Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti i Aveo...

Featured Replies

Napisano

W zasadzie mam dwa pytania.

1. Czy Lacetti nie jest juz oferowany przez Chevroleta? Na stronie w cenniku go nie widzę, albo mam zły dzień icon_rolleyes.gif

2. Czy Aveo nie sprzedają z silnikiem 1.4? Widzę tylko 1.2

Dziękuję.

Napisano

> W zasadzie mam dwa pytania.

> 1. Czy Lacetti nie jest juz oferowany przez Chevroleta? Na stronie w cenniku go nie widzę, albo

> mam zły dzień

> 2. Czy Aveo nie sprzedają z silnikiem 1.4? Widzę tylko 1.2

> Dziękuję.

Lacetti powili wycofuja mzoe maja cos na stanie hmm.gif 1.416 ze wzgelud na mala popularnosc raczej nie dostaniesz. Kiedys go oficjalnie wycofali pozniej znow sie pojawil a teraz nie wiem idz do salonu.

Zaraz bedzie cruze hb kombi chyba nie hmm.gif Aveo tez w nowej wersji, wiec starymi sie nei przejmuja.

Napisano

> 1. Czy Lacetti nie jest juz oferowany przez Chevroleta?

W cennikach nie ma, bo możesz kupić już tylko to co zostało w salonach.

Ja gdzieś w cenniku widziałem. Produkują jeszcze, to pewnie da się zamówić.

Napisano

W cenniku 5D jest 1.4, a w porównywarce faktycznie go nie ma.

Pewnie jeszcze gdzieś go da się znaleźć.

Napisano

1.4 mi proponowali w ub. roku jakiś "leżak" salonowy. Pewnie można zamówić z Korei, tylko po co biglaugh.gif?

1.2 jest na łańcuchu, można go gazować i mniej pali, a różnica w dynamice niewielka.

Napisano

> 1.4 mi proponowali w ub. roku jakiś "leżak" salonowy. Pewnie można zamówić z Korei, tylko po co ?

> 1.2 jest na łańcuchu, można go gazować i mniej pali, a różnica w dynamice niewielka.

Do 100km na pewno. IMO w miescie ok. Jak to ebdzie dla kogos jedyny samochod to utrzymanie nim predkosci autostradowej jest trudne. Na V biegu nie jedzie

Napisano
  • Autor

> W cenniku 5D jest 1.4, a w porównywarce faktycznie go nie ma.

> Pewnie jeszcze gdzieś go da się znaleźć.

dokładnie. Jest tylko w cenniku w pdf-ie cennik

Pytam o 1.4 bo 1.2 coś tam piszecie Ze skrzynia lubi nowy olej co 2 lata. A poza tym w 1.4 można wziąć większy wypas , tzn FULL za powiedzmy 45 tysi ( 1.4 manulal).

Napisano

> FULL za powiedzmy 45 tysi ( 1.4 manulal).

Za 36k (po upustach) można kupić 1.2 LS design+ z 2010. IMO nie ma sensu płacić 9k więcej za silnik 1.4 i elektryczne tylne szyby...

Za 45k to już można zanabyć drogą kupna np. Peugeota 206 trendy 1.4 95KM, czy nową C3 z fajnym wyposażeniem (szyba panoramiczna + silnik 95KM) lub chociażby Astrę III classic plus. Do Aveo nie ma co porównywać nawet tych aut.

Pewnie niebawem będzie nowe aveo za te pieniądze już z niezłym wyposażeniem.

Napisano

> 1. Czy Lacetti nie jest juz oferowany przez Chevroleta? Na stronie w cenniku go nie widzę, albo

> mam zły dzień

Prawdopodobnie nie ma. Bo ja, jak kupowałem 5 stycznia to niby wybierałem z dwóch ostatnich w Polsce.

Napisano

> Prawdopodobnie nie ma. Bo ja, jak kupowałem 5 stycznia to niby wybierałem z dwóch ostatnich w

> Polsce.

To akurat stały tekst z salonów Chevy i Opel. Rok temu gościu {sprzedawca oczywiście} mówił żeby brać Astrę III bo to ostatnie dostępne sztuki grinser006.gif

Napisano

> To akurat stały tekst z salonów Chevy i Opel. Rok temu gościu {sprzedawca oczywiście} mówił żeby

> brać Astrę III bo to ostatnie dostępne sztuki

Możliwe... ale miałem do wyboru tylko po jednym z dwóch salonów : Stalowa Wola i Bydgoszcz. Gość w salonie warszawskim uprzejmie mnie jeszcze poinformował gdzie są.

Ode mnie oba były ok 350 km.

Zresztą oba identyczne - różniące się tylko kolorem.

A więc raczej to nie chwyt.

Napisano

> to niby wybierałem z dwóch ostatnich w Polsce.

Zdecydowane ściema. W krakowskim euromarkecie stoją 3 szt. htb.

Napisano

> Zdecydowane ściema. W krakowskim euromarkecie stoją 3 szt. htb.

no to jednak, chociaż ja szukałem kombi.

Napisano

> no to jednak, chociaż ja szukałem kombi.

Kombi chyba stało ostatnio na Mangalii hmm.gif

Napisano

> dokładnie. Jest tylko w cenniku w pdf-ie cennik

> Pytam o 1.4 bo 1.2 coś tam piszecie Ze skrzynia lubi nowy olej co 2 lata. A poza tym w 1.4 można

> wziąć większy wypas , tzn FULL za powiedzmy 45 tysi ( 1.4 manulal).

Nie zlosnik.gif Albo bierz 1.2 albo idz i kup cos innego. i20, Venga, Peugota moze nawet clio.

Aveo za 45k to mozna wziac demo ceeda za 50. Pol roczny samochod.

Napisano

> Kombi chyba stało ostatnio na Mangalii

W grudniu byłem i nie widziałem...

Napisano

> W grudniu byłem i nie widziałem...

Nie w salonie ale przed na placu "do wzięcia". Głowy nie dam ale chyba był w tym tygodniu

Napisano

> Nie w salonie ale przed na placu "do wzięcia". Głowy nie dam ale chyba był w tym tygodniu

ale może nie nowy

• 2 miesiące później...
Napisano

> Do 100km na pewno. IMO w miescie ok. Jak to ebdzie dla kogos jedyny samochod to utrzymanie nim

> predkosci autostradowej jest trudne. Na V biegu nie jedzie

Mam 1,2 8V (72KM).

U zeszłe wakacje zwiedziłem tym autem południe Europy łącznie z górzystymi regionami Serbii i Czarnogóry (w sumie runda ok. 5000 km). Pomimo 4 osób w aucie i sporej ilości bagażu autem bez problemu dało się "przelecieć" np. węgierskie i serbskie autostrady z prędkością niecałe 140 km/h (wg GPS, świadomie "niecałe", żeby się nie narażać na kontakt z policial.gif). Także po górkach śmigało całkiem przyzwoicie z tym, że tam faktycznie użycie 5. a często też 4. biegu nie wchodziło w grę, niemniej jednak wymagana prądkość była tam na poziomie 70 - 80 km/h, więc na trójce bezstresowo.

Auto zdecydowanie nie jest wyścigówką, natomiast zdecydowanie odwdzięcza się przy dystrybutorze (spalanie gazu na trasie rzędu 7,5 l, pod warunkiem nieprzekraczania 100km/h, na autostradzie ok. 9 l).

Napisano

Quote:

Niestety ten model nie jest już oferowany. Szczęśliwie zastąpił go dynamiczny i przestronny Chevrolet Cruze

Z jednej strony żałują, z drugiej się cieszą. Taki śmiech przez łzy. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.