Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki hamulcowe RoadHouse ( RH ) ??

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś używał klocków tej firmy i ma własną opinię ?

Na stronach dystrybutora prawdziwy panegiryk: RH

Sklep z warsztatem od hamulców też chwali.

Proszę o własne i podsłuchane opinie użytkowników klocków tej firmy, o ile tutaj znajdą się tacy.

Pozdrawiam

Napisano

dopiero jakies 2 000 km zrobione, ale bez problemow, zadnego piszczenia itp. ok.gif

Napisano

> W tej cenie w jakiej są, można śmiało brać

> Miałem i nawet je dość ostro traktowałem, polecam

Przy nacinano-nawiercanych tarczach mikody wytrzymały mi 6kkm w golfie tongue.gif

Napisano

> Przy nacinano-nawiercanych tarczach mikody wytrzymały mi 6kkm w golfie

Przy tych tarczach na tylnej osi w dłubniętym Stilo JTD inne klocki wytrzymały mi aż 15000 km!

Napisano
  • Autor

> W tej cenie w jakiej są, można śmiało brać

> Miałem i nawet je dość ostro traktowałem, polecam

Tarcze mam fabryczne KIA, przebieg 17kkm ale potrzebuję na razie wymienić tylne klocki bo w jednym kole się zacięły

i po 15km jazdy (nawet nie było czuć, tylko na komputerze nie zmniejszało się średnie zużycie paliwa po wyjeździe za miasto)

są chyba spalone - do połowy grubości zmieniły kolor na różowy.

Ciekaw jestem, czy po ewentualnym założeniu takich klocków także z przodu będą wytrzymywać awaryjne hamowanie ze 160 km/h do zera.

Zależy mi na miękkich klockach, nie muszą wytrzymywać dużych przebiegów bo mało jeżdżę więc będę wymieniać i tak z powodu wieku - korozja itp. a tarcz szkoda piłować.

Napisano

> Czy ktoś używał klocków tej firmy i ma własną opinię ?

> Na stronach dystrybutora prawdziwy panegiryk: RH

> Sklep z warsztatem od hamulców też chwali.

> Proszę o własne i podsłuchane opinie użytkowników klocków tej firmy, o ile tutaj znajdą się tacy.

> Pozdrawiam

mialem komplet RH tarcze i klocki

i niestety byl to zestaw dosyc mizerny

dramatycznie zle znosil temperature - skutecznosc hamowania dramatycznie spadala po kilku mocniejszych (nie mocnych) hamowaniach - mialem wrazenie ze klocki sie slizgaja jak po szkle

ciezko powiedziec czy wina lezala po stronie klockow czy tarcz ale po ok 15kkm wymienilem na inny zestaw i samochod zaczal hamowac

Napisano
  • Autor

> mialem komplet RH tarcze i klocki

> i niestety byl to zestaw dosyc mizerny

> dramatycznie zle znosil temperature - skutecznosc hamowania dramatycznie spadala po kilku

> mocniejszych (nie mocnych) hamowaniach - mialem wrazenie ze klocki sie slizgaja jak po szkle

> ciezko powiedziec czy wina lezala po stronie klockow czy tarcz ale po ok 15kkm wymienilem na inny

> zestaw i samochod zaczal hamowac

Co założyłeś ?

Sportowe klocki mi niepotrzebne ale jedno solidne awaryjne hamowanie powinny wytrzymać.

Nie chciałbym powtórki z rozrywki - kiedyś w okolicach Monachium Leganza z niewiadomej marki klockami nieźle mnie wystraszyła.

Wyprzedziło mnie Ferrari, więc poszedłem lewym pasem za nim, może około 180 km/h.

Było dosyć luźno ale za niewielką górką był korek - policja, helikopter kogoś zabierał.

Depnąłem na hamulec, początkowo normalnie hamował ale pod koniec poczułem, jakby klocki masłem były posmarowane, pedał twardy ale tylko siłą woli zatrzymałem się za poprzednikiem.

Marna atrakcja yikes.gif

Napisano

> Proszę o własne i podsłuchane opinie użytkowników klocków tej firmy, o ile tutaj znajdą się tacy.

Jakieś 2 tygodnie temu założyłem w Matizie. To krótko, ale jak na razie w porównaniu z fabrycznymi klockami DAC widzę znaczną różnicę "na plus". Głównie właśnie jest lepiej jeśli chodzi o hamowanie po rozgrzaniu. wink.gif

Napisano

> Co założyłeś ?

> Sportowe klocki mi niepotrzebne ale jedno solidne awaryjne hamowanie powinny wytrzymać.

mialem potem tarcze mikoda wiercone i ciete z klockami .... innymi niz RH - nie pamietam niestety

w tej chwili komplet bosh i spoczko daje rade

po przygodzie z RH nie zaloze tego wiecej - wg mnie nadaje sie tylko do bardzo spokojnej jazdy a w sytuacjach awaryjnych nie zdaje to kompletnie egzaminu

Napisano
  • Autor

> Jakieś 2 tygodnie temu założyłem w Matizie. To krótko, ale jak na razie w porównaniu z fabrycznymi

> klockami DAC widzę znaczną różnicę "na plus". Głównie właśnie jest lepiej jeśli chodzi o

> hamowanie po rozgrzaniu.

Widzę sprzeczne opinie ale już mam te RoadHousy założone z tyłu, bo przed kilkoma dniami "rozruszanie"

klocków nie pomogło i dzisiaj po 10 km po mieście tarcza znów syczała po opluciu.

Akurat w pobliskiej hurtowni mieli do mego auta tylko RH made in Spain, za 112 zł.

Kupiłem, pojechałem do ASO - w ramach gwarancji po poprzedniej robocie zdemontowali cylinderek,

oczyścili, wymienili gumową osłonkę, odpowietrzyli.

Gratis !

Jestem w szoku.

Na przód serwis zaleca oryginały Mobis (mogą być z wolnego rynku).

ATE podobno teraz robią w Chinach.

Napisano

> Widzę sprzeczne opinie ale już mam te RoadHousy założone z tyłu, bo przed kilkoma dniami

> "rozruszanie"

> klocków nie pomogło i dzisiaj po 10 km po mieście tarcza znów syczała po opluciu.

> Akurat w pobliskiej hurtowni mieli do mego auta tylko RH made in Spain, za 112 zł.

> Kupiłem, pojechałem do ASO - w ramach gwarancji po poprzedniej robocie zdemontowali cylinderek,

> oczyścili, wymienili gumową osłonkę, odpowietrzyli.

> Gratis !

> Jestem w szoku.

> Na przód serwis zaleca oryginały Mobis (mogą być z wolnego rynku).

> ATE podobno teraz robią w Chinach.

Zacisk jak już

Napisano
  • Autor

> Zacisk jak już

Skrót myślowy - niech Ci będzie:

"zdemontowali zacisk, oczyścili cylinderek i tłoczek, wymienili gumową osłonkę, zamontowali, odpowietrzyli."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.