Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Orlando w Automaniaku na TVN Turbo

Featured Replies

Napisano

> Pytam tylko, bo dziwne to że opracowuje się nowy silnik i porzuca po paru latach produkcji, gdy w

> takim Orlando by się przydał.

A jest jakiś kompakt/kompaktowy Van z R6 pod maską?

Jak dla mnie to ten silnik jest zbyt długaśny do takiego auta.

Napisano

> A jest jakiś kompakt/kompaktowy Van z R6 pod maską?

> Jak dla mnie to ten silnik jest zbyt długaśny do takiego auta.

Tyle że R6 Chevroleta jest na tyle malutki, że włazi pod maskę w poprzek.

Napisano

Do 100 km/h a i owszem ale przyspiesz nim sprawnie od 140 do 170km/h juzn nie bedzie tak kolorowo.

Napisano

Co nie zmienia faktu, ze przy wyższych predkosciach jedzie słabo. Auris wygrywa z ceedem jakością wnętrza i wykonaniem przegrywa cena chyba ze na firmę grinser006.gif u mnie odpadł ze względu na gorsze zawieszenie. Po prostu nie pozwala poszaleć szybsza jazda kończy sie wyjazdem przodu Duzo szybciej niż w ceedzie

Napisano

Ostatnio jeździłem Aurisem Dynamic - Auris a jeździ jak nie Auris: i ESP pozwala poszaleć trochę bez jego wyłączania, co przy innych toyotach jest raczej chyba wyjątkiem. W Avensisie ja po gazie a on po hamulcach (ESP) angryfire.gifwpysk.gif

Inna sprawa, że opony 225 w takim małym w sumie aucie (Aurisie) też robią swoje smile.gif No i wnętrze przytulne (skóra z alcantarą), czego o cenie już powiedzieć się nie da - zdecydowanie nie jest przytulna. boje_sie.gif Chyba że jest się pracownikiem toyoty... alien.gif

Napisano

> Tyle że R6 Chevroleta jest na tyle malutki, że włazi pod maskę w poprzek.

Do Epiki, to wiem, ale rozmawiamy o Orlando.

Napisano

> Do Epiki, to wiem, ale rozmawiamy o Orlando.

Ten Orlando to taki mały nie jest. Wydaje mi się, że gdyby chcieli to by w nim ten R6 upchnęli.

Tylko że to ekonomicznie chyba nie miałoby uzasadnienia. W tej klasie aut i tak królują diesle.

Napisano

> Ten Orlando to taki mały nie jest.

No niby nie, ale bazuje na kompakcie (Cruze), czyli miejsca w komorze silnika, zwłaszcza na szerokość nie będzie za wiele.

Z resztą, jak zauważyłeś, nawet gdyby się zmieścił, to ekonomicznie wypadłoby to raczej marnie.

Teraz jest tendencja, zwłaszcza tak do segmentu C, żeby garów było jak najmniej. Niższe koszty wykonania, mniejsze straty mechaniczne, czyli w zamyśle mniejsze spalanie i takie tam inne bzdury.

Napisano

> A jest jakiś kompakt/kompaktowy Van z R6 pod maską?

> Jak dla mnie to ten silnik jest zbyt długaśny do takiego auta.

Orlando ma bardzo dużo miejsca pod maską jakby pokombinować to wzdłuż by wszedł r6

Napisano

Jakby pokombinować, to można tam wsadzić dosłownie wszystko. smile.gif

Tylko, że to kompletnie zmienia koncepcję auta.

Napisano

> Orlando ma bardzo dużo miejsca pod maską jakby pokombinować to wzdłuż by wszedł r6

1. po co wzdłuż?

2. skoro to płyta Cruza to zbyt wiele miejsca pod machą nie ma. Zobacz Epicę pod machą i wyciągnij wnioski wink.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ogladalem wczoraj zewnetrznie przy okazji wizyty w markiecie.

Kurcze duzo to , to smile.gif

Napisano

Widzialem wczoraj 5 Orlando z korporacji taksowkowej W-wa Taxi na Krakowskim Przedmiesciu.

Musze powiedziec , ze z zewnatrz zupelnie nie przypadl mi do gustu. Byly one w kolorze czarnym i bordowym wlacznie z kolpakami na kolach. Te czarne wygladaly jak niemieckie czolgi ( brakowalo im tylko krzyzy na drzwiach (ale to moje odczucie osobiste):)

Wnetrze natomiast bardzo fajne.

Osobiscie wolabym ladniejsze vany takie jak Citroen Piccaso lub Zafira.

Pozdr

Arek Epica LMV 09 W-wa

Napisano

Mnie ise podoba bo jest bardzo amerykanski i bardzo wyroznia sie na tle innym vanow. Chociaz mialbym dylemat brac Picasso czy Cruza cala reszta jest + 20K drozsza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.