Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PZU - Pakiet autoszyby czyli

Featured Replies

Napisano

Moje boje o naprawę.

Wczoraj 28-03-11 ok. 14 dostałem strzał z kamyka w przednia szybkę.

Jest piękne pęknięcie ok. 40 cm.

Tel. do PZU i zgłaszam szkodę.

Przyjęte. Mają się skonkaktować ciągu 3 godz.

Cisza.

Dzwonię rano z reklamacją.

Przyjęta. Kontakt ma być w ciągu godziny. wink.gif

Mijają 3 i cisza.

Wnerwienie mnie bierze, bo jak u jeździć z pękniętą szybą.

Dobrze, że pajączka nie ma.

Dzwonię po raz kolejny.

Reklamacja przyjęta. Kontakt w ciągu 10 min. miał być.

Po 1.5 godz. sukces yay.gif

Jest kontakt.

Dalej to już poszło szybko.

Wymiana szybki w czwartek.

Zobaczymy jak będzie.

Z podstawieniem lawety z Asisstance nie mają problemu.

Działa to sprawnie.

Napisano

U mnie było bez problemu.

szkoda zgłoszona w poniedziałek godz. 9:00. o 11 kontakt ze strony lokalnej firmy wymieniającej szyby.

Wtorek 14 wyjazd z warsztatu z wymienioną szybą.

pzdr

Napisano

Nie pamiętam godzin i dat, ale u mnie również szybko i sprawnie...

Jedyne zaskoczenie to "partylajn" - proszę podać datę ważności badania technicznego...

Zaskoczyli mnie tym pytaniem....

Napisano

> Nie pamiętam godzin i dat, ale u mnie również szybko i sprawnie...

> Jedyne zaskoczenie to "partylajn" - proszę podać datę ważności badania technicznego...

> Zaskoczyli mnie tym pytaniem....

no niestety ... brak badania brak kasy zapewne smile.gif

Napisano

Jak pęknie sama z siebie to trzeba poprawić kamieniem yikes.gif bo inaczej nie wymienią.

Napisano

> Jak pęknie sama z siebie to trzeba poprawić kamieniem bo inaczej nie wymienią.

z tego ubezpieczenia nie ... żeby było śmieszniej to jest jeszcze sporo innych obostrzeń ... rotfl.gif

Napisano

> Jak pęknie sama z siebie to trzeba poprawić kamieniem bo inaczej nie wymienią.

A to nie zawsze....

Odnośnie wątku: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=284800264

Dziś dzwonił do mnie kolo z aso, że zamawia szybę i może w tym tyg będzie. Na szczęście pęknięcie nie jest wielkie (ale się powiększa trzeba powiedzieć!). Oczywiście z AC robię. Tyle lat zarówno ojciec jak i ja płacimy te składki a jeszcze grosza od nich nie wziąłem to niech teraz chociaż mi tak pomogą.

Napisano

> z tego ubezpieczenia nie ... żeby było śmieszniej to jest jeszcze sporo innych obostrzeń ...

Pzu autoszyba? Na przykład jest ograniczenie co do ceny: 2000zł.

A taka grzana szyba z czujnikiem deszczu i wymianą w aso to 2600 - grubo...

Napisano

Nie mogę się zgodzić.

Ja powiedziałem, że nie wiem jak i kiedy się to stało.

Rano zostawiłem pod pracą dobrą, a o 16 zauważyłem pęknięcie.

Na pytanie o kamienie odpowiedziałem, nie wiem - co chwilę się czymś obrywa na drodze.

OK, OK proszę jeszcze podać termin badania i po krzyku.

Krótko zwięźle i pozytywnie załatwione.

Można jeszcze podobno na jakość JAANa narzekać.. ale ja na razie nie mam powodu.

Napisano

> Pzu autoszyba? Na przykład jest ograniczenie co do ceny: 2000zł.

> A taka grzana szyba z czujnikiem deszczu i wymianą w aso to 2600 - grubo...

moja nie grzana a z wymianą prawie3 tyś. frown.gif

Napisano

> moja nie grzana a z wymianą prawie3 tyś.

To zaje. Chyba tez byś się nie załapał na pzu autoszyba... : /

Napisano

a to ciekawe, musze sie dopytc bo mi zaproponowali to ubezpieczenie, a szyba 5,5kzl...

Napisano

a jak wyglada sprawa odszkodowania, tak samo jak w AC tzn ma sie do wyboru naprawe bezgotowkowa, albo kase?

Napisano
  • Autor

> a jak wyglada sprawa odszkodowania, tak samo jak w AC tzn ma sie do wyboru naprawe bezgotowkowa,

> albo kase?

Nie mam pojęcia. Będę wiedział w czwartek.

Napisano

> a jak wyglada sprawa odszkodowania, tak samo jak w AC tzn ma sie do wyboru naprawe bezgotowkowa,

> albo kase?

Żadnej kasy nie dostajesz. Dostajesz listę adresów gdzie możesz się udać na bezpłatną wymianę? Oczywiście na szyby oryginalne nie ma co liczyć (ale nie znaczy to wcale, że zamienniki są gorsze). W zeszłym roku płaciłem 25 zł za Auto szybę w PZU (naprawa do 1000zł). Jedynym plusem takiego ubezpieczenia jest brak utraty składek z polisy AC przy wymianie. Jak masz starą porysowaną szybę to opłaca się wykupić to ubezpieczenie i trochę dopomóc szczęściu :-) i za 25 złoty jest nowa ładna szybka.

Pozdrawiam

Napisano

To nie jest ograniczenie dla Warsztatu, tylko suma ubezpieczenia jaką sobie klient wykupił smile.gif Zawsze jest proponowana wyższa suma ubezpieczenia ale klienci wolą mniej zapłacić smile.gif No to sorry ale jeśli chcesz mniej, dostajesz mniej i nie płacz, że potem nie starczyło icon_rolleyes.gif

To się przewiduje zawczasu i wybiera wyższą sumę ubezpieczenia a nie potem płacze smile.gif

A przy okazji to łaskawie przestań wprowadzać w błąd ludzi......

Napisano

> To nie jest ograniczenie dla Warsztatu, tylko suma ubezpieczenia jaką sobie klient wykupił Zawsze

> jest proponowana wyższa suma ubezpieczenia ale klienci wolą mniej zapłacić No to sorry ale

> jeśli chcesz mniej, dostajesz mniej i nie płacz, że potem nie starczyło

Jak brałem ubezpieczenie w listopadzie 2010 to nie było "więcej/mniej". Po prostu opcja dodatkowa o nazwie pzu-autoszyba w cenie 50zł rocznie.

> To się przewiduje zawczasu i wybiera wyższą sumę ubezpieczenia a nie potem płacze

> A przy okazji to łaskawie przestań wprowadzać w błąd ludzi......

Łaskawie odpowiadam tobie, że takie informacje (limit 2000) dostałem od agenta pzu, u którego załatwiałem ubezpieczenie swojego samochodu.

Napisano

> Jak brałem ubezpieczenie w listopadzie 2010 to nie było "więcej/mniej". Po prostu opcja dodatkowa

> o nazwie pzu-autoszyba w cenie 50zł rocznie.

> Łaskawie odpowiadam tobie, że takie informacje (limit 2000) dostałem od agenta pzu, u którego

> załatwiałem ubezpieczenie swojego samochodu.

są różne. szwagier ma na 6 czy 8 tysiecy bo szyba 6500 plus wymiana

Napisano

czy aby zawrzeć z PZU owe ubezpieczenie autoszyba trzeba mieć także w PZU wykupione OC lub AC ?

Napisano
  • Autor

> czy aby zawrzeć z PZU owe ubezpieczenie autoszyba trzeba mieć także w PZU wykupione OC lub AC ?

Ja mam komplet w PZU.

Najlepiej zadzwon 801 102 102 albo podjedz pod inspektorat.

Napisano

> czy aby zawrzeć z PZU owe ubezpieczenie autoszyba trzeba mieć także w PZU wykupione OC lub AC ?

trzeba być klientem pzu, a więc np. minicasco za jakieś 180zł albo coś w tym stylu.

Ja tak mam ok.gif

Napisano

Taaa , ale to ograniczenie to minimum........ mniej nie ubezpieczysz.... górną granicę wyznacza wartość Twojej szyby....

Znam busa z tym ubezpieczeniem na prawie 50tys...

cienko.....

Napisano

> Jak brałem ubezpieczenie w listopadzie 2010 to nie było "więcej/mniej". Po prostu opcja dodatkowa

> o nazwie pzu-autoszyba w cenie 50zł rocznie.

No to zostałeś wprowadzony w błąd, bo możesz sobie dowolną wybrać sumę ubezpieczenia icon_rolleyes.gif

> Łaskawie odpowiadam tobie, że takie informacje (limit 2000) dostałem od agenta pzu, u którego

> załatwiałem ubezpieczenie swojego samochodu.

Od 01.01.2011 jest limit 3000 wprowadzony bo się okazało, że SU najczęściej nie starczała na wymianę szyb w autach klietków icon_rolleyes.gif

Napisano

> trzeba być klientem pzu, a więc np. minicasco za jakieś 180zł albo coś w tym stylu.

> Ja tak mam

Nie smile.gif Możesz mieć cokolwiek kominikacyjnego w PZU i wykupić Auto Szybe lub nie być klientem PZU i za zgodą Kierownika Sprzedaży w Oddziale wykupić polisę PZU Auto Szyba ok.gif

Napisano
  • Autor

> Moje boje o naprawę.

> Wczoraj 28-03-11 ok. 14 dostałem strzał z kamyka w przednia szybkę.

> Jest piękne pęknięcie ok. 40 cm.

> Tel. do PZU i zgłaszam szkodę.

> Przyjęte. Mają się skonkaktować ciągu 3 godz.

> Cisza.

> Dzwonię rano z reklamacją.

> Przyjęta. Kontakt ma być w ciągu godziny.

> Mijają 3 i cisza.

> Wnerwienie mnie bierze, bo jak u jeździć z pękniętą szybą.

> Dobrze, że pajączka nie ma.

> Dzwonię po raz kolejny.

> Reklamacja przyjęta. Kontakt w ciągu 10 min. miał być.

> Po 1.5 godz. sukces

> Jest kontakt.

> Dalej to już poszło szybko.

> Wymiana szybki w czwartek.

> Zobaczymy jak będzie.

Szybka nowa wstawiona.

Naprawa bezgotowkowa.

2.5 godz. cala operacja.

Napisano

Jestem ciekawy czy mogą mieć zastrzeżenia jak będę mieć pękniętą na długim odcinku?

W sumie to nie da się tego udowodnić więc może i warto poczekać trochę bo cholera wie czy nie pęknie za miesiąc znowu zlosnik.gif ?

Dowodu mogą nie zabrać jak pęknięcie będzie np. ledwo widoczne wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jestem ciekawy czy mogą mieć zastrzeżenia jak będę mieć pękniętą na długim odcinku?

> W sumie to nie da się tego udowodnić więc może i warto poczekać trochę bo cholera wie czy nie

> pęknie za miesiąc znowu ?

> Dowodu mogą nie zabrać jak pęknięcie będzie np. ledwo widoczne

Moja miala ok. 40 cm pekniecia.

Tylko wymiana.

Spawanie w PZU do 2 cm pekniecia.

Teoretycznie nie powinni, ale wszstko zalezy od policial.gif

Napisano

> Moja miala ok. 40 cm pekniecia.

> Tylko wymiana.

> Spawanie w PZU do 2 cm pekniecia.

> Teoretycznie nie powinni, ale wszstko zalezy od

Z informacji w których jestem posiadaniu naprawa szyby wchodzi w grę wyłącznie przy odprysku. Pęknięcia z marszu są kwalifikowane do wymiany. Odprysk może mieć max rozmiary 5-cio złotówki ale nie więcej - ograniczenie technologiczne w Nordglass (d. Jaan). Nie wiem jak sytuacja wygląda z Pilkingtonem niewiem.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Z informacji w których jestem posiadaniu naprawa szyby wchodzi w grę wyłącznie przy odprysku.

> Pęknięcia z marszu są kwalifikowane do wymiany. Odprysk może mieć max rozmiary 5-cio złotówki

> ale nie więcej - ograniczenie technologiczne w Nordglass (d. Jaan). Nie wiem jak sytuacja

> wygląda z Pilkingtonem

O 2 cm do spawania wiem od konsultanta z infolinii PZU.

Napisano

> O 2 cm do spawania wiem od konsultanta z infolinii PZU.

Dziwne, bo też pracuję na Infolinii PZU i o spawaniu czy raczej klejeniu pęknięć to nigdy nie słyszałem na szkoleniach produktowych smile.gif Może coś się ostatnio zmieniło? Zajmowałem się orgnizacją pomocy ( w tym przyjmowaniem zgłoszeń z Autoszyby) do końca grudnia ale do tego czasu zalecenie JAAN'a było, by nie naprawiać pęknięć a jedynie wymieniać szyby icon_rolleyes.gif Ponoć zachodziła obawa co do samej wytrzymałości szyby po takiej naprawie icon_rolleyes.gifok.gif

Napisano

sprawa prosta, kupuję auto szybę i szybę wymieniam a nie naprawiam

Napisano

> Jak masz starą porysowaną szybę to opłaca się wykupić to ubezpieczenie i trochę dopomóc szczęściu :-)

Przy okazji też można zostać przestępcą.

No i dodatkowa sprawa, że jak ludzie będą okradać TU, to za chwilę będzie płacz, że TU to złodzieje, bo składki podnoszą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.