Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 2011 - Chiny - dyskusja

Featured Replies

Napisano

> sami nie chcieli by auto było szybsze ?

Zobacz post Filipfm.

Napisano
  • Autor

> sami nie chcieli by auto było szybsze ?

Ile w roku masz wyścigów z tak długą prostą? Lżejszy bolid z odpowiednim balansem jest szybszy w krętych torach czy też odcinkach czego dowód RBR dał w dwóch pierwszych wyścigach czy też dziś w 1 i 2 sektorze. ok.gif

Napisano

> Ile w roku masz wyścigów z tak długą prostą? Lżejszy bolid z odpowiednim balansem jest szybszy w

> krętych torach czy też odcinkach czego dowód RBR dał w dwóch pierwszych wyścigach czy też dziś

> w 1 i 2 sektorze.

Limit minimalnej wagi jest taki sam dla wszystkich - bolidy ważą praktycznie tyle samo. KERS powoduje jedynie to, że jest mniej kg na rozłożenie balastu w celu odpowiedniego balansu.

Napisano

Wyścig był emocjonujący - faktycznie DRS jest chyba dobrym pomysłem, chociaż to "twór" trochę sztuczny i na początku nie byłem do niego przekonany.

Dla mnie zwycięzcą "na punkty" tego wyścigu bezapelacyjnie jest Weber. Z tak odległej pozycji awansować na podium, do tego bez kersu, to mistrzostwo świata waytogo.gif.

W tym wyścigu przyznałbym jeszcze nagrodę dla Buttona za "taktyczny" PIT STOP i "próbę wyłudzenia opon" od RED BULL'a - co sobie przypomnę tę sytuację, to nie mogę powstrzymać śmiechu hehe.gif.

W każdym razie jeżeli RED BULL dopracuje system KERS będzie niezagrożonym liderem. Na razie właśnie KERS jest największym atrybutem McLaren'a w walce z RedBull'em. Te dwa zespoły mają (niestety) bardzo dużą przewagę nad całą resztą stawki.

Do usłyszenia na GP Turcji - swoją drogą co za idiota wymyślił taką długą przerwę w mistrzostwach wpysk.gif

Napisano

> Wyścig był emocjonujący - faktycznie DRS jest chyba dobrym pomysłem, chociaż to "twór" trochę

> sztuczny i na początku nie byłem do niego przekonany.

> Dla mnie zwycięzcą "na punkty" tego wyścigu bezapelacyjnie jest Weber. Z tak odległej pozycji

> awansować na podium, do tego bez kersu, to mistrzostwo świata .

> W tym wyścigu przyznałbym jeszcze nagrodę dla Buttona za "taktyczny" PIT STOP i "próbę wyłudzenia

> opon" od RED BULL'a - co sobie przypomnę tę sytuację, to nie mogę powstrzymać śmiechu .

> W każdym razie jeżeli RED BULL dopracuje system KERS będzie niezagrożonym liderem. Na razie właśnie

> KERS jest największym atrybutem McLaren'a w walce z RedBull'em. Te dwa zespoły mają (niestety)

> bardzo dużą przewagę nad całą resztą stawki.

> Do usłyszenia na GP Turcji - swoją drogą co za idiota wymyślił taką długą przerwę w mistrzostwach

Przeciez KERS w RB dzialal - zgodnie z zamyslem konstruktora - tylko przy starcie - na replayu widac bylo jak Vettowi schodzi bateryjka. Pozniej nie uzywaja. Borowczyk narobil sensacji.

Co do Webbera - jak dla mnie pelen szacun. No i nie sadzilem, ze przyjdzie taki dzien, w ktorym bede kibicowal Hamiltonowi w koncowce hehe.gif

Napisano

> No i nie sadzilem, ze przyjdzie taki dzien, w ktorym

> bede kibicowal Hamiltonowi w koncowce

rotfl.gif Dokładnie hehe.gif - mialem to samo

Napisano

> Dokładnie - mialem to samo

a dlaczego nagle mielibyście mu kibicować?

ja mu nie kibicowałem i nie kibicuję clown.gif

Napisano

> a dlaczego nagle mielibyście mu kibicować?

> ja mu nie kibicowałem i nie kibicuję

wróg mojego wroga jest moim przyjacielem

Napisano

a ja jestem ciekawy, czemu nigdzie nie piszą o tym, że Alonso używał DRS w niedozwolonym miejscu? na jednej z powtórek było widać wyraźnie, że jego tylne skrzydło uchyliło się jak ścigał Schumiego.

Napisano

bo to niby usterka była clown.gif

Napisano

> a TU podają, że nie działał

każdy kto oglądał wyścig widział w porównaniach np. walki vettel-a z hamiltonem ze u hamiltona kers dzialal a u vettel-a nie oink.gif

Napisano

> a TU podają, że nie działał

czyli grafiki na poczatku cos sfiksowaly, bo na powtorce startu z z bolidu Vetta widac bylo uciekajaca bateryjke. W dalszej czesci wyscigu i tak nie uzywaja.

Napisano

> każdy kto oglądał wyścig widział w porównaniach np. walki vettel-a z hamiltonem ze u hamiltona kers

> dzialal a u vettel-a nie

Wszystko cacy, tylko podczas walki i tak by nie zadzialal bo ma dzialac tylko na starcie. W linku tez napisali glownie o starcie.

Z info o KERS w RB wynika

Quote:

Mówi się, iż Red Bull opracował super-lekką jednostkę KERS, którą jednak wykorzystywał będzie jedynie podczas startów do wyścigu. Bateria nie jest ładowana energią odzyskiwaną podczas hamowania, ale po prostu w pit-stopie poprzez podłączenie jej do ładowarki. Taki 'Startowy KERS' z pewnością byłby dużo mniejszy i lżejszy, a także nie oddziaływałby tak mocno na prowadzenie i możliwości wyważenia bolidu.

zrodlo

a prawda jest taka, ze pewnie i tak sie nie dowiemy jaka jest prawda oink.gif za duza kasa wchodzi w gre

Napisano

Prawda jest taka że mimo kersu ? był czy nie był hehe.gif - na starcie - objechali vetela !

Za to weber - pokazał boje_sie.gif - czy tam mu działał czy nie - nieważne - wie pacjent jak jeździć ok.gif

Napisano

Tylko, że Webber jechał na 3 pitstopy i miał przez to o wiele lepsze tempo od Vettela. To, że przedarł się na 3 miejsce zawdzięcza tylko bolidowi z innej ligi.

Napisano

> Tylko, że Webber jechał na 3 pitstopy i miał przez to o wiele lepsze tempo od Vettela. To, że

> przedarł się na 3 miejsce zawdzięcza tylko bolidowi z innej ligi.

Wiesz ile pitstop trwa ? - dał rade ok.gif

Napisano

> Wiesz ile pitstop trwa ? - dał rade

Weź pod uwagę zużycie opon. Sam pit-stop (zmiana opon + róznica prędkości w alei serwisowej) to jakieś 13-15 sekund straty. Co z tego jak można to nadrobić w 10 okrążeń (porównując czas do najlepszego).

Napisano

> Wiesz ile pitstop trwa ? - dał rade

Popatrz sobie na wyniki wyścigu oraz na to kto ile razy był w boksach...

Strategia + bolid. To jest największa zasługa.

Napisano

Ważna Informacja dot. wyników typowań.

Bardzo chciałbym już podliczyć wyniki i za radością Wam je przestawić... niestety ostatnio bardzo późno kończę pracę i nie miałem kiedy tego przygotować. Obiecuję Wam uporać się z tematem jeszcze przed weekendem. Dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość blagam.gif Pamiętajcie - cierpliwość popłaca grinser006.gif

Napisano

> Możesz się już "odfochować" - wyniki już są

i nawet blisko czołówki jestem fly.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.