Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony - sens takiej konfiguracji ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam potrzebę zakupu 2 nowych opon letnich, a w perspektywie zimowej zakupu 2 opon zimowych w rozmiarze 185/50/14 H.

Zacząłem się więc zastanawiać czy może sens ma kupno 2 opon całorocznych np. Barum Quartaris 185/60R14 82H lub lepiej wypadające w testach KLEBER QUADRAXER 185/60R14 82H za ok. 180 - 200 zł/szt. i zamontowanie ich na tylną oś na stałe a zmieniać tylko opony z przodu...

2 opcja to kupno opon letnich jak np. SAVA INTENSA HP 185/60R14 82H lub KLEBER Dynaxer HP3 185/60R14 82H za ok. 150 zł/szt. a na zimę również 2 zimówki pewnie też w okolicach 150 zł/szt.

W przypadku opcji pierwszej wystarczy, że dokupię 1 felgę i dodatkowo odpadnie coroczny koszt przekładania opon na felgach...

Czy ktoś z Was już próbował takich konfiguracji ? Czy będzie to zapewniać bezpieczeństwo podczas codziennej eksploatacji ?

Samochód to Fabia I 1.4 16V (100KM), użytkowana głównie w mieście, ewentualnie kilka razy do roku jakiś jednodniowy wypad na narty i 2 X 1000 km autostradami...

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Pytanie z cyklu: "Po co kupować papier toaletowy skoro mogę podetrzeć tyłek gazetą".

Napisano

> Czy ktoś z Was już próbował takich konfiguracji ? Czy będzie to zapewniać bezpieczeństwo podczas

> codziennej eksploatacji ?

> Samochód to Fabia I 1.4 16V (100KM), użytkowana głównie w mieście, ewentualnie kilka razy do roku

> jakiś jednodniowy wypad na narty i 2 X 1000 km autostradami...

> Pozdrawiam

miałem tak w astrze, trochę słabszej bo 60KM

tzn tył był navigator2, a przód zamiennie sava eskimo s3 i poczatkowo firestony, potem toyo 350

jeździło się zupełnie ok, np nigdy mi nie zarzuciło tyłem w łuku (rondko) itp

podobnie hamowanie, blokowały się pierwsze koła przednie

Napisano

Ja bym kupił GY Vector 4seasons albo Hankook Optimo 4s. Wg testów najlepsze całoroczne (oczywiście wiem, że wszystkie testy są zafałszowane). zlosnik.gif I w miarę potrzeb uzupełnił na zimę o kolejne 2, zamiast zimówek.

Od sierpnia ujeżdżam wspomniane Goodyeary w Mondeo i nie zauważyłem niczego niepokojącego. Poradziły sobie w śniegu w Krynicy i Zakopanem, na wodzie nie czuję dyskomfortu. Jeżdżę normalnie, w miarę zgodnie z przepisami, ale nie "emerycko".

Napisano

kup dębice navigator2 i będziesz zadowolony

używałem od kilku lat jako zimówki grinser006.gif

ostatniej zimy zostały już tylko z tyłu

wolno nie jeżdzę i spokojnie dają radę, nawet w lato są przyzwoite, jak nie miałem alusów z letnimi to jeździłem na nich cały rok

edit: nie słuchaj opinii ludzi, którzy jeździli na navigatorach1, bo to faktycznie była masakra,a nie opona zlosnik.gif

Napisano

> edit: nie słuchaj opinii ludzi, którzy jeździli na navigatorach1, bo to faktycznie była masakra,a

> nie opona

Nawigator 1 tak. Navigator 2 to zupełnie inna opona.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.