Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gnizado elektryczne do podłączenia przyczepy

Featured Replies

Napisano

Hej,

Jak w temacie. Czy polecicie jakieś dobre gniazda elektryczne do podłączenia przyczepy?

To które jest w tej chwili zamontowane w samochodzie jakoś dziwnie szwankuje. Za każdym razem jak podłączam elektrykę przyczepy do samochodu to zawsze jest zwarcie. (Loteria zwarć) frown.gif .

Napisano

> Hej,

> Jak w temacie. Czy polecicie jakieś dobre gniazda elektryczne do podłączenia przyczepy?

> To które jest w tej chwili zamontowane w samochodzie jakoś dziwnie szwankuje. Za każdym razem jak

> podłączam elektrykę przyczepy do samochodu to zawsze jest zwarcie. (Loteria zwarć) .

rozkręć i sprawdź podłączenie kabelków. moze coś styka (albo w samym gnieździe albo we wtyczce)

Poza tym tam praktycznie nie ma co bruździć.

Napisano

> Hej,

> Jak w temacie. Czy polecicie jakieś dobre gniazda elektryczne do podłączenia przyczepy?

> To które jest w tej chwili zamontowane w samochodzie jakoś dziwnie szwankuje. Za każdym razem jak

> podłączam elektrykę przyczepy do samochodu to zawsze jest zwarcie. (Loteria zwarć) .

Przeważnie przyczyna choinki jest brak masy. Sprawdź masę czy dobrze zamocowana.

Napisano
  • Autor

No właśnie gniazdo rozkręcałem już kilka razy. Za każdym razem zapalają się lub nie różne światła.

Żeby było śmiesznie na próbniku w stacji kontroli pojazdów wszystkie światła działają poprawnie, to samo było jak podpinałem na próbę nieużywaną od 5 lat przyczepę. Wszystkie obryswóki, itp. w przyczepie działały. W innych przyczepach z np.: z wypożyczalni robi się choinka niewiem.gif

Teraz jest jeden wielki misz masz zalany WD 40 dla lepszego kontaktu.

Napisano

> W innych przyczepach z np.: z wypożyczalni robi się choinka

Trafienie w wypożyczalni sprawnej przyczepy wymaga naprawdę sporej dozy farta :-(

ZWŁASZCZA patrząc przez pryzmat instalacji elektrycznej.

Kiedyś miałem dramat, bo targałem "teściówkę" ze statojla i caca było, dopóki deszcz nie zaczął padać. Reanimacja wtyczki przy siąpiącym deszczu, w środku nocy - bezcenne...

Napisano

> Trafienie w wypożyczalni sprawnej przyczepy wymaga naprawdę sporej dozy farta :-(

Przez 8 lat miałem wypożyczalnie wiec wiem coś na ten temat. Problem tkwi w tym ze ludzie kombinują bo maja popaprane instalacje u siebie w autach i przekładają kable we wtyczkach.

Średnio raz w tygodniu musiałem od nowa przekładać wtyczki.

Napisano

> No właśnie gniazdo rozkręcałem już kilka razy. Za każdym razem zapalają się lub nie różne światła.

Weź zciągnij sobie z netu rozpiskę wtyczki weź kup prubówkę i sprawdzaj co jest źle podłączone. Innej opcji niema.

Napisano

> Przez 8 lat miałem wypożyczalnie wiec wiem coś na ten temat. Problem tkwi w tym ze ludzie kombinują

> bo maja popaprane instalacje u siebie w autach i przekładają kable we wtyczkach.

To też.

Tyle, że ja mówię o sytuacjach, gdzie samochody były nowe lub prawie nowe, haki instalowane przeze mnie, nie zgniłe itd.

Ten ostatni przykład miał miejsce na samochodzie, który nie miał roku.

Ergo - wina przyczepy.

Wystarczyło zresztą dogiąć kołki po stronie przyczepy i było lala.

> Średnio raz w tygodniu musiałem od nowa przekładać wtyczki.

No niestety.

Ale jak zapytasz, to każdy ma "cymes-okazję".

Napisano

> No właśnie gniazdo rozkręcałem już kilka razy. Za każdym razem zapalają się lub nie różne światła.

> Żeby było śmiesznie na próbniku w stacji kontroli pojazdów wszystkie światła działają poprawnie, to

> samo było jak podpinałem na próbę nieużywaną od 5 lat przyczepę. Wszystkie obryswóki, itp. w

> przyczepie działały. W innych przyczepach z np.: z wypożyczalni robi się choinka

Bo zapewne te przyczepy w wypożyczalni mają pozamieniane druty we wtyczce.

Napisano

> Bo zapewne te przyczepy w wypożyczalni mają pozamieniane druty we wtyczce.

Tak bo jak ktos ma namotane we wtyczce to łatwiej mu namotać we wtyczce od przyczepy niż naprawić u siebie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.