Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zegary Palio

Featured Replies

Napisano

Nabyłem ostatnio zegary od Palio. Zastanawia mnie jeden ich element, którego nie ma w moich starych zegarach (pomijajac obrotomierz). Tak więc pytanie brzmi.....CO TO JEST? grinser006.gif Czy jest to układ od ustawiania intensywności podświetlenia cfaniaczek.gif I czy można to zdemontować i o tym zapomnieć?

37252a5f.jpg

Napisano

> Nabyłem ostatnio zegary od Palio 1.3.

???

to jest logika do obrotomierza,

chyba

Napisano
  • Autor

> ???

> to jest logika do obrotomierza,

> chyba

Kabel idący z tego układu jest połączony ścieżką z jakąś kontrolką z napisem "stop" ok.gif Od kontrolki idzie ścieżka do wskażnika poziomu paliwa 270751858-jezyk.gif

P.s. Obrotek jest z drugiej strony ok.gif

Napisano

> P.s. Obrotek jest z drugiej strony

no to nie wiem co to,

Napisano

> Kabel idący z tego układu jest połączony ścieżką z jakąś kontrolką z napisem "stop" Od kontrolki

> idzie ścieżka do wskażnika poziomu paliwa

> P.s. Obrotek jest z drugiej strony

Czyli wszystko wskazuje na to, że jest to mechanizm autodestrukcji w momencie gdy skończy się paliwo - tankuj może powyżej rezerwy grinser006.gif

Napisano

> Nabyłem ostatnio zegary od Palio. Zastanawia mnie jeden ich element, którego nie ma w moich starych

> zegarach (pomijajac obrotomierz). Tak więc pytanie brzmi.....CO TO JEST? Czy jest to układ

> od ustawiania intensywności podświetlenia I czy można to zdemontować i o tym zapomnieć?

Podłącz zegary bez tego zlosnik.gif. tylko pamiętaj że jak to ma coś wspólnego z AIR BAG to potem będziesz musiał wyjąc żarówkę lub skasowac błąda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Podłącz zegary bez tego . tylko pamiętaj że jak to ma coś wspólnego z AIR BAG to potem będziesz

> musiał wyjąc żarówkę lub skasowac błąda

Mam w aucie poduszki i w starych zegarach nie mam tego 270751858-jezyk.gif Mam dokładnie takie http://allegro.pl/fiat-siena-licznik-zegary-1-2-1-2-8v-vat-i1490319864.html ok.gif Wymieniam na takie http://allegro.pl/fiat-siena-palio-licznik-benzyna-i1505557915.html ok.gif Osobiście obstawiałbym regulacje podświetlenia ale nie mam 100% pewności hmm.gif

Napisano

a ja mam pytanie z innej beczki zlosnik.gif cezko odpiac linke predkosciomierza ?? bo planuje sie niedlugo zabrac za wymiane swojego licznika cool.gif

Napisano
  • Autor

> a ja mam pytanie z innej beczki cezko odpiac linke predkosciomierza ?? bo planuje sie niedlugo

> zabrac za wymiane swojego licznika

Jak wymienię swój to Ci powiem grinser006.gif

Napisano

> a ja mam pytanie z innej beczki cezko odpiac linke predkosciomierza ?? bo planuje sie niedlugo

Wypiąc łatwo. Ciągniesz sobie taki kołnież i linka wyskakuje. Złożyć to cięzej bo miejsca naprawdę mało.

Napisano

nie jest trudno, wkładasz rękę obok kolumny kierowniczej od spodu i wio,

swoje wyciągałem ze 3x - wymieniałem żarówki,

Napisano

Widzę sami fachowcy yikes.gif, owe ustrojstwo to jest czujnik uszkodzonej żarówki stopu, jak się wam jedna spali to powinna zaświecić sie kontrolka, dla sprawdzenia proponuję jedną żarówkę wyjąć i sprawdzić waytogo.gif

Napisano

potwierdzam to co józek napisał, to elektronika od spalonej żarówki stopu...

Napisano

dokładnie.

a regulacja oświetlenia jest w potencjometrze z lewej strony

Napisano
  • Autor

> Widzę sami fachowcy , owe ustrojstwo to jest czujnik uszkodzonej żarówki stopu, jak się wam jedna

> spali to powinna zaświecić sie kontrolka, dla sprawdzenia proponuję jedną żarówkę wyjąć i

> sprawdzić

Czyli można odłączyć schować do pudła z częściami i zapomnieć grinser006.gif Nie wiem czy zauważyłeś ale tu kazdy jest na swoj sposob fachowcem wink.gif

Napisano

A ktoś wie jak jest podłączony potencjometr intensywności oświetlenia zegarów, ma wymieniony licznik na ten z obrotomierzem, jeżeli nie było by dużo zachodu to bym podłączył potencjometr. A czy razem z oświetleniem zegarów przyciemnia się oświetlenie od nawiewów?

Napisano

> A czy razem z oświetleniem zegarów przyciemnia się oświetlenie od nawiewów?

Nie, niestety passed_out.gif

Napisano

> Czyli można odłączyć schować do pudła z częściami i zapomnieć Nie wiem czy zauważyłeś ale tu

> kazdy jest na swoj sposob fachowcem

Tak, bo u ciebie będzie to zbyteczne, natomiast ci co mają pomontowane musi zostać grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.