Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

piszczacy pasek alternatora

Featured Replies

Napisano

Pytanie o to jak powinno sie obchodzic z samochodem jesli zaczenie piszczec pasek biglaugh.gifzlosnik.gif

Oczywiscie trzeba naciagnac / wymienic. Ale sa sytuacje, w ktorych jest to niemozliwe.. Trasa, chwilowy brak czasu etc.

Co zrobic jak juz zapiszczy? Normalnie jechac dalej czy zareagowac np dodajac gazu na luzie? zlosnik.gif

Wiadomo, ze piszczenie to chwilowy objaw, ktory ustanie samoczynnie, ale jak powinno sie na to zareagowac, zeby dla alternatora bylo lepiej? hmm.gif

Napisano

> Pytanie o to jak powinno sie obchodzic z samochodem jesli zaczenie piszczec pasek

> Oczywiscie trzeba naciagnac / wymienic. Ale sa sytuacje, w ktorych jest to niemozliwe.. Trasa,

> chwilowy brak czasu etc.

> Co zrobic jak juz zapiszczy? Normalnie jechac dalej czy zareagowac np dodajac gazu na luzie?

> Wiadomo, ze piszczenie to chwilowy objaw, ktory ustanie samoczynnie, ale jak powinno sie na to

> zareagowac, zeby dla alternatora bylo lepiej?

Nie włączać dodatkowych odbiorników energii.

Napisano

> Pytanie o to jak powinno sie obchodzic z samochodem jesli zaczenie piszczec pasek

> Oczywiscie trzeba naciagnac / wymienic. Ale sa sytuacje, w ktorych jest to niemozliwe.. Trasa,

> chwilowy brak czasu etc.

> Co zrobic jak juz zapiszczy? Normalnie jechac dalej czy zareagowac np dodajac gazu na luzie?

> Wiadomo, ze piszczenie to chwilowy objaw, ktory ustanie samoczynnie, ale jak powinno sie na to

> zareagowac, zeby dla alternatora bylo lepiej?

Jak piszczał to smarowałem go masą asfaltową zlosnik.gif w końcu się wkurzyłem i dałem do wymiany na Conti. Piszczenie ustało zlosnik.gif

Napisano

nie jechac na wysokich obrotach jak sie po chwili rozgrzeje to sklei i przestanie piszczec.

Napisano

Wyłączyć na chwilę światła. Szczególnie skuteczne, gdy piszczy pasek na chwilę po odpaleniu.

Napisano

WURTH ma taki specjalny spray (może jeszcze inne firmy też mają niewiem.gif), do popsikania na pasek. Doraźnie pomaga. ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie jechac na wysokich obrotach jak sie po chwili rozgrzeje to sklei i przestanie piszczec.

dziekuje wszystkim za odpowiedzi zlosnik.gif

Twoja byla chyba najblizsza tego o co mi chodzilo zlosnik.gif

sytuacja taka: odpalamy, ruszamy - nie piszczy

gdzies tam na drugim biegu przy dodawaniu gazu zaczyna piszczec i tutaj wlasnie pytanie- wysprzeglic i dodac gazu czy jechac "normalnie" zlosnik.gif

ostatnio z rana mi dwa razy zaczal piszczec i szczerze mowiac zawsze robie 'przygazowke', ale zastanawialem sie wlasnie co na to alternator zlosnik.gif

Napisano

> sytuacja taka: odpalamy, ruszamy - nie piszczy

> gdzies tam na drugim biegu przy dodawaniu gazu zaczyna piszczec i tutaj wlasnie pytanie-

> wysprzeglic i dodac gazu czy jechac "normalnie"

> ostatnio z rana mi dwa razy zaczal piszczec i szczerze mowiac zawsze robie 'przygazowke', ale

> zastanawialem sie wlasnie co na to alternator

Lepiej wymien pasek ew skontroluj naciag, bo wyslizga sie kolko pasowe i bedziesz musial je wymienic aby pasek nie piszczal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.