Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Program diagnostyczny do Punto 55/60

Featured Replies

Napisano

Zapraszam do testów mojego programu do diagnostyki Punto mk.1 55/60 (wkrótce 75):

http://iaw-scan.sourceforge.net/

Program działa z dedykowanym interfejsem na port RS-232 (rysunek płytki i schemat montażowy do pobrania na stronie projektu) bądź z typowym interfejsem KKL (VAG-COM) na USB z przejściówką FIAT 3-pin.

Napisano

nie omieszkam sprawdzić na SC 1,1 wink.gifok.gif

Napisano

> Zapraszam do testów mojego programu do diagnostyki Punto mk.1 55/60 (wkrótce 75):

> http://iaw-scan.sourceforge.net/

> Program działa z dedykowanym interfejsem na port RS-232 (rysunek płytki i schemat montażowy do

> pobrania na stronie projektu) bądź z typowym interfejsem KKL (VAG-COM) na USB z przejściówką

> FIAT 3-pin.

Fajnie by by było gdyby menu było w języku polskim.

Napisano
  • Autor

> Fajnie by by było gdyby menu było w języku polskim.

Może kiedyś... ale angielski jest uniwersalny i program trafi do szerszej grupy użytkowników, nie tylko z Polski. Dokumentacja jest po Włosku, więc angielski to i tak już jakiś postęp.

Napisano

> Może kiedyś... ale angielski jest uniwersalny i program trafi do szerszej grupy użytkowników, nie

> tylko z Polski. Dokumentacja jest po Włosku, więc angielski to i tak już jakiś postęp.

Kiedy przewidujesz upgrade do wersji 75kM?

Napisano
  • Autor

> Kiedy przewidujesz upgrade do wersji 75kM?

Częściowo już jest.

Napisano

> Zapraszam do testów mojego programu do diagnostyki Punto mk.1 55/60 (wkrótce 75):

> http://iaw-scan.sourceforge.net/

> Program działa z dedykowanym interfejsem na port RS-232 (rysunek płytki i schemat montażowy do

> pobrania na stronie projektu) bądź z typowym interfejsem KKL (VAG-COM) na USB z przejściówką

> FIAT 3-pin.

szacun ok.gif

dobra robota ok.gif

Napisano

Mam wrażenie że na płytce zgubiła się ścieżka 5V do zasilania MAXa.

Napisano
  • Autor

> Mam wrażenie że na płytce zgubiła się ścieżka 5V do zasilania MAXa.

Dzięki - jak nie zapomnę to poprawię po powrocie do domu wink.gif niemniej program działa już z KKL na USB więc nie sądzę aby ktokolwiek chciał budować ten interfejs.

Napisano

sorki, ale czy chodzi o FiatEcuScan bo nic innego nie mogę znaleźć ?!

• 2 miesiące później...
Napisano

Jako że piszę pierwszy raz, witam wszystkich forumowiczów.

Zrobiłeś kolego kawał dobrej roboty. Na innych forach (nawet dość znanych z fachowców od komputerów samochodowych) nie znalazłem takiego programu do diagnostyki. Udało mi się znaleźć tylko taki prościutki (pod DOSa, dwa tranzystory, trochę rezystorów, ...). Na razie zdążyłem tylko odpalić program, żeby rzucić "okiem". Kurcze, pozazdrościć umiejętności smile.gif. Duży szacun za wykonaną robotę i podzielenie się wiedzą.

Pozdrawiam

Napisano

brawo a nie chciałbyś czasem opracować jeszcze diagnostyki na 1.2 16v bardzo by się przydała

Napisano

> Częściowo już jest.

Pytanie rzucone niczym granat zaczepny - a kiedy dojdzie obsluga GT? grinser006.gif

Napisano

> Pytanie rzucone niczym granat zaczepny - a kiedy dojdzie obsluga GT?

Nie dojdzie 270751858-jezyk.gif Było o tym pisane już w tym temacie chyba. Autodiagnoza w PGT nie jest taka zła grinser006.gif

Napisano

> Nie dojdzie Było o tym pisane już w tym temacie chyba. Autodiagnoza w PGT nie jest taka zła

Autodiagnoza przy pomocy wygietego spinacza i zliczania blyskow marchewy? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Autodiagnoza przy pomocy wygietego spinacza i zliczania blyskow marchewy?

Jak ktoś mi podaruje Punto GT to mogę pomyśleć - inaczej nie ma szans wink.gif a tak na serio, to w GT nie siedzi sterownik z rodziny IAW-6F/8F.

Napisano
  • Autor

> brawo a nie chciałbyś czasem opracować jeszcze diagnostyki na 1.2 16v bardzo by się przydała

Przecież jest...

• 1 miesiąc później...
Napisano

fajny program ok.gif; dzisiaj potestowałem, nawet nie miałem żadnych błędów, zauważyłem że wentylator załącza mi się przy 98 st. - myślałem że będzie bliżej 90

Napisano
  • Autor

> fajny program ; dzisiaj potestowałem, nawet nie miałem żadnych błędów, zauważyłem że wentylator

> załącza mi się przy 98 st. - myślałem że będzie bliżej 90

89-93*C to normalna temperatura robocza tego silnika...

Napisano

> 89-93*C to normalna temperatura robocza tego silnika...

to który czujnik do wymiany, ten w chłodnicy czy kolektorze?

Napisano
  • Autor

> to który czujnik do wymiany, ten w chłodnicy czy kolektorze?

Czemu któryś miałby być do wymiany? Wszystko jest ok. Wentylator załącza się między 98 a 100*C i na postoju temperatura silnika może osiągać taką wartość.

Czerwone pole na wskaźniku zaczyna się ok 115*C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.