Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do blacharzy migomat czy zgrzewarka?

Featured Replies

Napisano

witam

która metoda łączenie elementu np.progu daje długotrwalszy efekt?Pytałem się blacharzy to wspawanie progu wytrzyma 5 lat potem korozja.Czy ktoś stosował inną metode przy wymianie skorodowanych elementów?

Napisano

Zgrzewarka jest mniej "inwazyjna" ale mało kto ma/używa, przeważnie lecą migami

Napisano

> witam

> która metoda łączenie elementu np.progu daje długotrwalszy efekt?Pytałem się blacharzy to wspawanie

> progu wytrzyma 5 lat potem korozja.Czy ktoś stosował inną metode przy wymianie skorodowanych

> elementów?

A jak chcesz inaczej wstawić kawałek progu nie spawając. Można niby łączyć metodą lutospawania ale trzeba mieć odpowiedni sprzęt. Jak dla mnie zbyt czasochłonne.

Po spawaniu migiem można zawsze łączenia pocynować i przeżyje 10lat albo dłużej.

Jak dobrze zabezpieczone po wstawieniu to powinien przeżyć całe auto.

Napisano

czyś ty oczadział ???

tylko zgrzewarka , ale jest niepopularna przez dużą wagę elektrod i nieporęczność w pracy , co za tym idzie zabiera zbyt dużo roboczogodzin , i leży w kącie zakładu , i obrasta kurzem ok.gif

Napisano

> A jak chcesz inaczej wstawić kawałek progu nie spawając. Można niby łączyć metodą lutospawania ale

> trzeba mieć odpowiedni sprzęt. Jak dla mnie zbyt czasochłonne.

> Po spawaniu migiem można zawsze łączenia pocynować i przeżyje 10lat albo dłużej.

> Jak dobrze zabezpieczone po wstawieniu to powinien przeżyć całe auto.

połozyć "twardy lut" mosiądzem , to trzeba najpierw , umieć , robić palnikiem acetylen/tlen+borax

Napisano

zgrzewac ok.gif

nie wypalisz ocynku ok.gif

ale pewnie i tak migomatem Ci wszedzie beda robic bo jest szybciej i technicznie prosciej...

po takim zabiegu na wyczyszczona blache polozyc preparat ZINGA, nastepnie grunt i farbe nawierzchniowa ( o ile chcesz to zrobic dla siebie i dobrze)

Napisano

> czyś ty oczadział ???

> tylko zgrzewarka , ale jest niepopularna przez dużą wagę elektrod i nieporęczność w pracy , co za

> tym idzie zabiera zbyt dużo roboczogodzin , i leży w kącie zakładu , i obrasta kurzem

kolega dobrze Ci powiedzial w teorii, bo lutospawaniem albo zgrzewaniem nie wypalisz ocynku, migomatem wypalisz, natomiast i tak wszedzie robia migomatami bo jest szybciej/bezproblemowo podczas naprawy...

a ze pozniej rozne kwaitki wyskakuje to bywa roznie

Napisano

> witam

> która metoda łączenie elementu np.progu daje długotrwalszy efekt?Pytałem się blacharzy to wspawanie

> progu wytrzyma 5 lat potem korozja.Czy ktoś stosował inną metode przy wymianie skorodowanych

> elementów?

zastosowac preparat ZINGA na gola wyczyszczona blache, pozniej gruntowac i malowac ok.gif

Napisano

Na warsztacie mam to i to. Wstawienie progu to zgrzewy, ale samo miejsce łączenia blach i błotnika musisz zaspawać.

Napisano

> kolega dobrze Ci powiedzial w teorii, bo lutospawaniem albo zgrzewaniem nie wypalisz ocynku,

> migomatem wypalisz, natomiast i tak wszedzie robia migomatami bo jest szybciej/bezproblemowo

> podczas naprawy...

> a ze pozniej rozne kwaitki wyskakuje to bywa roznie

No ja wiem ,odpowiedziałem konkretnie na pytanie postawione przez autora tematu. Nie było mowy o straconym czasie ani o wymaganych umiejętnościach... A kolega "Robertgarage" mnie tu opierdziela...

Napisano

> migomatem wypalisz, natomiast i tak wszedzie robia migomatami bo jest szybciej/bezproblemowo

> podczas naprawy...

> a ze pozniej rozne kwaitki wyskakuje to bywa roznie

dlatego jak ma być dobrze to nie może być tanio.

Napisano

> czytałeś moje info ??

Czytałem, jak znajdę chwilę w tygodniu to skontaktuję się z przedstawicielem.

Napisano
  • Autor

> czyś ty oczadział ???

> tylko zgrzewarka , ale jest niepopularna przez dużą wagę elektrod i nieporęczność w pracy , co za

> tym idzie zabiera zbyt dużo roboczogodzin , i leży w kącie zakładu , i obrasta kurzem

Musi być zrobione na zicher,ale jaką mam gwarancje że mi zrobią zgrzewarką? a i tak pewnie użyją migomata i rudy po 2 latach zacznie wpierdzielać próg!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.