Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dostępność elementów blacharskich do 126p

Featured Replies

Napisano

witam

nie znalazł się chętny na malucha kolegi więc go chyba odkupię od niego. Zapewne sporo rzeczy trzeba będzie przy nim zrobić i teraz pytanie jak z dostępnością elementów blacharskich? Boki, podłoga, podłużnice itp? Bo zapewne te wszystkie elementy będą do wymiany. Chodzi mi o stare poszycie nie do eleganta.

Napisano

> witam

> nie znalazł się chętny na malucha kolegi więc go chyba odkupię od niego. Zapewne sporo rzeczy

> trzeba będzie przy nim zrobić i teraz pytanie jak z dostępnością elementów blacharskich? Boki,

> podłoga, podłużnice itp? Bo zapewne te wszystkie elementy będą do wymiany. Chodzi mi o stare

> poszycie nie do eleganta.

Jak stare?? FL?? ST??

Np. nowych drzwi do ST nie dostaniesz. Zdarzają się do FL'a, ale trzeba się umawiać na przymiarki bo np. u mnie dwie sztuki nie pasowały.

Jest dużo rzemiosła słabej jakości. Wszystkie blachy należy wytrawiać przed montażem bo będzie problem za kilka lat...

Napisano
  • Autor

> Jak stare?? FL?? ST??

rocznik 84

.

> Jest dużo rzemiosła słabej jakości. Wszystkie blachy należy wytrawiać przed montażem bo będzie

> problem za kilka lat...

ja miałbym w planie wypiaskować całość, pospawać potem do wanny galwanicznej budę wrzucić. Ale jeśli np nie dostanę nowych podłużnic to odpuszczam bo nie wierzę, aby w tak starym aucie były one w dobrym stanie.

Napisano

> jeśli np nie dostanę nowych podłużnic to odpuszczam bo nie wierzę, aby w tak starym aucie były

> one w dobrym stanie.

eeee..... A gdzie w maluchu masz podłużnice? bo wydaje mi sie że maluch nie miał podłużnic.

Napisano
  • Autor

> eeee..... A gdzie w maluchu masz podłużnice? bo wydaje mi sie że maluch nie miał podłużnic.

w tym sęk, że ja się nie znam na maluchach, ale przed chwilą znalazłem całą nową podłogę, ciekawe tylko jak to trzyma sztywność. Mój plan byłby taki z zewnątrz seria a do tego silnik 1.2 smile.gif

Napisano

> w tym sęk, że ja się nie znam na maluchach, ale przed chwilą znalazłem całą nową podłogę, ciekawe

> tylko jak to trzyma sztywność. Mój plan byłby taki z zewnątrz seria a do tego silnik 1.2

Plan świetny. Ale pogadaj z Żurawiem on robił coś takiego. Jeżeli planujesz włożyć w niego 10-20 kzł to czemu nie.

Napisano

> Plan świetny. Ale pogadaj z Żurawiem on robił coś takiego. Jeżeli planujesz włożyć w niego 10-20

> kzł to czemu nie.

Co nie znaczy, że włożenie 1.2 musi kosztować w tym przedziale cfaniaczek.gif Nie strasz kolegi 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Plan świetny. Ale pogadaj z Żurawiem on robił coś takiego. Jeżeli planujesz włożyć w niego 10-20

> kzł to czemu nie.

co miałby tyle kosztować? Praca mechaniczna we własnym zakresie, części zdobywane okazyjnie bo nie mam zamiaru przepłacać. Jedynie lakiernik określił, że zrobienie wszystkiego oprócz malowania to ok 5-6tyś lakier ok 3000-3500 a reszta to już własna mozolna praca.

Napisano

> co miałby tyle kosztować? Praca mechaniczna we własnym zakresie, części zdobywane okazyjnie bo nie

> mam zamiaru przepłacać. Jedynie lakiernik określił, że zrobienie wszystkiego oprócz malowania

> to ok 5-6tyś lakier ok 3000-3500 a reszta to już własna mozolna praca.

czyli sam juz napisales ze blacharka + malowanie wyjdzie 10kpln i dodaj do tego czesci...

nie wymieniasz tylko silnika...

Napisano

> co miałby tyle kosztować? Praca mechaniczna we własnym zakresie, części zdobywane okazyjnie bo nie

> mam zamiaru przepłacać. Jedynie lakiernik określił, że zrobienie wszystkiego oprócz malowania

Dolicz do tego remont zawieszenia, ukł kierowniczego, hamulców nowe zrobione na wymiar półosie i przeguby, konieczność napicia się wódki z okolicznym tokarzem, i będziesz blisko tej kwoty. Oby 30.GIF

Napisano
  • Autor

> Dolicz do tego remont zawieszenia, ukł kierowniczego, hamulców nowe zrobione na wymiar półosie i

> przeguby, konieczność napicia się wódki z okolicznym tokarzem, i będziesz blisko tej kwoty.

> Oby

Wiesz ja liczę jeszcze na jakiś rabat u blacharza ale już po fakcie żeby w czasie wykonywania pracy nie spartolił czegoś.

Napisano

> Wiesz ja liczę jeszcze na jakiś rabat u blacharza ale już po fakcie żeby w czasie wykonywania pracy

> nie spartolił czegoś.

Noo tak, nie ma jak ustalić cenę, uj...ć się po łokcie a na końcu targować się z klientem. pad.gif

Napisano

> Noo tak, nie ma jak ustalić cenę, uj...ć się po łokcie a na końcu targować się z klientem.

Chyba z zakładem/blacharzem? grinser006.gif

Napisano

> Chyba z zakładem/blacharzem?

Piszę z mojego punktu widzenia. grinser006.gif

Napisano

Flansza 200, chlodnica 200, rury chlodzenia 200, materialy do zawieszenia silnika 200 zdjecie immo ze sterownika 150 i juz masz kolejnego tysiaka, a tak naprawde dopiero zac\alem pisac. Mocniejszy silnik to koniecznosc obspawnaia nadwozia (zakladam, ze zrobisz to sam), ale roniez klatka 2kzl lekka reka, hamulce tarczowe na przod 200zl, amortyzatory bilstein do klasycznego swapa na tyl 600, rzeczoznawca 300, rozszerzone badanei techniczne 200, dowod rejetracyjny 100 (albo cos blisko bo ostatnio chyba ceny sie zmienily). I to wszystko tot ak na szybko nei zaglebajac sie w takie szczegoly jak dorobienie sworznai do wycentrowania flanszy, konektorli, polaczenia, przewody elektryczne i mnostwo pierdul, ktore wbrew pozoromm stanowia dodatkowe 50% wczesniej ustalonycg kosztow.

A jesli chcesz do tego robic blacharke jeszcze to naprawde przygotuj sie na 10kzl i nie podchodz do buowy swapa razem z blacharka i klatka. Inaczej bedziesz usiak z czego zrezygnowac. I jak zauwazyles nie uwzglednilem w tym szybkim wyliczeniu jakiejkolwiek robocizny ani tokarza, ktory bedzie musial dorobic chociazby tulejke na wymiar do wbicia w wal pod walek sprzeglowy.

A gdzie wydech - tlumiki, rury i spawanie?

EDIT:

Flansze w razie czego mam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.