Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AF] Problem po wymianie licznika

Featured Replies

Napisano

Witam,

Panowie problem następujący:

Tydzień temu wymieniłem licznik na ten z obrotkiem - współczynnik W1111 w obu taki sam, ale dzisiaj zauważyłem że przekłamuje o jakieś 20km\h, obrotek cacy ale prędkościomierz nie do przyjęcia,

czy wymiana prędkościomierza ze starego do nowego coś da czy raczej nie zabierać się za to (obrotomierz zostaje, wskazówki od temp i paliwa też)

Aha dawca też był benzyniakiem z silnikiem C16NZ.

I bardzo ważna rzecz przekładałem tarczę prędkościomierza bo z nowego licznika była bardzo zniszczona, wskazówkę wyciągnąłem delikatnie więc myślę że nic nie uszkodziłem,

proszę o pomoc bo nie chcę jutro na darmo rozbierać biglaugh.gif

Napisano

> wskazówkę wyciągnąłem delikatnie więc myślę że nic nie uszkodziłem

Uszkodzić nie uszkodziłeś, ale źle założyłeś wink.gif Na www.astra.auto.pl jest manual dotyczący zmiany podświetlenia licznika, a w nim jak poprawnie zdjąć i założyć wskazówkę.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Uszkodzić nie uszkodziłeś, ale źle założyłeś Na www.astra.auto.pl jest manual dotyczący zmiany

> podświetlenia licznika, a w nim jak poprawnie zdjąć i założyć wskazówkę.

> Pozdroofka

Chodzi o ten zapis:

Cytuję: 2. Podłączenie linki pzędkościomierza. Opracowałem łatwy system wpinania linki. Wkładam zegary skosem od lewej, podłączam wiązki i przymierzam linkę. Trzymając linkę niewpiętą ale nałożoną na końcówkę prędkościomierza, odpalam silnik i zaczynam się leciutko (bardzo leciutko) toczyć. Linka zaczyna się obracać i właściwie sama wskakuje na swoje miejsce, troszkę tylko dopchnąć żeby strzelił zatrzask.

Napisano

Najpierw wyjmujesz bolczyk- stoper wskazówki. Wskazówka opada. Naklejasz kawałek taśmy pod wskazówką i zaznaczasz na niej położenie wskazówki.

Pewnie nie uwzględniłeś tego dodatkowego opadu wskazówki poniżej bolczyka i brak Ci teraz tego wstępnego napięcia sprężynki i stąd to przekłamanie.

Wyjmij bolczyk, zdejmij wskazówkę i załóż ją tak, żeby była poniżej pierwszej kreski. O ile opuścić - to musisz dobrać doświadczalnie.

Pozdroofka

Napisano

> O ile opuścić - to musisz dobrać doświadczalnie.

cześć smile.gif

zapomniałeś dodać, że można "doświadczalnie" w czasie jazdy, ale się nie zaleca :-DDD

Napisano

> można "doświadczalnie" w czasie jazdy, ale się nie zaleca :-DDD

zaleca nie zaleca ale cza mieć do czego przyrównać najsamprzód... zlosnik.gif

P.S. jeszcze żyjesz... to dobrze waytogo.gifwink.gif

Napisano

> cześć

20.GIF

> zapomniałeś dodać, że można "doświadczalnie" w czasie jazdy, ale się nie zaleca :-DDD

Ojtam ojtam, nie zaleca się... 270751858-jezyk.gif W czasie jazdy (oczywiście nie ja prowadziłem zlosnik.gif ) wymieniłem żarówki w DIDzie i ...uwaga... podświetlenie popielniczki zlosnik.gif Wyobraź sobie w jakiej pozycji musiałem być hahaha.gif Przymierzałem się do podświetlenia zegarów, ale dziecko moje chyba uznało, że będzie mu to przeszkadzać w prowadzeniu bo powiedziało: gdzie mnie z tymi ręcamy... zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

magik-akrobata cool.gif

jesli jednak chodzi o wskazówkę to nie polecałbym napraw w czasie jazdy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.