Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolizja i numer rejestracyjny sprawcy - jak ugryźć ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

wczoraj rano miałem pod blokiem niespodziankę - ktoś mi połamał zderzak, był kiedyś klejony,ale się dobrze trzymał.

Jakiś życzliwy zostawił za szybą numer rejestracyjny osoby, który mnie stuknęła.

Jak to najlepiej załatwić ? Czas działa na moją niekorzyść,ale mogę to załatwić dopiero po weekendzie.

Ktoś z Was miał z tym doświadczenie ? Policja? Próba odnalezienie auta i zostawienie wiadomości z prośbą o kontakt ?

Pozdrawiam

Maspex

Napisano

> Witam,

> wczoraj rano miałem pod blokiem niespodziankę - ktoś mi połamał zderzak, był kiedyś klejony,ale się

> dobrze trzymał.

> Jakiś życzliwy zostawił za szybą numer rejestracyjny osoby, który mnie stuknęła.

> Jak to najlepiej załatwić ? Czas działa na moją niekorzyść,ale mogę to załatwić dopiero po

> weekendzie.

> Ktoś z Was miał z tym doświadczenie ? Policja? Próba odnalezienie auta i zostawienie wiadomości z

> prośbą o kontakt ?

> Pozdrawiam

> Maspex

Jak najszybciej policja ok.gif

Niech ustalają sprawcę etc - zmiana zderzaka ew. jego przemalowanie/potraktowanie pastą lekko ścierną to może być chwila moment i pozamiatane, no chyba że życzliwy zostawił nr tel do siebie

Napisano

Jestes pewien, ze zyczliwym nie byl ten kto puknal?

Śpieszac sie, zalatwilem tak kiedys sprawe, wlasciciel auta zadzwonil i stwierdzil, ze od uczciwego nie chce zadnego zadoscuczynienia (szkoda znikoma byla i na starym autku).

Napisano
  • Autor

Witam,

no właśnie świadek kartkę zostawił,że kobieta stuknęła :D niestety brak modelu,koloru tylko rejestracja.

Napisano

> Witam,

> no właśnie świadek kartkę zostawił,że kobieta stuknęła :D niestety brak modelu,koloru tylko

> rejestracja.

no to dzwoń na policial.gif może jakiś monitoring dodatkowo był w okolicy

Napisano
  • Autor

> no to dzwoń na może jakiś monitoring dodatkowo był w okolicy

no monitoring był na pewno, skrzyżowanie przy metrze, ale to może podziałać pewnie,żeby kobieta się przyznała bo wątpię,że przetrzymują to ileś dni i jeszcze wydają policji od tak dla jakieś kolizji.

Napisano

> no monitoring był na pewno, skrzyżowanie przy metrze, ale to może podziałać pewnie,żeby kobieta się

> przyznała bo wątpię,że przetrzymują to ileś dni i jeszcze wydają policji od tak dla jakieś

> kolizji.

w końcu do kogoś należy ten monitoring, albo drogowcy to mają pod sobą albo jakaś firmy. Idź na policje złóż zeznanie jak chcesz mieć naprawione auto, a jak nie to EOT . W sumie jak była to jakaś różowawa blondi to mogła nawet nie poczuć że przyhaczyła czyjeś auto

Napisano

miałem podobną sytuacje

Ktoś rozwalił mi zderzak i lampe, świadek spisał numery( nie był pewny co do dwóch lub jednej ostatniej cyferki), podał mi też markę i model auta. zgłosiłem na policję, sprawe umorzyli z powodu niewykrycia sprawcy.

Naprawiłem z AC

Napisano
  • Autor

Dzięki, ale czy ktoś sam miał taką sytuację ? Znajomy ?

Nie chciałbym,żeby sprawca wkręcał,że to nie on, ja go stuknąłem, nie pamięta kto jeździł autem itd.

Napisano

> Dzięki, ale czy ktoś sam miał taką sytuację ? Znajomy ?

> Nie chciałbym,żeby sprawca wkręcał,że to nie on, ja go stuknąłem, nie pamięta kto jeździł autem

> itd.

Miałem identyczną sytuację.

Gość skasował mi tylny zderzak. Pani z kiosku ruchu spisała nr rejestracyjny (bez marki i koloru auta)i spokojnie poczekała aż pojawi się właściciel poszkodowanego, w tym przypadku ja.

Od razu zadzwoniłem na policję, która przyjechała i wręczyłem jej nr rejestracyjny. Po godzinie wrócili do mnie do domu z pełnymi danymi sprawcy kolizji abym mógł zgłosić szkodę z OC.

W moim przypadku synek pożyczył auto od tatusia i bał się konsekwencji. Dosłownie po 30 min od przejęcia ode mnie nr rejestracyjnego auta policjanci byli u niego w domu.

Ale tak jak wcześniej zostało napisane: zgłosić fakt kolizji jak najszybciej!

Napisano

> Dzięki, ale czy ktoś sam miał taką sytuację ? Znajomy ?

grinser006.gif widziałem kiedyś taką sytuację. Gościu nie mógł się zmieścić w dane miejsce i tylko czekałem jak walnie w drugie auto ( za daleko byłem by go ostrzec ) Walną i rura. W okolicy kręcili się policial.gif i ich powiadomiłem. Jeden pobiegł za autem ale to uciekło - zapamiętał jednak nr, potem mnie po kilku miesiącach wezwali na komendę i zeznanie spisywali.

Drugą taką akcje widziało kiedyś pół Silesia Team na spocie hot-dogowym jak mistrzu w Audi 80' ruszył z impetem i przesuną Fusiona po czym oczywiście rura. Po kilkunastu min. jednak wrócił na miejsce zbrodni. Policja ( chyba to byli niedoszli hot-dogowcy, a nie wezwani tel., ale co tam zgarnęliśmy ich na miejsce) już była. Koleś staną na górnym parkingu przy barierce i chciał popełnić samobójstwo - oj działo się wtedy, działo

> Nie chciałbym,żeby sprawca wkręcał,że to nie on, ja go stuknąłem, nie pamięta kto jeździł autem

> itd.

Jak Ci nie zależy to olej sprawę. w końcu to Twoje auto i twój interes ok.gif

Napisano

> miałem podobną sytuacje

> Ktoś rozwalił mi zderzak i lampe, świadek spisał numery( nie był pewny co do dwóch lub jednej

> ostatniej cyferki), podał mi też markę i model auta. zgłosiłem na policję, sprawe umorzyli z

> powodu niewykrycia sprawcy.

> Naprawiłem z AC

icon_eek.gif normalnie nie wierzę własnym oczom. Rozumiem, że w Policji tak jak wszędzie pracują debile, ale żeby aż takich tam trzymali...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.