Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piana aktywna - użycie w myjce Karcher

Featured Replies

Napisano

Zakupiłem piane firmy CarValet

Będą ją na początku stosować w myjce karchera

Karcher%20K4.98M%20Plus.jpg

Ma ona wbudowany podajnik na chemie.

piane należy stosować w proporcji 1:20.

Ile dodatkowo taka myjka rozcieńcza?

Albo inaczej:

W jakiej proporcji wlać płyn do podajnika żeby było dobrze na aucie zlosnik.gif?

Napisano

> W jakiej proporcji wlać płyn do podajnika żeby było dobrze na aucie ?

Ja rozcieńczałem 1:3 (woda). Ale z lancy to piany nie uzyskasz, szkoda środka.

Ja to stosuję jako szybkie mycie. Nakładam pseudo pianę która wydobywa się z lancy na samochód i szybko poprawiam szczotką. Wtedy dopiero daje radę ok.gif

Napisano

Jakie aktywne piany polecacie? cfaniaczek.gif

Do tej pory ojciec kupił aktywna pianę z Castoramy i dziadostwo kompletne sick.gif Są takie przy których nie trzeba używać gąbki/rękawicy?

Napisano
  • Autor

w takim razie plan B.

Kwazar i rozpraszanie pod ciśnieniem.

Napisano

> w takim razie plan B.

> Kwazar i rozpraszanie pod ciśnieniem.

Jeszcze zakup profesjonalnej pianownicy smile.gif Tylko broń boże nie kupuj takiej.

lanca-do-piany-pianownica-karcher.jpg

Działa niewiele lepiej niż lanca z myjki.

Napisano

> Jeszcze zakup profesjonalnej pianownicy Tylko broń boże nie kupuj takiej.

> Działa niewiele lepiej niż lanca z myjki.

jakoś te pianownice to za bardzo nie są. Z tego co widzę to w myjniach raczej na tych ogrodniczych kwazarach jadą.

Napisano

> Jakie aktywne piany polecacie?

> Do tej pory ojciec kupił aktywna pianę z Castoramy i dziadostwo kompletne Są takie przy których

> nie trzeba używać gąbki/rękawicy?

Sprawdzałem: CarValet, Karchera i aktywną pianę od Tenzi.

Nie widzę różnicy w działaniu. Na oko myją dobrze ale delikatna warstwa brudu zostaje. W sumie mogę polecić każdy z tych środków.

Natomiast kumpel kupił kiedyś jakąś aktywną pianę z woskiem w motoryzacyjnym i to była totalna porażka. Niestety nazwy nie pamiętam frown.gif

Napisano

> Sprawdzałem: CarValet, Karchera i aktywną pianę od Tenzi.

> Nie widzę różnicy w działaniu. Na oko myją dobrze ale delikatna warstwa brudu zostaje.

Czyli wstępne mycie aktywna pianą a potem gąbka/rękawicą zlosnik.gif

Jak nawoskuję auto to może aktywna piana wystarczy hmm.gif

Napisano

> jakoś te pianownice to za bardzo nie są. Z tego co widzę to w myjniach raczej na tych ogrodniczych

> kwazarach jadą.

Ten żółty wynalazek co pokazałem to porażka. Natomiast miałem pożyczoną pianownicę, która kosztowała koło 180zł, z regulacjami przeróżnymi. I ta całkiem ładną pianę robiła. A Kwazar to taki zwykły opryskiwacz z pompką od góry? Czy to musi być coś specjalnego?

Napisano
  • Autor

> kup szampon, bo i tak musisz ręcznie umyć

kupiłem też ... piane aktywną wziąłem na próbę.

13 zł mnie nie zbawi a przynajmniej sam będę widział jak to działa ...

Napisano

> Ten żółty wynalazek co pokazałem to porażka. Natomiast miałem pożyczoną pianownicę, która

> kosztowała koło 180zł, z regulacjami przeróżnymi. I ta całkiem ładną pianę robiła. A Kwazar to

> taki zwykły opryskiwacz z pompką od góry? Czy to musi być coś specjalnego?

najzwyklejszy, w domu mam taki chyba dwulitrowy, wystarcza na dwa małe samochody albo jednego vana zlosnik.gif W myjni raz widziałem jak mieli taki 5-cio litrowy. Ale do domu wystarcza taki mały pompowany od góry. Nie ma sensu robić tego płynu na zapas, z niektórych po rozrobieniu po tygodniu wytrącają się jakieś farfocle i potem zapychają opryskiwacz.

Napisano

> Czyli wstępne mycie aktywna pianą a potem gąbka/rękawicą

> Jak nawoskuję auto to może aktywna piana wystarczy

Jak jest zimno to pokrywam środkiem z lancy i szybko szczotką jadę, ręce suche a samochód umyty. Jak ciepło to wiaderko gąbeczka. Na porządnej pianownicy można pominąć ręczne czyszczenie. Chociaż wtedy samochód do woskowania się jeszcze nie będzie nadawał (cienka warstwa brudu zostaje).

Napisano

> Czyli wstępne mycie aktywna pianą a potem gąbka/rękawicą

> Jak nawoskuję auto to może aktywna piana wystarczy

jak jest dobra piana z woskiem to szmaty nie potrzeba. Najlepsza jaka miałem a parę już miałem to była "special caros " firmy dolphin. Tylko ostatnio tego coś nie mogę kupić, no i robic piane mocniejszą niż ta z instrukcji.

Napisano

> J (cienka warstwa brudu

> zostaje).

Otóz to, myjka to można sobie z kurzu spłukać, a le co z tego jak zacieki i tak będą bez wytarcia do sucha no.gif

Napisano

> Zakupiłem piane firmy CarValet

> Będą ją na początku stosować w myjce karchera

> Ma ona wbudowany podajnik na chemie.

> piane należy stosować w proporcji 1:20.

> Ile dodatkowo taka myjka rozcieńcza?

> Albo inaczej:

> W jakiej proporcji wlać płyn do podajnika żeby było dobrze na aucie ?

podajnik po dajnikiem ale wg mnie powinienes dokupic tzw pianownice

wtedy aktywna piana jest wytwarzana prawidlowo i nakladana juz w postaci piany na powierzchnie

Napisano
  • Autor

> podajnik po dajnikiem ale wg mnie powinienes dokupic tzw pianownice

> wtedy aktywna piana jest wytwarzana prawidlowo i nakladana juz w postaci piany na powierzchnie

Karo napisał żebym broń Boże takiej nie kupował.

Nie bójcie się i tak żadnego innego urządzenia już nie kupie, raz spróbuje sobie z lancy, raz z kwazara i pewnie tak zostanę przy szamponie i rękawicy z microfibry zlosnik.gif

Napisano

> Karo napisał żebym broń Boże takiej nie kupował.

> Nie bójcie się i tak żadnego innego urządzenia już nie kupie, raz spróbuje sobie z lancy, raz z

> kwazara i pewnie tak zostanę przy szamponie i rękawicy z microfibry

ok.gif

ta żółta pianownica kosztuje 50zł, ta z regulacją 70zł

one skutecznością się wiele nie różnią, rozmawiałem w serwisie n/t i sprzedawca doradził tą tańszą

używam środka kerchera RM 81 i ta tańsza wytwarza ładną białą pianę, auto jest białe

ale umyte wcale nie jest grinser006.gif, w sumie nie widzę różnicy w skuteczności pomiędzy użyciem oryginalnej lancy i zasobnika myjki, a taką pianownicą

ręcznie też nakładałem i efekt ten sam

auto jest czyste, ale takie jakby przykurzone hmm.gif

jak myje to nakładam pianę i szczotką oblatuje auto, potem płukam i wtedy efekt jest ok.gif

latem myje tradycyjnie grinser006.gif

szczerzę mówiąc to nie chce mi się wierzyć że lanca za 200zł poprawi efekt na tyle że auto będzie na 100% czyste hmm.gif

Napisano

> Nie bójcie się i tak żadnego innego urządzenia już nie kupie, raz spróbuje sobie z lancy, raz z

> kwazara i pewnie tak zostanę przy szamponie i rękawicy z microfibry

Ja do tej pory używałem aktywnej piany do wstępnego mycia. Potem szampon i rękawica ok.gif

Teraz spróbuję jakiejś innej piany, ale pewnie skonczy sie jak powyżej hehe.gif

Napisano

karcher i pianownice wyciągam tylko jak auto jest ubłocone, przy normalnym myciu nawet mi się tego nie chce rozwijać, wolę gąbkę + wąż ogrodniczy

Napisano
  • Autor

> karcher i pianownice wyciągam tylko jak auto jest ubłocone, przy normalnym myciu nawet mi się tego

> nie chce rozwijać, wolę gąbkę + wąż ogrodniczy

gąbka rysuje okropnie.

Czy nowa czy lekko używana.

Sprawdziłem ostatnio na świeżo lakierowanej masce.

Teraz na rękawicy Nigrin z microbifby jest o niebo lepiej.

Ale 2 wiaderka to podstawa.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Nasza firma WEMIR oferuję szeroki wybór asortymentu chemii samochodowej dla myjni ręcznych , automatycznych oraz przemysłu. Produkty czyszczące,myjące, pielęgnujące , konserwujące samochód itp ... Nasze środki idealnie zaspokajają potrzeby myjni samochodowych . Naszą dewizą jest wysoka jakość za atrakcyjną cenę, czego potwierdzeniem jest stale poszerzające się grono naszych stałych odbiorców.Posiadamy bardzo szeroką gamę produktów począwszy od chemii samochodowej przez chemię do usuwania zabrudzeń poprodukcyjnych.

------------------------------ -----------------------------

1. W ofercie mamy sprzęt firmy Karcher :

myjki wysokociśnieniowe domowe, przemysłowe, parownice, odkurzacze, pompy, szorowarki, odśnieżarki, zamiatarki, środki chemiczne, wyposażenie dodatkowe - wszystkie oryginalne produkty niemieckiej firmy Kärcher.

Atrakcyjne ceny !!!!.

------------------------------ -----------------------------

Zapewniamy doradztwo w doborze środków i urządzeń.

Posiadamy własny transport.

dostarczamy do woj.Śląskiego oraz okolicznych wojewódzw.

Kontakt - 607 073 157

email - [email protected]

Napisano

> Nasza firma WEMIR oferuję szeroki wybór asortymentu chemii samochodowej dla myjni ręcznych ,

> automatycznych oraz przemysłu. Produkty czyszczące,myjące, pielęgnujące , konserwujące

> samochód itp ... Nasze środki idealnie zaspokajają potrzeby myjni samochodowych . Naszą dewizą

> jest wysoka jakość za atrakcyjną cenę, czego potwierdzeniem jest stale poszerzające się grono

> naszych stałych odbiorców.Posiadamy bardzo szeroką gamę produktów począwszy od chemii

> samochodowej przez chemię do usuwania zabrudzeń poprodukcyjnych.

> ------------------------------ -----------------------------

> 1. W ofercie mamy sprzęt firmy Karcher :

> myjki wysokociśnieniowe domowe, przemysłowe, parownice, odkurzacze, pompy, szorowarki, odśnieżarki,

> zamiatarki, środki chemiczne, wyposażenie dodatkowe - wszystkie oryginalne produkty

> niemieckiej firmy Kärcher.

> Atrakcyjne ceny !!!!.

> ------------------------------ -----------------------------

> Zapewniamy doradztwo w doborze środków i urządzeń.

> Posiadamy własny transport.

> dostarczamy do woj.Śląskiego oraz okolicznych wojewódzw.

> Kontakt - 607 073 157

> email - [email protected]

Zaraz będzie wypad z baru. zlosnik.gif

Napisano

Ja używam piany aktywnej ProElite - NanoTec. Jak dla mnie rewelacja.

Napisano

> Ja używam piany aktywnej ProElite - NanoTec. Jak dla mnie rewelacja.

Co rozumiesz przez rewelacja? Zmywa nawet stary osad, nie trzeba gąbką/szczotką poprawiać?

Napisano

> Co rozumiesz przez rewelacja? Zmywa nawet stary osad, nie trzeba gąbką/szczotką poprawiać?

Nie trzeba poprawiać. Używam tego od jakiś dwóch lat i nie mam zamiaru zmieniać na inny preparat.

Napisano

> Nie trzeba poprawiać. Używam tego od jakiś dwóch lat i nie mam zamiaru zmieniać na inny preparat.

Jeżeli jest tak jak mówisz, to jestem pod wrażeniem icon_eek.gif

Reasumując, po umyciu przejedziesz palcem po lakierze i palec czyściutki?

Napisano

> A Kwazar to taki zwykły opryskiwacz z pompką od góry? Czy to musi być coś specjalnego?

Z uszczelnieniem vitonowym - wtedy pożyje ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.