Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Fiesta, rdzewiejące będny, malowanie ,a ASO

Featured Replies

Napisano

Witam, kolega ma roczną Fiestę w której zaczynają rdzewieć bębny. Ma aluminiowe felgi przez które bardzo to widać. ASO nie pomaluje bo cytuję :"nie mają specjalistycznego sprzętu" oink.gif gdy zapytał czy samemu może coś z tym zrobić to odpowiedzieli ,że w razie czegoś może stracić gwarancję. Co robić? Malować? Domagać się od serwisu malowania? Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam 20.GIF

Napisano

mam nową fiestę - normalnie pomalowałem zaciski i bębny i nie było żadnych uwag apropo gwarancji, jak przy pierwszym przeglądzie zwróciłem na to uwagę.

W sumie bębny powinny być czymś pociągnięte jak auto wychodzi z fabryki na alu, ale producentom się nie chce...

Napisano

> mam nową fiestę - normalnie pomalowałem zaciski i bębny i nie było żadnych uwag apropo gwarancji,

> jak przy pierwszym przeglądzie zwróciłem na to uwagę.

> W sumie bębny powinny być czymś pociągnięte jak auto wychodzi z fabryki na alu, ale producentom się

> nie chce...

I moze jeszcze ocynkowac, zeby korozja sie nie wdawala rotfl.gif.

Nie przesadzajcie kochani z ta dbaloscia o furacze - material uzyty na beben czy tarcze koroduje i korodowac musi.

Napisano

> I moze jeszcze ocynkowac, zeby korozja sie nie wdawala .

> Nie przesadzajcie kochani z ta dbaloscia o furacze - material uzyty na beben czy tarcze koroduje i

> korodowac musi.

Miałem sąsiada, który rozkręcił nowe auto i pomalował sobie sam. Mnie się nie chce, rdzę widać, trudno zeby.GIF

Napisano

> Miałem sąsiada, który rozkręcił nowe auto i pomalował sobie sam. Mnie się nie chce, rdzę widać,

> trudno

Mozna. Sa tacy co detaluja funkiel nowki auto, i wydaja na to ~1/3 wartosci tego auta icon_rolleyes.gif. Ale o ile rozumiem nerw przy korozji nadwozia, o tyle stres z powodu bebnow, hmm - co kto lubi wink.gif

Napisano

Gwarancja nie powinna mieć nic do tego, że pomalowałeś bębny. Do swojego auta kupowałem w ubiegłym roku nowe bębny, przed montażem oczywiście pomalowałem, ale jak się okazało po kilku dniach jeżdżenia, bębny miały bicie. Oddałem do reklamacji i dostałem zwrot gotówki.

Napisano

> Miałem sąsiada, który rozkręcił nowe auto i pomalował sobie sam. Mnie się nie chce, rdzę widać,

> trudno

znaczy dla ciebie rozkręcanie auta to jest zdjęcie koła? wink.gif

Jak dla mnie kwestia estetyki - ja tam o swoje auta dbam i musza jeździć i wyglądać na tip top smile.gif

Napisano

Całe szczęście że mam na obu osiach tarcze... uff.

A co do bębnów pod alufelgą to nie spodziewałem się, że pociągnięcie ich farbą tyle kosztuje właściciela. Myślałem, żę to norma.

Napisano

> Całe szczęście że mam na obu osiach tarcze... uff.

> A co do bębnów pod alufelgą to nie spodziewałem się, że pociągnięcie ich farbą tyle kosztuje

> właściciela. Myślałem, żę to norma.

no widzisz na tym forum człowiek pozbywa się złudzeń zlosnik.gif

ja tam zawsze póki auto nowe i nie trzeba masy pyłu z klocków usuwać maluję zaciski, czasami ew. bębny (jak są). no i mam auto ładne przez cały okres eksploatacji.

Napisano

> Witam, kolega ma roczną Fiestę w której zaczynają rdzewieć bębny. Ma aluminiowe felgi przez które

> bardzo to widać. ASO nie pomaluje bo cytuję :"nie mają specjalistycznego sprzętu" gdy

> zapytał czy samemu może coś z tym zrobić to odpowiedzieli ,że w razie czegoś może stracić

> gwarancję. Co robić? Malować? Domagać się od serwisu malowania? Dzięki za podpowiedzi i

> pozdrawiam

Malowałem bębny i zaciski w Skodzie, nie czepiali się w ASO mimo, że auto na gwarancji, a jak w Fordzie ? niewiem.gif

Napisano

> Mozna. Sa tacy co detaluja funkiel nowki auto, i wydaja na to ~1/3 wartosci tego auta . Ale o ile

> rozumiem nerw przy korozji nadwozia, o tyle stres z powodu bebnow, hmm - co kto lubi

No właśnie, auto to auto, rzecz mniej lub bardziej użytkowa zeby.GIF

Napisano

> znaczy dla ciebie rozkręcanie auta to jest zdjęcie koła?

A skąd, robił znacznie więcej zeby.GIF

> Jak dla mnie kwestia estetyki - ja tam o swoje auta dbam i musza jeździć i wyglądać na tip top

Tak, ale bez przesadyzmu wink.gif

Napisano

> Witam, kolega ma roczną Fiestę w której zaczynają rdzewieć bębny. Ma aluminiowe felgi przez które

> bardzo to widać. ASO nie pomaluje bo cytuję :"nie mają specjalistycznego sprzętu" gdy

> zapytał czy samemu może coś z tym zrobić to odpowiedzieli ,że w razie czegoś może stracić

> gwarancję. Co robić? Malować? Domagać się od serwisu malowania? Dzięki za podpowiedzi i

> pozdrawiam

niech kolega zmieni ASO na inne.

Napisano

> Malowałem bębny i zaciski w Skodzie, nie czepiali się w ASO mimo, że auto na gwarancji, a jak w

> Fordzie ?

Pewnie powiedzili koledze na odczepnego. IMO auto i tak juz nie ma gwarancji na bebny (na elementy zuzywajace sie pewnie jest 1000-3000km), wiec czym tu sie przejmowac?

Napisano

Co ma malowanie do gwaracji. ASO facepalm.gif Niech maluje jak beda sie czepiac to kontakt z ecntrala. Poza tym jedno ASO Forda jest?

Napisano

> Co ma malowanie do gwaracji. ASO Niech maluje jak beda sie czepiac to kontakt z ecntrala.

Jak dla mnie to dodatkowo powinien pomalować podwozie - zakonserwować ok.gif bo potem co z tej gwarancji jak mu powiedzą, że jeżdził zimą po "soli" i piasku hehe.gif i nie ma na to gwarancji....

Bębny bardzo szybko korodują ze względu na różnice temperatur więc albo pomalowac farbą na wysokie temperatury albo olać i po kilku latach wymienić zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.