Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chłodnica z felicji w cc

Featured Replies

Napisano

pany pytanie mam jako że mam takie coś to chciałbym i wentylator zapodac.

77777777777777777777.jpg

jak wiadomo większe toto niż seria a seria z cc mi podcieka a leży taka nóweczka. wiem że pare osób ją juz ma podeslicjie fotki wentylatorów.

Napisano

> pany pytanie mam jako że mam takie coś to chciałbym i wentylator zapodac.

> jak wiadomo większe toto niż seria a seria z cc mi podcieka a leży taka nóweczka. wiem że pare osób

> ją juz ma podeslicjie fotki wentylatorów.

Dobrze że ponawiasz temat, bo zamierzam też taką zapodać do swojego cc, bo seryjna nie wyrabia przy moim 1.2 na treningach w szczególności...

Napisano
  • Autor

> Dobrze że ponawiasz temat, bo zamierzam też taką zapodać do swojego cc, bo seryjna nie wyrabia przy

> moim 1.2 na treningach w szczególności...

Ja stałem chwile dłużej na korczynie na starcie i już był problem

Napisano

> Ja stałem chwile dłużej na korczynie na starcie i już był problem

Jak startuję w upały do superoesu, to mimo że wiatrak dużo wcześniej włączony to i tak temp skacze. Na pewno mają na to wpływ podwyższone obroty, które u mnie na biegu jałowym falują przez program od 1500-2000 obr/min...

Napisano

znajomy zakładał dwa wentylatory do seryjnej chłodnicy z 1.1 wiem tylko tyle że to były wentylatory z motocykla smile.gif

Napisano

> znajomy zakładał dwa wentylatory do seryjnej chłodnicy z 1.1 wiem tylko tyle że to były

> wentylatory z motocykla

A masz więcej informacji na ten temat? hmm.gif

Napisano

Dwa mniejsze albo jeden wiekszy cienki wentylator SPAL ale cena zabija ...

Napisano

> A masz więcej informacji na ten temat?

pamiętam że wentylator kosztował 200 zł , więcej na chwile obecną niewiem , jak się dowiem to napisze smile.gif

Napisano

> A masz więcej informacji na ten temat?

Ja mam 2 z moto, ale do seryjnej chłodnicy. Chyba z gsxr'a są - generalnie dobierasz co Ci odpowiada średnicą i mocowaniami. Ramkę zrobiłem sam z kątowników aluminiowych. Elektryka jest prosta jak drut, więc nie ma nawet co poruszać tej kwestii.

Na chwilę obecną mogę jedynie powiedzieć, że na postoju działają dużo lepiej niż seryjny, podczas pałowania jeszcze nie sprawdzałem, bo dopiero docieram wink.gif

Napisano
  • Autor

> Dwa mniejsze albo jeden wiekszy cienki wentylator SPAL ale cena zabija ...

ano zabija to odpada

Napisano

> Dwa takie:

> http://moto.allegro.pl/wentylator-yamaha-r1-yamahy-r1-r-1-1998-2000-i1546562147.html

> lub takie:

> http://moto.allegro.pl/yamaha-r6-wentylatory-i1561407697.html

> I będzie pan zadowolony. Te drugie mają trochę większy przepływ.

Jak duze one sa? Jeden by nie wyrobil?

Znalazlem jeszcze taki ze smiglem 280 mm z VW:

http://moto.allegro.pl/wentylator-klimatyzacji-vw-passat-b5-audi-a4-a6-a8-i1579737824.html

Napisano

> Ja mam 2 z moto, ale do seryjnej chłodnicy. Chyba z gsxr'a są - generalnie dobierasz co Ci

> odpowiada średnicą i mocowaniami. Ramkę zrobiłem sam z kątowników aluminiowych. Elektryka jest

> prosta jak drut, więc nie ma nawet co poruszać tej kwestii.

> Na chwilę obecną mogę jedynie powiedzieć, że na postoju działają dużo lepiej niż seryjny, podczas

> pałowania jeszcze nie sprawdzałem, bo dopiero docieram

Możesz zapodać fotki?

Napisano
  • Autor

I po co jak seria wydala.

99999999999999999999999999999999999999.JPG

999999999999999999999999999999999999999.JPG

9999999999999999999999999999999999999999.JPG

płaskownik, 3 śrobki m6, 4 śruby m6 krótkie, trocvhe szpraya.

Jest tylko problem z odpowietrzeniem tego bo odpowietrznika nie ma ta chłodnica - ja odpowietrzałem odkręcając nagrzewnice, a teraz trójnik zdobyłem - kawał weża z metr w góre i grawitacyjnie odpowietrze

Napisano

> I po co jak seria wydala.

> płaskownik, 3 śrobki m6, 4 śruby m6 krótkie, trocvhe szpraya.

> Jest tylko problem z odpowietrzeniem tego bo odpowietrznika nie ma ta chłodnica - ja odpowietrzałem

> odkręcając nagrzewnice, a teraz trójnik zdobyłem - kawał weża z metr w góre i grawitacyjnie

> odpowietrze

Gratulacje, chociaż jak widzę ta chłodnica trochę wystaje poniżej zderzaka... Przy mojej glebie może być ztym problem...

PS Przyjmujesz zlecenie na montaż takiej chłodnicy w moim bolidzie?

Napisano
  • Autor

> Gratulacje, chociaż jak widzę ta chłodnica trochę wystaje poniżej zderzaka... Przy mojej glebie

> może być ztym problem...

> PS Przyjmujesz zlecenie na montaż takiej chłodnicy w moim bolidzie?

serio gadasz??

Stary spawarke mam, kup jeszce pręta gwintowanego m6 i wpadaj. To sie skleci coś

Napisano

U siebie dawałem seryjny wentylator ale chłodnica też mocowana prawie jak seria. Tyle że ściąłem mocowania na śruby ( te 4 ) bo za bardzo wystawało zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> U siebie dawałem seryjny wentylator ale chłodnica też mocowana prawie jak seria. Tyle że ściąłem

> mocowania na śruby ( te 4 ) bo za bardzo wystawało

ja 2 dziury w pasie przednim i na org mocowaniach

Napisano

> serio gadasz??

> Stary spawarke mam, kup jeszce pręta gwintowanego m6 i wpadaj. To sie skleci coś

No i jeszcze muszę kupić chłodnicę.

Ale na pewno coś zrobię, bo inaczej ugotuję na treningach motor blush.gif

PS Kałuża miał mi założyć dodatkową chłodnicę od 700 po prawej stronie, ale z tym jest więcej zabawy. A tak to założę chłodnice od felicjany i będę miał spokó

Napisano
  • Autor

> No i jeszcze muszę kupić chłodnicę.

> Ale na pewno coś zrobię, bo inaczej ugotuję na treningach motor

> PS Kałuża miał mi założyć dodatkową chłodnicę od 700 po prawej stronie, ale z tym jest więcej

> zabawy. A tak to założę chłodnice od felicjany i będę miał spokó

no ja miałem problem bo chciałem sprawdzic czy działa i 10 minut na 4 tys auto chodziło by wentylator się włączył

Napisano

> no ja miałem problem bo chciałem sprawdzic czy działa i 10 minut na 4 tys auto chodziło by

> wentylator się włączył

węże też przerabiać trzeba, czy sotaje seria, no i co z czujnikiem od wentylatora?

Napisano
  • Autor

> węże też przerabiać trzeba, czy sotaje seria, no i co z czujnikiem od wentylatora?

czujnik pasuje.

jeden wąż obcinasz 4 cm, drugi obracasz o 30 swtopni i przycinasz 2 cm i tyle...

Napisano

> czujnik pasuje.

> jeden wąż obcinasz 4 cm, drugi obracasz o 30 swtopni i przycinasz 2 cm i tyle...

i w to mi graj..

Czyli jak będę miał chłodnicę, to ile czasu potrzebujesz na przeróbkę i odpowietrzenie?

Napisano
  • Autor

> i w to mi graj..

> Czyli jak będę miał chłodnicę, to ile czasu potrzebujesz na przeróbkę i odpowietrzenie?

mając graty przeróbka to 2 godziny około, odpowietrzenie jeszcze nie wiem. Szukam odpowietrznika fi 16mm po allegro

Napisano

To wygląda na to że pierwszy założyłem bo śmigam już od zimy. A dospawałem do tych mocowań z górnych i dolnych. Zrobiłem ramkę i przymocowałem do tego "wąsa" pasa przedniego a z drugiej strony jak seria tyle że dospawane na stałe do chłodnicy. Trzyma się lepiej jak seryjna - nie lata tak ok.gif

Napisano
  • Autor

> To wygląda na to że pierwszy założyłem bo śmigam już od zimy. A dospawałem do tych mocowań z

> górnych i dolnych. Zrobiłem ramkę i przymocowałem do tego "wąsa" pasa przedniego a z drugiej

> strony jak seria tyle że dospawane na stałe do chłodnicy. Trzyma się lepiej jak seryjna - nie

> lata tak

no ja na jesieni ją załozyłem ale nie było weny robic wentylatora

Napisano

A to zawsze drugi biglaugh.gif ale podsunąłem chociaż pomysł z felicją skromny.gif

Napisano
  • Autor

> A to zawsze drugi ale podsunąłem chociaż pomysł z felicją

zgadza sie. Patent jest super

Napisano
  • Autor

a jak z odpowietrzeniem tego??

Napisano

Odpowietrzyłem normalnie tym co zostało czyli odpowietrznikiem nagrzewnicy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Odpowietrzyłem normalnie tym co zostało czyli odpowietrznikiem nagrzewnicy

a ja go wlasnie nie mam kurde

Napisano

Montujecie taką chłodnicę centralnie jak na focie w pierwszym poście? Bo nie wiem czy mi się z ickiem zmieści a warto pomodzić układ chłodzenia;)

Napisano
  • Autor

> Montujecie taką chłodnicę centralnie jak na focie w pierwszym poście? Bo nie wiem czy mi się z

> ickiem zmieści a warto pomodzić układ chłodzenia;)

broń boże po nśrodku z lewej jak seria

Napisano

Masz fotki jak to u Ciebie wygląda?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.