Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalanie Uno fire 1.0

Featured Replies

Napisano

Witam pytanie takie jak w tytule w jakich granicach miesci sie spalanie tego auta kolega posiadający taki silnik nie moze sie na chwalic jaki on jest oszczedny czy to prawda ??

Napisano

Ja wiem czy prawda...

Mi potrafił w trasie spalić poniżej piątki...

gazu 270751858-jezyk.gif

Napisano

Mi z rozregulowanym gaźnikiem machał 10 paliwa oO w mieście przez zimę...

Teraz wynik dużo lepszy - nalałem 20 litrów, przejechałem 200km i zapaliła się dopiero rezerwa wink.gif

Napisano

między 4,2 a 11 litrów benzyny na setkę, średnie spalanie w cyklu bardziej miejskim to jakieś 6-6,5 litra na setkę. Niestety z powodu krótkiej skrzyni biegów auto nie należy do oszczędnych, za to nie traci tak na dynamice

Napisano

moj spala w granicach 6 w cyklu mieszanym, najmniej wyszlo 4,3 najwiecej 12 (przy blokujacym sie lewym przednim kole i dymiacych klockach)

Napisano

W mieście ok 6-6,5l Pb na trasie udało mi się zejść do 4,7l pb, gazu pali mi w zależności od 7 do 8l LPG ... Aha przy padniętej sondzie ok 10-12l smile.gif

Napisano

> Niestety z powodu krótkiej skrzyni biegów auto nie należy do oszczędnych,

> za to nie traci tak na dynamice

Nie kazde 1.0 ma krotka skrzynie skromny.gif.

Napisano

> między 4,2 a 11 litrów benzyny na setkę, średnie spalanie w cyklu bardziej miejskim to jakieś 6-6,5

> litra na setkę. Niestety z powodu krótkiej skrzyni biegów auto nie należy do oszczędnych, za

> to nie traci tak na dynamice

Fenix nie prowadzaj celowo ludzi w błąd........ wtryskowe miały krótkie biegi ale za to gaźnikowe skrzynie biegów mają dokładnie takie same przełożenia jak diesle ok.gif

Napisano

Między 4.3l - 7,5l/100km w trasie do 6l - 8l/100 km w mieście smile.gif Zależy jak jedziesz, w jakim terenie jedziesz (równina czy góry), kto prowadzi (0:1 albo emeryt style) palacz.gif

Napisano

U mnie spalanie w granicy 6L w lato, 6,5-7L zima w cyklu bardzo mieszanym.

Napisano

> Niestety z powodu krótkiej skrzyni biegów auto nie należy do oszczędnych,

> za to nie traci tak na dynamice

Moje ma fabrycznie skrzynie od 1,4 yikes.gif . Dowiedziałem się o tym przy wymianie sprzęgła 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Moje ma fabrycznie skrzynie od 1,4 . Dowiedziałem się o tym przy wymianie sprzęgła

nie skrzynia, a wałek jest grubszy i podchodzi sprzęgło z 1,4 ok.gif

Napisano

> nie skrzynia, a wałek jest grubszy i podchodzi sprzęgło z 1,4

aha, tylko po co grubszy wałek?

Napisano

> aha, tylko po co grubszy wałek?

bo pod koniec produkcji wkładali to co mieli pod ręką ok.gif

Napisano

> bo pod koniec produkcji wkładali to co mieli pod ręką

grube wałki były już w 1996 roku zeby.GIF

Napisano

> grube wałki były już w 1996 roku

możliwe ok.gif

Napisano

> Moje ma fabrycznie skrzynie od 1,4 . Dowiedziałem się o tym przy wymianie sprzęgła

Też mi coś zeby.GIF Ja mam u siebie półosie z 1.4 zeby.GIF Dowiedziałem się o tym, gdy mechanik probował założyć uszczelniacze z 1.0, których za cholerę nie dało się zamontować zeby.GIF Lepiej zeby.GIF Niby mam te przełożenia z diesla u siebie ale myślałem, że taki duperel jak linka sprzęgła będzie z normalnego 1.0 zeby.GIF W sklepie dostałem linkę dedykowaną do 1.0 ale wtryskowego zeby.GIF Była jakieś 20 cm za długa w porównaniu do mojej zeby.GIF W końcu następnego dnia miałem w swoim benzynowym gaźnikowcu założoną linkę sprzęgła z 1.7D zeby.GIF Inna nie pasowała zeby.GIFhehe.gifhahaha.gifhehe.gifzlosnik.gif Sprzęgło mam fabryczne, więc wolę nawet nie wiedzieć jaki będzie cyrk z dobraniem odpowiedniego zeby.GIFhahaha.gifrotfl.gifzakrecony.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> bo pod koniec produkcji wkładali to co mieli pod ręką

to samo powiedział mój dziadek inżynier zeby.GIF

Napisano

Zimą spalanie benzyny na krótkich trasach dochodziło do 8litrów benzyny , teraz spalanie jest na poziomie 5.7 litra

Napisano

6-7l/100km, cykl mieszany, nie stosuję ecodrivingu czy jak mu tam

pozdro

Napisano

jeśli jeździ się z głową to jest bardzo oszczędny waytogo.gif Ja śmigam ostatnio miasto40%/trasa60% nie żałuje buta ale 110km/h nie przekraczam i pali mi 7L LPG.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.