Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Octavia I czy to dobry wybór?

Featured Replies

Napisano

> Za dwie dychy to dostaniesz dziesięcioletniego parcha z bliżej niewiadomym nalotem i zerową

> historią...

> Za te same pieniądze masz cztero-pięcioletnie lacetti od pierwszego właściciela, nierzadko z ledwo

> stu tysiącami na blacie...

Takie stare Lacetti??? Przeciez za te same pieniądze kupi 2-letniego Logana ok.gif Chociaz nie, po co mu stara Dacia... Najlepiej roczną Tate niech kupi ok.gif

Napisano

> Takie stare Lacetti??? Przeciez za te same pieniądze kupi 2-letniego Logana Chociaz nie, po co mu

> stara Dacia... Najlepiej roczną Tate niech kupi

W sumie może kupić takiego strupa jak Twój ok.gif Jak prawdziwe wino hehe.gif

Napisano

> W sumie może kupić takiego strupa jak Twój Jak prawdziwe wino

Jak nie potrafisz sie wypowiedziec w temacie, to po co zabierasz głos niewiem.gif

Napisano

> Jak nie potrafisz sie wypowiedziec w temacie, to po co zabierasz głos

Nie rozśmieszaj mnie.

Napisano

> Nie rozśmieszaj mnie.

Panowie daleko odeszliście od tematu sprawy, a ze tamat w miarę dobry to może warto pisać tylko w temacie.

Napisano

> Panowie daleko odeszliście od tematu sprawy, a ze tamat w miarę dobry to może warto pisać tylko w

> temacie.

Już wypowiedziałem się w temacie. Zarecagowałem tylko na typowe polskie kpiarstwo w rodzaju: "Za taką kasę możesz mieć 10 letniego passata czy 15 letniego merola a Ty chcesz kupić klikuletnie lacetti? Przecież to wstyd przed Ryśkiem!" Nie cierpię takiego myślenia z mentalnych kresów...

Napisano

> Już wypowiedziałem się w temacie. Zarecagowałem tylko na typowe polskie kpiarstwo w rodzaju: "Za

> taką kasę możesz mieć 10 letniego passata czy 15 letniego merola a Ty chcesz kupić klikuletnie

> lacetti? Przecież to wstyd przed Ryśkiem!" Nie cierpię takiego myślenia z mentalnych kresów...

A kto tak napisal o 10 letnim passacie czy merolu? icon_eek.gif

Jak na razie to Ty zaprezentowales smieszne myslenie.

Pytanie bylo "(...) Jaki silnik nie wiem... Licze na opinie ludzi którzy mają to auto lub mieli. Ogólnie jak jakość wykonania, awaryjność? Lepiej benzyna czy diesel (...)"

Twoja odpowiedz to "dostaniesz dziesięcioletniego parcha z bliżej niewiadomym nalotem i zerową historią"

Kolege zainteresowanego tematem przepraszam za off-topic, ale nie cierpie takiego myslenia z mentalnych kresów... sick.gif

Napisano

> Pytanie bylo "(...) Jaki silnik nie wiem... Licze na opinie ludzi którzy mają to auto lub mieli.

> Ogólnie jak jakość wykonania, awaryjność? Lepiej benzyna czy diesel (...)"

Weź chłopie włącz myślenie i przestań udawać głupiego. W swoim zręcznie wyedytowanym cytacie zapomniałeś o ostatnim zdaniu które brzmiało:

Quote:

A może coś innego do 20 tys?

Do którego ja się odniosłem. smirk.gif

Teraz przeproś i wyjdź ok.gif

> Kolege zainteresowanego tematem przepraszam za off-topic, ale nie cierpie takiego myslenia z

> mentalnych kresów...

Popisz jeszcze o swoich zakompleksionych tezach na temat logana czy taty hehe.gif Prawdziwy Polak! facepalm.gif

Napisano

> Weź chłopie włącz myślenie i przestań udawać głupiego. W swoim zręcznie wyedytowanym cytacie

> zapomniałeś o ostatnim zdaniu które brzmiało: Quote:

> A może coś innego do 20 tys?

> Do którego ja się odniosłem.

Wiem do czego sie odniosles. Wyedytowalem to co napisales na temat Skody - wysmiewanie Ci wychodzi najlepiej jak widac.

> Teraz przeproś i wyjdź

> Popisz jeszcze o swoich zakompleksionych tezach na temat logana czy taty Prawdziwy Polak!

Obrazanie i wysmiewanie dobrze opanowales. Temat "Octavia I" - Ty Octavie wysmiales bez jakichkolwiek argumentów i zaproponowales inny samochod tylko na zasadzie "bo młodsze" , wiec ja Ci podalem jeszcze mlodsze auta w tej cenie, skoro dla Ciebie to najwazniejszy argument.

Napisano

> Wiem do czego sie odniosles. Wyedytowalem to co napisales na temat Skody - wysmiewanie Ci wychodzi

> najlepiej jak widac.

Wyśmiałem wiek auta a nie Skodę. Masz problem z nadinterpretacją tekstu.

> Obrazanie i wysmiewanie dobrze opanowales. Temat "Octavia I" - Ty Octavie wysmiales bez

> jakichkolwiek argumentów i zaproponowales inny samochod tylko na zasadzie "bo młodsze"

Zaproponowałem auto w tej samej klasie o takim samym poziomie technicznym. Tak! Do tego młodsze. Więc po co przepłacać za znaczek jak zaraz ta skoda będzie starym parchem a moja propozycja będzie o połowę młodsza? Śmieję się z parcia na znaczek, ale jak widać nadal znajdują się ludzie potrafiący znaleźć prestiż w 10 letnim kompakcie rotfl.gif

> , wiec

> ja Ci podalem jeszcze mlodsze auta w tej cenie, skoro dla Ciebie to najwazniejszy argument.

No, ale zapomniało Ci się, że nie są to auta z tej samej klasy i cała Twoja teoria o cenie jako najważniejszym argumencie bierze w łeb hehe.gif

Napisano

> Więc po co przepłacać za znaczek jak zaraz ta skoda będzie starym parchem a moja propozycja

> będzie o połowę młodsza? Śmieję się z parcia na znaczek, ale jak widać nadal znajdują się

> ludzie potrafiący znaleźć prestiż w 10 letnim kompakcie

> No, ale zapomniało Ci się, że nie są to auta z tej samej klasy i cała Twoja teoria o cenie jako

> najważniejszym argumencie bierze w łeb

prestiż w 10 letniej skodzie i parcie na znaczek skody??? miej litość hehe.gif

Napisano

> prestiż w 10 letniej skodzie i parcie na znaczek skody??? miej litość

Co, może napiszesz, że to mit? zlosnik.gif Nie tak dawno ktoś mnie tutaj przekonywał, że taka octa z zeszłego milenium to zaawansowana technicznie maszyna, bo ma silniki vw i półautomatyczna klimę! zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie tak dawno ktoś mnie tutaj przekonywał, że taka octa z zeszłego

> milenium to zaawansowana technicznie maszyna, bo ma silniki vw i półautomatyczna klimę!

Tak się składa że Octavia z zeszłego milennium nigdy nie miałą półautomatycznej klimatyzacji wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak się składa że Octavia z zeszłego milennium nigdy nie miałą półautomatycznej klimatyzacji

panowie może utnę tę kłotnię jakoś twórca tematu i powiem, że lacetti mi się nie podoba smile.gif

Napisano

> panowie może utnę tę kłotnię jakoś twórca tematu i powiem, że lacetti mi się nie podoba

Przez moje łapy przewineło się kilka O1 :

-granatowa, kupiona w poprzednim milennium jako nowa, dzisiaj dobija do 300kkm i padają jakieś duperele ale utrzymanie nie kosztuje fortuny. Po drodze wymieniona była turbina i kpl sprzęgło+DMZ

-służbowa, kupiona jako 3 latek po wypożyczalni z przebiegiem 120kkm, zrobiłem 40kkm i poza wymianą oleju nic nie trzeba było robić

-srebrna, odkupiona z floty obecnego pracodawcy z przebiegiem 220kkm, usterki jakie musiałem na dzień dobry naprawić to cieknąca nagrzewnica, zgniły mieszek od turbosprężarki i przetarty wężyk. Niestety zbliża się pad DMZ, pozatym od 20kkm nic się nie dzieje. O ile mieszek jest TTTM to usterka nagrzewnicy jest ewenementem w tym modelu.

Wszystkie miały silnik 1.9TDI, 1xAGR i 2x ALH.

Jak dla mnie O1 jest świetnym mułem roboczym i jest wart każdego PLN jakie zapłaciłem. Z drugiej strony, jeśli miałbym wydać 20 kPLN na auto niewiadomego pochodzenia to albo powiększył bym budżet tak aby kupić coś ze znaną historią albo rozejrzał się za czymś innym wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.