Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana oleju w skrzyni

Featured Replies

Napisano

Witam

Musze wymienic olej w skrzyni mam nadzieje ze to pomoże bo jak auto sie zagrzeje to biegi wchodzą cieżej jak w traktorze

Chce sie przygotowac i tu moje pytanie

Gdzie dokładnie jest korek spustowy fota mile widziana

jaki klucz do tego korka

Z góry dzieki za podpowiedzi

Napisano

> Witam

> Musze wymienic olej w skrzyni mam nadzieje ze to pomoże bo jak auto sie zagrzeje to biegi wchodzą

> cieżej jak w traktorze

> Chce sie przygotowac i tu moje pytanie

> Gdzie dokładnie jest korek spustowy fota mile widziana

> jaki klucz do tego korka

> Z góry dzieki za podpowiedzi

Imbus 8 z tylu skrzyni, przy lapie.

Nalewasz odpowietrznikiem.

Napisano

> Imbus 8 z tylu skrzyni, przy lapie.

> Nalewasz odpowietrznikiem.

Niby tak, ale tym otworem nie spuści starego oleju, tylko nadmiar - tj korek przelewowy. W tych skrzyniach nie ma czegoś takiego jak zawór spustowy - italiano przewidzieli że olej sam sie traci z przejeżdżanymi kkm IThankYou.gif

Napisano

> Niby tak, ale tym otworem nie spuści starego oleju, tylko nadmiar - tj korek przelewowy. W tych

> skrzyniach nie ma czegoś takiego jak zawór spustowy - italiano przewidzieli że olej sam sie

> traci z przejeżdżanymi kkm

Że co? Korek spustowy jest z tyłu skrzyni koło tylnej łapy, na faktycznie chyba imbus 8mm. Z przodu skrzyni (w CCSie za pochłaniaczem mniej więcej) jest korek przelewowy na imbus 10 mm jeżeli pamięć dobrze służy. I oleju ma być do tego poziomu nalane. Co do nalewania oleju przez odpowietrznik to też można, nigdy nie próbowałem, ale podejrzewam, że łatwiej jest uświnić całą skrzynię przy tym...

Napisano

>jest korek przelewowy na imbus 10 mm jeżeli

> pamięć dobrze służy.

12mm grinser006.gif

Napisano

> 12mm

No na pewno jest większy od tego na dole. 12mm to na bank spustowy od miski też, a co do tego przelewowego to jak pisałem, pamięć już nie ta ok.gif

Napisano

> Chce sie przygotowac i tu moje pytanie

> Gdzie dokładnie jest korek spustowy fota mile widziana

korekspustu.jpg

Napisano

> Że co? Korek spustowy jest z tyłu skrzyni koło tylnej łapy, na faktycznie chyba imbus 8mm. Z przodu

> skrzyni (w CCSie za pochłaniaczem mniej więcej) jest korek przelewowy na imbus 10 mm jeżeli

> pamięć dobrze służy. I oleju ma być do tego poziomu nalane. Co do nalewania oleju przez

> odpowietrznik to też można, nigdy nie próbowałem, ale podejrzewam, że łatwiej jest uświnić

> całą skrzynię przy tym...

Jak masz lejek, to nic sie nie uswini wink.gif

Napisano

> Niby tak, ale tym otworem nie spuści starego oleju, tylko nadmiar - tj korek przelewowy. W tych

> skrzyniach nie ma czegoś takiego jak zawór spustowy - italiano przewidzieli że olej sam sie

> traci z przejeżdżanymi kkm

Beeedeeeduura 270751858-jezyk.gif

Pomyliło Ci się z korkiem z przodu chyba, przez który kontrolujesz ile wlać swiezego oleju wink.gif

Napisano

Strzykawa albo tawotnica i wężyk gumowy-ładnie odeśsiesz i napełnisz ok.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jak masz lejek, to nic sie nie uswini

Ma lejek i weżyk wiec z nalaniem nie bedzie problemu chciałem sie tylko upewnic co do kluczy i usytuowania tego korka spustowego bo ten przelewowy to wiem gdzie jest

Dzięki zakrecony.gif

Napisano

A jaki najlepiej lać olej do skrzyni ??

ten się nada:

113-202-large.jpg

MOBIL Mobilube 85W90 ??

Napisano

> A jaki najlepiej lać olej do skrzyni ??

> ten się nada:

> MOBIL Mobilube 85W90 ??

Ja polecam 75W90.

Napisano
  • Autor

> Ja polecam 75W90.

Olej wymieniłem i własnie nalałem taki jak piszesz 75W90 zreszta poprzednio tez taki miałem tylko że hipol

Napisano

a ja mam pytanie z innej beczki co ile tys km nalezy wymieniac olej lub co ile lat hmm.gif

Napisano

> a ja mam pytanie z innej beczki co ile tys km nalezy wymieniac olej lub co ile lat

Jeśli mnie pamięć nie myli to 100tys lub 10 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.