Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupuję Rezzo. Na co patrzeć?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Decyzja zapadła, kupuję drugie auto.

Wybór padł na Chevroleta/Deawoo Rezzo z benzynowym silnikiem 2,0 i LPG.

Ogłoszenie oto

Dwa wcześniejsze wyszły zanim zdążyłem pojechać więc nie mam dużo czasu.

Mam ok 350 km w jedną stronę więc proszę o podpowiedź o co jeszcze wypytać telefonicznie i na co zwrócić uwagę na miejscu.

Z pierwszej rozmowy wiem: od pierwszego właściciela, książka serwisowa prowadzona do końca (potwierdza przebieg), LPG z 2007 (wbity w dowód), wersja z 2 poduszkami (nie za mało? Były takie w 2004?)

Klapa i zderzak robione, podobno lekko był puknięty centralnie (szyba oryginalna, lampy i błotniki też nie ucierpiały) klapa i zderzak z przeszczepu, malowane.

Grudzień 2004, do ceny z ogłoszenia + 1500,- + rejestracja. Niestety na zimówkach frown.gif

Jest szansa sprawdzenia czy podany przebieg jest realny? Sprzedający podał VIN, ale w chevrolecie powiedzieli, że nie ma prowadzonej bazy ogólnoeuropejskiej frown.gif i nikt nie wie jak zweryfikować przebieg. Zaufać hmm.gif

Czy ktoś z Was mieszka po sąsiedzku i mógłby pomóc w oględzinach/zakupie?

Pozdrawiam

Napisano

> Witam.

> Decyzja zapadła, kupuję drugie auto.

> Wybór padł na Chevroleta/Deawoo Rezzo z benzynowym silnikiem 2,0 i LPG.

> Ogłoszenie oto

90 kkm z LPG - jakoś mało mi się wydaje hmm.gif

dlaczego +1500?

Napisano

> Pewnie sprowadzony i gość chce na opłaty za przygotowanie do rejestracji.

to tym bardziej 90 kkm wydaje się dziwne

Napisano

> Witam.

> Decyzja zapadła, kupuję drugie auto.

> Wybór padł na Chevroleta/Deawoo Rezzo z benzynowym silnikiem 2,0 i LPG.

Skąd to auto?

Jakiej firmy instalacja?

Przebieg IMO nierealny ... ale bez oględzin w warsztacie niewiele dowiesz się.

Napisano

Przebieg nierealny. Zadzwoń do Aso gdzie był robiony o ostatni przegląd/ wizytę i spytaj o przebieg i datę.

Napisano

Odpowiedziałem Ci na kąciku Nubiry/Leganzy.

Jestem chyba jednym z dwóch użytkowników AK, będących równocześnie posiadaczami Rezzo.

Napisano

> 90 kkm z LPG - jakoś mało mi się wydaje

> dlaczego +1500?

Ja mam '06 z LPG i 65kkm palacz.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie taki ze mnie "wywiadowca" jak z koziej dupy trąba sciana.gif do łba mi nie przyszło żeby o to wypytać pad.gif

Jestem idealnym kandydatem na "nabitego w butelkę" beksa.gif

Za bardzo chcę kupić taki samochód angryfire.gif

Głównie z powodu stosunku wielkości do ceny.

Napisano

> Za bardzo chcę kupić taki samochód

To może chcesz moje ?

Napisano

Z tyłu brak napisu Tacuma, podejrzenie malowania. Widze że sprowadzane, zapewne z Belgii, gaz holenderski zapewne Koltec , jeśli chodzi to luks, w serwisowaniu problematyczne i bardzo drogie raczej do wywalenia. Zapytaj o klime, w tym wieku najczęsciej już chlodnica klimy robi papa. A generalnie dobry wybor, ojciec jeżdzi juz pare lat, przebieg 220 tys, nie dzialo sie nic.

Napisano

Tego egzemplarza nie warto. Szukaj czegoś w polskiego salonu. Cena za duża. Ostatnio był bordowy z Warszawy w ogłoszeniach od I właściela ale juz nie widze tego ogłoszenia. Tylko to było 1.6 i bez gazu. Ale w Pełnej opcji jaka występowała, 4 poduszki, szyberdach itp.

Realana cena to z 12-13 tyś. Ja próbowałem swój zostawić w salonie to dostawłem od 9 do 11 tyś.

Odnośnie kontroli to przejdz po "spiacym policjancie" i zobaczy czy skrzypią gumy od stabliozatora i czy nie stukaja wahacze.

Nie napalaj sie szukaj raczej dobrego egzemplarza niz konkretnego modelu. Ja mam 1.6 i daje rade i chyba łatwiej o częsci do silnika.

Pzdr

Napisano

> bez gazu. Ale w Pełnej opcji jaka występowała, 4 poduszki, szyberdach itp.

W 2004 r. nie było 4 poduch.

> chyba łatwiej o częsci do silnika.

Akurat z silnikowymi częściami czy to 1,6 czy 2,0 nie ma różnicy.

Jeśli chodzi o części to nie silnikowe są problematyczne w tym aucie, a ponieważ 2.0 w tym aucie łba nie urywa, to załadowane po dach 1,6 musi ciężko dychać.

Napisano

> Ja mam.

A to nie przeszczep foteli z jakiegoś młodszego brata ??

Napisano

Nie. Wersja Elite od 2004 miała.

> A to nie przeszczep foteli z jakiegoś młodszego brata ??

Napisano
  • Autor

> Tego egzemplarza nie warto. Szukaj czegoś w polskiego salonu.

Szukam i czekam i nic. Albo źle szukam wink.gif

> Cena za duża. Realana cena to z 12-13 tyś.

To dlaczego na zachodzie stoją dopiero od 4 tys. Euroza 2004?

> Odnośnie kontroli to przejdz po "spiacym policjancie" i zobaczy czy skrzypią gumy od stabliozatora i czy nie stukaja wahacze.

O. i tak zrobię, dzięki

> Nie napalaj sie szukaj raczej dobrego egzemplarza niz konkretnego modelu.

Nie szukam konkretnego modelu, wersji. Jedno z czołowych kryteriów to silnik 2.0.

> Ja mam 1.6 i daje rade

Ja mam Uno 1,5 też daje radę. Oczekuję czegoś więcej niż tylko radzenia sobie. To ma być dupowóz dla 2+2 z wakacyjnym domkiem. Staramy się często podróżować, teraz również za granicę bo dzieci większe. Ma sprawiać przyjemność kierowcy, a nie tylko sobie radzić.

Dzięki za merytoryczny udział w wątku.

Napisano

> Szukam i czekam i nic. Albo źle szukam

> To dlaczego na zachodzie stoją dopiero od 4 tys. Euroza 2004?

> O. i tak zrobię, dzięki

> Nie szukam konkretnego modelu, wersji. Jedno z czołowych kryteriów to silnik 2.0.

> Ja mam Uno 1,5 też daje radę. Oczekuję czegoś więcej niż tylko radzenia sobie. To ma być dupowóz

> dla 2+2 z wakacyjnym domkiem. Staramy się często podróżować, teraz również za granicę bo

> dzieci większe. Ma sprawiać przyjemność kierowcy, a nie tylko sobie radzić.

> Dzięki za merytoryczny udział w wątku.

Dziś byłem na giełdzie samochodowej w Sandomierzu - były dwa Rezzo/Tacuma sprowadzone z zagranicy. Na 1.6 z 2003 r. była cena 10.9 kPLN plus opłaty.

Poza tym rządzi VW, Opel, Audi i BMW - nigdy nie widziałem tylu lśniących samochodów na raz biglaugh.gif co ciekawe trudno znaleźć klasycznego Passata B3 kombi z początku lat 90-tych.

Napisano

> Ma sprawiać przyjemność kierowcy, a nie tylko sobie radzić.

Nie oczekuj od MPV sprawiania przyjemności kierowcy - wysokie nadwozie zawsze będzie się prowadzić gorzej, choćby przez większą podatność na podmuchy wiatru. Poza tym rezzo ma proste zawieszenie z tyłu (belka).

To wygodny, rodzinny dupowóz, ale nie ma żadnego "sportowego" zacięcia. Do długich, autostradowych podróży jest całkiem OK - licznikowe 140-160 km/h to optymalna prędkość "przelotowa".

Jakbym chciał auta rodzinnego sprawiającego przyjemność kierowcy, celowałbym w coś takiego.

Napisano
  • Autor

> Nie oczekuj od MPV sprawiania przyjemności kierowcy - wysokie nadwozie zawsze będzie się prowadzić

> gorzej, choćby przez większą podatność na podmuchy wiatru.

Miałem na myśli więcej miejsca na nogi i dla dzieci z tyłu + funkcjonalność.

>Poza tym rezzo ma proste zawieszenie z tyłu (belka).

> To wygodny, rodzinny dupowóz, ...

I taki właśnie ma spełniać podstawowy warunek. Ma wygodnie wozić 2+2. Mieszkam pod miastem, więc jeżdżę jak na trasie. Zero miejskich korków.

> Do długich, autostradowych podróży jest całkiem OK - licznikowe 140-160 km/h to optymalna prędkość "przelotowa".

W zupełności wystarczy smile.gif

Do zabawy w osiągi zostawiam sobie Uno, podatne na mody bez konieczności pakowania dużych nakładów. Mam kliku "TAKICH" do naśladowania waytogo.gif

> Jakbym chciał auta rodzinnego sprawiającego przyjemność kierowcy, celowałbym w coś takiego.

Teraz nawet nie brałem pod uwagę ze względu na obecny budżet, ale to byłby mój cel gdyby wszystko ułożyło się jak planowałem. Niestety, dwukrotnie musiałem zweryfikować budżet na niekorzyść.

Cóż, za 2-3 lata cfaniaczek.gif kto wie cool.gif

Napisano

> i dla dzieci z tyłu + funkcjonalność.

Co do dzieci z tyłu - nie wiem, dziewczyny już śpia i nie wypowiedzą się czy wolą Yeti czy Rezzo, ale Yeti jeśli by wygrało, to nawiewem w tunelu środkowym, bo miejsca na nogi ma mniej.

Funkcjonalność - kompakta kombi bije jak chce - 3 fotele z tyłu (wywalasz 1 i pakujesz narty bez boxa), schowki pod podłogą - pod nogami z tyłu.

Napisano

Wszystkie wersje Rezzo sprzedawane przez Chevroleta w Polsce od samego poczatku mialy 4 poduszki. To jest jakas dziwna wersja.

Proponuje, abys spokojnie poszukal auta z polskiego salonu z udekumentowana historia.

Arek Epica LMV 09 W-wa

Napisano

> Wszystkie wersje Rezzo sprzedawane przez Chevroleta w Polsce od samego poczatku mialy 4 poduszki.

nono.gif moje jest jak najbardziej krajowe i ma 2.

Napisano

Hmm, to w takim razie Kolega ma wersje limited

> moje jest jak najbardziej krajowe i ma 2.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.