Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce do cc

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów

Po przekładce do cc 700 wiekszego silnika przyszedl czas na hamulce.

Chciałem przełozyć z ccs lub scs, lecz mój złomiaz nie miał,, ale ma cały układ z Punto I,, i mam pytanie czy to jest to samo co w ccs, sc i czy podejdzie mi do cc 700. prosze o rady. smile.gif

Napisano

> Przecież układ hamulcowy jest taki sam w agencie, ccs'ie i sc.

a od punto różni się tym że z tyłu nie ma samoregulatorów, a w punto są.

Napisano
  • Autor

> Przecież układ hamulcowy jest taki sam w agencie, ccs'ie i sc.

Mam rozumiećze w cc 700 układ hamulcowy jest taki sam jak w ccs i sc ?? bo nie wydaje mi sie!!

Kolega wyzej napisał ze z P1 jest taki sam wiec to zakupie.

Napisano

to źle Ci się wydaje ale skoro nie masz na co wydawać kasy to droga wolna grinser006.gif

w EPER'ze wyraźnie widać że nie było różnych pomp do poszczególnych wersji silnikowych

Napisano
  • Autor

Przepraszam jak kogoś uraziłem... nie mam duzego doświadczenia z cc,,, wiem tyle ze moje hamulce w cc 700 ledwo zatrzymywały samochód.. myslałem ze w ccs, sc sąjuz inne hample...

W takim razie poradzcie mi co zrobić zeby to hamowało ?

Napisano

z reguły wiekszość zadowala sie tarczami brembo i klockami ferodo + na tył szczeki ferrodo (chociaz dla niektórych są za mocne i blokuje tył) oraz ori bebny

jezeli mówisz ze ci ledwo co hamuje ro posprawdzaj z tyłu cylinderki czy oby napewno chodzą bo czesto sie zapiekają

rozbiez i obadaj zaciski z przodu oraz dobrze odpowietrz wszystko

ewentualnie jak juz chcesz zafantazjowac to na przód zakładaj zaciski z palio lub sieny + wentylowane tarcze , a na tył zarzuć tarcze + zaciski z CC i do tego chydrauliczny ręczny + większa pompa i serwo z punto smile.gif

Napisano
  • Autor

> z reguły wiekszość zadowala sie tarczami brembo i klockami ferodo + na tył szczeki ferrodo (chociaz

> dla niektórych są za mocne i blokuje tył) oraz ori bebny

> jezeli mówisz ze ci ledwo co hamuje ro posprawdzaj z tyłu cylinderki czy oby napewno chodzą bo

> czesto sie zapiekają

> rozbiez i obadaj zaciski z przodu oraz dobrze odpowietrz wszystko

> ewentualnie jak juz chcesz zafantazjowac to na przód zakładaj zaciski z palio lub sieny +

> wentylowane tarcze , a na tył zarzuć tarcze + zaciski z CC i do tego chydrauliczny ręczny +

> większa pompa i serwo z punto

Dzieki za konkretną odpowiedz. Pozdrawiam

Napisano

> Dzieki za konkretną odpowiedz. Pozdrawiam

do pelni szcześcia brakuje ci w tym zestawie korektora siły hamowania a o ile reczny nie będzie na linke to jest to nielegalne niestdety. Baaa mozna dac zestaw z uno turbo ale dalej jest to nielegalne i w razie wypadku smiertelnego idziesz siedzieć - pomimo że wolno to zrobić wg homologacji rajdowej ale mamy chore przepisy. proponuje duże tarcze 257mm i duże zaciski na przód, dobre szczeki na tył i remont całego układu hamulcowego zalanego nowym płynem.

Napisano

> Dzieki za konkretną odpowiedz. Pozdrawiam

Tak jak pisali porzednicy CCSC i punto to to samo nawet jak wejdziesz na pierwsza lepsza aukcje allegro to zobaczysz ze bebny z tyłu sa identyczne do tych modeli począwszy od fiata 126p

Szczeki ferodo i do tego komplecik bebnów najlepiej rzemiosło bo sa mieksze jak ricambri originali ale za to lepiej hamuja przynajmniej ja tak stwierdziłem doświadczalnie i kupuje rzemiosło podróbe która jesttansza od oryginalu

Napisano
  • Autor

a na trzód jakie tarcze i klocki polecacie,,(auto robie to kjs)

A czy pompa z P1 jest taka sama?

BO zaciski to juz wiem ze z Palio lub Sieny wsadzić.

Napisano

> a na trzód jakie tarcze i klocki polecacie,,(auto robie to kjs)

> A czy pompa z P1 jest taka sama?

inna i serwo tez inne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.