Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chciałem wczoraj kupić 125p od dziadka...

Featured Replies

Napisano

Wracając z Biłgoraja, we Frampolu przy ulicy zobaczyłem pod domem zaparkowanego starego Fiata 125p.

Wygladał na niezły stan, rocznik też wydawał się zacny, więc zatrzymałem się - a nuż jest do sprzedania.

Zadzwoniłem do domu pod którym stał i wyszedł miły starszy pan - pierwszy i jedyny właściciel samochodu od 1979 roku.

284931888-IMG00131-20110421-1541.jpg

284931888-IMG00132-20110421-1547.jpg

Niesty pan ani myślał o sprzedaży samochodu (panie co ja za to kupię, musiałbym się przyzwyczajać do nowego auta, ja stary i on stary itp.) - wziąłem numer telefonu, powiedziałem że zadzwonię przed zimą (auto zimą nie jeździ) i zapytam bo może jednak by sprzedał...

Rocznik 1979, jeszcze chromowane detale (listwy, progi), drobna korozja w kilku punktach, ogólnie auto wymaga dopieszczenia - ile możnaby zapłacić za takie auto ? hmm.gif

post-14422-14352512559451_thumb.jpg

Napisano

> Wracając z Biłgoraja, we Frampolu przy ulicy zobaczyłem pod domem zaparkowanego starego Fiata 125p.

Co to jest za kolor? icon_eek.gifhehe.gifbeksa.gif

Napisano

Wg mnie jego realna wartośc to ok. 1500-2500zł...

Po wypolerowaniu Tempem i nawoskowaniu na allegro byłby pewnie wystawiony od 9000zł jako rarytas, exportowy w unikalnym kolorze z folią na podłodze

facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Wg mnie jego realna wartośc to ok. 1500-2500zł...

Ponieważ dość odległy rocznik i miał w zasadzie wszystkie oryginalne detale to byłbym skłonny zapłacić od ręki nawet 2000 PLN.

Na zdjęciu tego nie widać, ale auto wymaga jednak trochę zaprawek, ale dużej korozji nie ma.

Pan mówił, że zawsze pali od pierwszego, po mieście pali mu 10, jak trasa to 8. Auto jeździ na normalne przeglądy i je przechodzi, poza tym jest bezawaryjne. Ma 63 kkm oryginalnego przebiegu.

> Po wypolerowaniu Tempem i nawoskowaniu na allegro byłby pewnie wystawiony od 9000zł jako rarytas,

> exportowy w unikalnym kolorze z folią na podłodze

Pewnie stąd się biorą te rarytasy na Allegro devil.gif

Napisano

> Za komuny to się nazwało Yelow bahama lub Yelow dla chama.

Masz jakieś inne zdjęcie z innego kąta? Podaj mi "L" tego lakieru. Bahama był ciemniejszy i do MR-ów już go nie stosowano, a kość słoniowa to też nie jest.

Napisano
  • Autor

> Masz jakieś inne zdjęcie z innego kąta? Podaj mi "L" tego lakieru. Bahama był ciemniejszy i do

> MR-ów już go nie stosowano, a kość słoniowa to też nie jest.

To jest taka kość słoniowa wpadająca w beż lub coś innego.

Zapodaj paletę to coś dobiorę - rocznik 1979

Napisano

> To jest taka kość słoniowa wpadająca w beż lub coś innego.

> Zapodaj paletę to coś dobiorę - rocznik 1979

Ja sobie sam dobiorę zlosnik.gif, tylko to nie jest ani kość słoniowa L-87, ani bahama. Nie jest to też tak zwany miodowy ani srebrzysty L-54. Albo masz skopany balans w aparacie, albo ten fiat był malowany jakimiś zlewkami z lakierni hehe.gif. Beżowy L-68? Nie daje mi to spokoju hehe.gif. Pewnie malował tym samym lakierem co sąsiad dom po przeciwnej stronie ulicy hehe.gifhahaha.gif L-69 - róż tybetański? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Było jeszcze coś takiego jak - piasek pustyni. Może to ten kolor?

Napisano
  • Autor

> Ja sobie sam dobiorę , tylko to nie jest ani kość słoniowa L-87, ani bahama. Nie jest to też tak

> zwany miodowy ani srebrzysty L-54. Albo masz skopany balans w aparacie, albo ten fiat był

> malowany jakimiś zlewkami z lakierni . Beżowy L-68? Nie daje mi to spokoju . Pewnie malował

> tym samym lakierem co sąsiad dom po przeciwnej stronie ulicy L-69 - róż tybetański?

To jest oryginalny kolor - tak mówił właściciel, a jak spojrzysz na zdjęcie to nie wygląda na cwaniaczka zajmującego się picowaniem samochodów devil.gif

Może być ten róż - taki spłowiały róż...

Napisano
  • Autor

> Warto się kręcić wokół niego

Zastanawiam się tylko co bym zrobił z tym Fiatem niewiem.gif

Bo trzymać go nie mam gdzie, a dwoma starymi jeździć nie będę...

Napisano

> Zapodaj paletę to coś dobiorę - rocznik 1979

http://www.fiat125p.pl/

L58

Bahama yellow po polsku nazywał się pomarańczowy , był stosowany tylko w ostatnich klasykach i miał symbol F208.

Przydałoby się foto przodu. Pas przedni. Chociaż z tego rocznika ma prawo już mieć pas nowszego typu.

Napisano

jeśli jest w jego posiadaniu od 1979 roku to czemu ma białe blachy,

Napisano
  • Autor

> http://www.fiat125p.pl/

> L58

> Bahama yellow po polsku nazywał się pomarańczowy , był stosowany tylko w ostatnich klasykach i

> miał symbol F208.

> Przydałoby się foto przodu. Pas przedni. Chociaż z tego rocznika ma prawo już mieć pas nowszego

> typu.

Najbardziej pasuje ten kolor L58 tylko baaaardzo spłowiały hmm.gif

Gdzie znajduje się tabliczka z identyfikacją koloru ?

Napisano
  • Autor

> jeśli jest w jego posiadaniu od 1979 roku to czemu ma białe blachy,

Kurna - a skąd ja mam to wiedzieć ? niewiem.gif

Wyciągnąłem faceta z domu, grzecznie mi poopowiadał o swoim samochodzie, a ja mam mu teraz śledztwo przeprowadzać dlaczego ma takie a nie inne tablice ? screwy.gif

Napisano

> Najbardziej pasuje ten kolor L58 tylko baaaardzo spłowiały

> Gdzie znajduje się tabliczka z identyfikacją koloru ?

Kolor jest wybity na aluminiowej tabliczce znamionowej pod maską na kielichu amortyzatora po prawej stronie samochodu. A ten to faktycznie może być L58 skoro jest z 79 roku. Bardzo rzadki kolor.

Napisano
  • Autor

> Kolor jest wybity na aluminiowej tabliczce znamionowej pod maską na kielichu amortyzatora po prawej

> stronie samochodu. A ten to faktycznie może być L58 skoro jest z 79 roku. Bardzo rzadki kolor.

Znaczy trzeba brać i sprzedawać na Allegro jako najrzadszy kolor devil.gif

Przede wszystkim zwróciłem uwagę że ma chromowane listwy na progach i znaczek "Licencja Fiat" palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Kolor jest wybity na aluminiowej tabliczce znamionowej pod maską na kielichu amortyzatora po prawej

> stronie samochodu. A ten to faktycznie może być L58 skoro jest z 79 roku. Bardzo rzadki kolor.

Na Allegro pojawił się w takim kolorze:

http://allegro.pl/fiat-125p-76r-jedyny-na-allegro-i1577887717.html

Napisano

> jeśli jest w jego posiadaniu od 1979 roku to czemu ma białe blachy,

bo jak sie mu w dowodzie miejsce skonczylo to mu "gupie baby w WK" wcisnely ? niewiem.gif i skasowaly 170pln sciana.gif

Napisano
  • Autor

> jedyny taki na allegro wersja eksportowa to chyba okazja nie

Ten od mojego dziadka ma chromowane obwódki pozycji/kierunków - to eksportowy byłby ze zwykłym plastikiem ? hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.