Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klimatyzacja serwis (przed sezonem)

Featured Replies

Napisano

dziś z racji luźniejszego dnia załatwiłem odgrzybianie, sprawdzenie szczelności i nabicie klimatyzacji + filtr kabinowy

koszt całkowity wyszedł 200zł , przez 3 lata ubyło 200ml środka chłodniczego (chyba tak to się nazywa)

drogo nie drogo, dużo ubyło hmm.gif

ps. cytrynowo i świeżością powiało

Napisano

> dziś z racji luźniejszego dnia załatwiłem odgrzybianie, sprawdzenie szczelności i nabicie

> klimatyzacji + filtr kabinowy

> koszt całkowity wyszedł 200zł , przez 3 lata ubyło 200ml środka chłodniczego (chyba tak to się

> nazywa)

> drogo nie drogo, dużo ubyło

> ps. cytrynowo i świeżością powiało

Gdzies czytalem, ze norma to ubytek ok 10% rocznie. Nie wiem jaka jest pojemnosc klimy w lacku.

Napisano

> dziś z racji luźniejszego dnia załatwiłem odgrzybianie, sprawdzenie szczelności i nabicie

> klimatyzacji + filtr kabinowy

> koszt całkowity wyszedł 200zł , przez 3 lata ubyło 200ml środka chłodniczego (chyba tak to się

> nazywa)

> drogo nie drogo, dużo ubyło

> ps. cytrynowo i świeżością powiało

Mi jeszcze w ramach gwarancji wymieniali jakiś oring i nabijali klimę. Odgrzybiałem też jeszcze w ASO. Filtr kabinowy wymieniam co 15kkm.

Ciekawe jak będzie gdy słoneczko dogrzeje - czy klima jeszcze zadziała hmm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mi jeszcze w ramach gwarancji wymieniali jakiś oring i nabijali klimę. Odgrzybiałem też jeszcze w

> ASO. Filtr kabinowy wymieniam co 15kkm.

> Ciekawe jak będzie gdy słoneczko dogrzeje - czy klima jeszcze zadziała

działać pewnie działa, ale "przepocone" ręczniki to będą jeździć w aucie wink.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzies czytalem, ze norma to ubytek ok 10% rocznie. Nie wiem jaka jest pojemnosc klimy w lacku.

3 latka minęły od ostatniej interwencji to wolałem dać zarobić ok.gif, w ostatnie lato słabo chłodziło to chyba był czas zlosnik.gif

Napisano

> 3 latka minęły od ostatniej interwencji to wolałem dać zarobić , w ostatnie lato słabo chłodziło

> to chyba był czas

Moi rodziciele lataja foka z 2002 r i jeszcze nic nie robili w klimie. Zgodnie z moja teoria klima powinna juz ledwo zipac, ale jeszcze chula ze milo. To chuba wyjatek potwierdzajacy regule.

Napisano

Czemu w samochodachw Polsce ubywa czynnika? Czy w lodowkach u Was tez ubywa?

Klima czyszcze sam - zestaw do czyszczenia Toyotowski to $10. zreszta jak sie regularnie zmienia filtr to czyścić właściwie nie trzeba nigdy.

Jak trzeba to takze nabijam sam, ale z doświadczenia to czynnika nigdy mi w żadnym pojeździe nie ubywalo (poza antycznym Chevroletem MonteCarlo, ale on miał dziurę).

Napisano

>Czy w lodowkach u Was tez ubywa?

U mnie nie, ale zauważ, że w autach jest jednak kilka połączeń rozłącznych narażaonych na niemałe drgania.

> Czemu w samochodachw Polsce ubywa czynnika?

Dziurawe drogi zapewne nie pomagają. Z kolei sól w zimie zjada skraplacze.

Napisano

> Czemu w samochodachw Polsce ubywa czynnika? Czy w lodowkach u Was tez ubywa?

Też mnie to dziwi. hmm.gif

> Klima czyszcze sam - zestaw do czyszczenia Toyotowski to $10. zreszta jak sie regularnie zmienia

> filtr to czyścić właściwie nie trzeba nigdy.

> Jak trzeba to takze nabijam sam, ale z doświadczenia to czynnika nigdy mi w żadnym pojeździe nie

> ubywalo (poza antycznym Chevroletem MonteCarlo, ale on miał dziurę).

Ja nigdy nie czyszcze, nie nabijam, nic przy klimatyzacji nie robię. W Lanosie wytrzymała 7 lat i wytrzymałaby więcej gdybym nie oberwał kamieniem w chłodnicę.

W pozostałych moich autach była bezobsługowa przez cały okres ich posiadania przeze mnie. Wymieniam tylko filtry od czasu do czasu i nic więcej.

Napisano

> Też mnie to dziwi.

połacznia gwintowane, oringi, uszczelniacze, w lodówkach wszystko jest zgrzewane (lutowane) i układ jest całkowiecie szczelny i cała tajemnica

Napisano

> połacznia gwintowane, oringi, uszczelniacze, w lodówkach wszystko jest zgrzewane (lutowane) i układ

> jest całkowiecie szczelny i cała tajemnica

Ja nie ruszam klimatyzacji jak działa prawidłowo. Może jakieś odgrzybianie sobie zafunduję, ale temat do zastanowienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.