Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Długość skoko amora Krosno

Featured Replies

Napisano

Witam, pytanie jest tego typu: Mam w aucie założone (z przodu) amorki Krosno PZM-1, jeden mi się wylał niestety i kupiłem 2 szt. używek od chłopa który twierdził że to są rónież PZM-1, wyciągnąłem McPhersona i jeszcze go nie rozebrałem, ale stawiając ten amorek od niego i swojego McPhersona tłoczysko w tym jego jest dłuższe... Na tym amorku nie jest napisane że to PZM-1, są tylko takie oznaczenia:

Krosno

46528598

ANT.187/AE

C - 344

Made in Poland

Moje pytanie jest takie czy ktoś wie jaki jest skok tłoczyska w PZM-1? Możliwe że jak założę springa i skręcę do kupy to się ściśnie - ale nie wydaje mi się bo przecież jeżęli kolumna mcphersona jest wyjęta z auta to teoretycznie tłoczysko powinno być na maksa wtedy wysunięte (bo sprężyna go wyciąga). Pomoże ktoś?...

Napisano

> 46528598

> ANT.187/AE

według numeru który podajesz to amorki do

SEICENTO (187)

Typ:

0.9 (187AXA, 187AXA1A)

1.1 (187AXB, 187AXB1A

do CINQUECENTO (170)

nr D225 5888 DELPHI

dane ze strony INTER CARS

Napisano
  • Autor

> według numeru który podajesz to amorki do

> SEICENTO (187)

> Typ:

> 0.9 (187AXA, 187AXA1A)

> 1.1 (187AXB, 187AXB1A

> do CINQUECENTO (170)

> nr D225 5888 DELPHI

> dane ze strony INTER CARS

Dzieki. Czyli to sa amory seryjne - chociaż jak nim ruszałem to tłoczysko strasznie ciężko chodzi - tak jak w PZM-1. Ja mam jednego całkiem wylanego i jeżdżę na samej sprężynie praktycznie... Jak założę jednego takiego a drugiego zostawie PZM-1 to będzie mi prosto auto stało? I jak się będzie zachowywać? Oczywiście nie na stałe ale na jakieś parę tygodni muszę tak zostawić...

Napisano

> Dzieki. Czyli to sa amory seryjne - chociaż jak nim ruszałem to tłoczysko strasznie ciężko chodzi -

> tak jak w PZM-1. Ja mam jednego całkiem wylanego i jeżdżę na samej sprężynie praktycznie...

> Jak założę jednego takiego a drugiego zostawie PZM-1 to będzie mi prosto auto stało? I jak się

> będzie zachowywać? Oczywiście nie na stałe ale na jakieś parę tygodni muszę tak zostawić...

a nie lepiej zalozyc 2szt tych nowo kupionych ?

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej zalozyc 2szt tych nowo kupionych ?

To nie sa nowe tylko kupilem uzywki - tez tylko 1 sprawny...

Napisano

> To nie sa nowe tylko kupilem uzywki - tez tylko 1 sprawny...

Mam nadzieję że na takim "setupie" nie zamierzasz w żadnych kjs-ach śmigać... Moim skromnym zdaniem, to w ogóle nie powinieneś jeździć z takimi amorkami icon_rolleyes.gif

Napisano

> To nie sa nowe tylko kupilem uzywki - tez tylko 1 sprawny...

czyli chcesz założyć do swojego samochodu 2 różne amortyzatory i tak sobie nim jeździć?

Zdajesz sobie sprawę, że to "nieco" ryzykowny manewr?

Napisano
  • Autor

Zdaję sobie z tego sprawe w 100% - założyłem tak jak pisałem ale stoi równo, twardość jest +/- taka sama z obu stron, różnią się tylko długością skoku no i zbieżność/kąty kół napewno nie są prawidłowe. Ale zakupiłem już NOWE na allegro MTS-y i czekam aż przyjdą żeby zmienić i jechać na zbieżność. Na tym "setupie" zamierzam 2-3 razy tylko do pracy obrócić bo nie mam innego autka, ale jestem świadom że się nie powinno i nie jestem kaskaderem żeby tak cały czas jeździć. Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.