie można znaleźć wersję 1.0.1.69? Wszędzie znajduję ...71 frown.gif a opisy błędów by się przydały...

Tak, też mi się świeci Check Engine od paru dni a już 1 taki interfejs "kupiłem" u mechanika, więc teraz chcę kupić dla siebie.

Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano
  • Autor

> Moj to stara wersja Opel Scanner 1.0.1.65, mialem wysylac do piwka na update, ale machnelem reka.

Masz go na USB?

Napisano

> Czy jest szansa, żeby ktoś życzliwy wskazał miejsce, gdzie można znaleźć wersję 1.0.1.69? Wszędzie

> znajduję ...71 a opisy błędów by się przydały...

> Tak, też mi się świeci Check Engine od paru dni a już 1 taki interfejs "kupiłem" u mechanika, więc

> teraz chcę kupić dla siebie.

> Z góry dziękuję za pomoc!

Ja niedawno kupiłem TUTAJ

Działa bezproblemowo.

Napisano

> Masz go na USB?

Nie, moja jest jeszcze na COM.

Po update bym mial na USB, piwek pisal mi PW na forum Omegi zebym przyslal to zrobi, ale stwierdzilem ze poki mam auto-lapka z COM nie potrzebuje zmian smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.