Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie moglem zgasic auta

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dzis rano odpalilem i sie przejechalem jak zawsze, potem nie moglem zgasic auta. Kliuczyk w reku a auto chodzi....zadusilem dziada i potem nie moglem odpalic: car security failure.

Dowieziono mi drugi kluczyk i zalapal, ale nie chcial znow zgasnac. Zdusilem i nie chcial znow odpalic z tego zapasowego kluczyka. Wsadzilem ten co zawsze i pali....

Co moze byc nie tak? Podlaczylem sie to jeden z bledow ktorego nie znam to B1029 linia seryjna W nieprawidlowy sygnal....

Od wczoraj caly czas pada u nas ale to nie pierwszy raz, a problem ze zgaszeniem nigdy sie nie pojawial..

Teraz juz wszystko OK. Chwile pozniej robilem konserwacje klimy i auto pracowalo caly czas ok 2h. Po tym zabiegu jakby nigdy nic. Jezdzi, odpala, gasnie....z kazdego kluczyka bez problemu.

Pomocy??

Napisano

miałem podobny ,może nie identyczny problem z początku posuiadania Stilona. winny było zawilgocenie jakiejś wtyczki, jednak nie powiem gdzie bo nie było mnie przy naprawie, wyskoczyło zimą po dość długiej jeździe nie odśnieżoną drogą, pyłu śnieżnego nawaliło w każdy zakamarek, po nocy w garażu gdy lekko stajało rano wyskoczył taki objaw jak Twój, suszenie i przedmuchanie wtyczek pomogło.

Napisano

turbina sprawna ? ( byl efekt rozbiegania silnika ? )

1/wrzuc "5" i sproboj ruszyc - zdusic.

2/ podniesc maske , prawa reka z prawej strony silnika jest grucha do gaszenia "manualnego" zduszenia motoru

Napisano
  • Autor

Gdyby mi sie silnik robiegal to bym panikowal a nie zadawal pytanie wink.gif

co do gruszki to juz wiem ze mozna ja gasic. Ale to nie rozwiazanie. Dziwne ze po pewnym czasie samo ustalo, moze to wilgoc?

Co to za blad o ktorym pisalem w pierwszym poscie? Ktos cos wie?

Napisano

> Gdyby mi sie silnik robiegal to bym panikowal a nie zadawal pytanie

no lepiej zapytac niz sie domyslac pewnych sytuacji.

google mowi o twoim bledzie

co do nie gaszenia padaki.. stacyjka jest poniekad rowniez mechanicznym elementem ( moze sie cos zawiesilo - jakies styki ?) . No chyba ze ci go konkretnie podlalo i fiacior oszalal... ale bylbys pierwszy ktory od wilgoci nie moze zgasic padaki

Napisano
  • Autor

> no lepiej zapytac niz sie domyslac pewnych sytuacji.

> google mowi o twoim bledzie

> co do nie gaszenia padaki.. stacyjka jest poniekad rowniez mechanicznym elementem ( moze sie cos

> zawiesilo - jakies styki ?) . No chyba ze ci go konkretnie podlalo i fiacior oszalal... ale

> bylbys pierwszy ktory od wilgoci nie moze zgasic padaki

Widzialem ta strone juz rano ale za cholere nie potrafie jej zrozumiec a tymbardziej nie widze tam odpowiedzi na moj blad. Tam pisza cos o air ...a u mnie zadnego air nie ma: LINIA SERYJNA W Nieprawidlowy sygnal....

A co go niezgaszenia...ktos musi miec to pierwsze auto wink.gif wypadlo ze to Giżycko wink.gif

Napisano

A pokrywa na aku jest:)?

IMO wilgoć pod ww. pokrywą. Przerabiałem temat, objawy identyczne, pojawiły się gdy chwilowo jednocześnie nie było pokrywy na aku i osłony pod silnikiem. Przedmuchać spręż. powietrzem (ew.suszarką) bezpieczniki wraz z przyległościami, porządnie zamknąć pokrywę, zapomnieć.

Napisano
  • Autor

> A pokrywa na aku jest:)?

> IMO wilgoć pod ww. pokrywą. Przerabiałem temat, objawy identyczne, pojawiły się gdy chwilowo

> jednocześnie nie było pokrywy na aku i osłony pod silnikiem. Przedmuchać spręż. powietrzem

> (ew.suszarką) bezpieczniki wraz z przyległościami, porządnie zamknąć pokrywę, zapomnieć.

Pokrywa z gory, oslona silnika z dolu...wszystko jest....

Zalatwie sprezone powietrze to przedmucham co nie co, poruszam i mam nadzieje ze juz bede mogl o tym zapomniec wink.gif

Napisano

Pochodził Ci 2 godz. to może aku podładował i zrobiło się dobrze?

Napisano
  • Autor

Czort wie, ale akku mam nowe montowane zima tego roku. W mrozach nie bylo zadnych problemow i bledow... Caly czas sklaniam sie ku wilgoci. Co Wy na to?

Napisano

> Czort wie, ale akku mam nowe montowane zima tego roku. W mrozach nie bylo zadnych problemow i

> bledow... Caly czas sklaniam sie ku wilgoci. Co Wy na to?

Po pierwsze czy masz osłonę nad akumulatorem i bezpiecznikami.... jeśli nie to zgniła tobie ta skrzynka i musisz to rozebrać i wyczyścić lub wymienić na nowe bo inacze bbq.gif auto

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze czy masz osłonę nad akumulatorem i bezpiecznikami.... jeśli nie to zgniła tobie ta

> skrzynka i musisz to rozebrać i wyczyścić lub wymienić na nowe bo inacze auto

Wszystkie oslony obecne wink.gif. Dzis poczyscilem kilka przekaznikow przy akku. Jeden mial tak jakby przypalone lekko nozki (ten najwiekszy chyba od chlodnicy).

Dzis i wczoraj wieczorem tez byly deszcze i jak na razie auto bez zadnego problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.