Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grubszy stabilizator

Featured Replies

Napisano

Witam, czy posiadacie taki z przodu lub z tyłu jakiś. Tak przeglądam allegro i można byłoby coś dobrać z innych autek tyle że lepiej na początek dowiedzieć się o już zastosowane przez WAS. Wiem że CZUCZU ma robiony na zamówienie ale za taką cenę to nie bardzo biglaugh.gif

Napisano

> Wiem że CZUCZU ma robiony na zamówienie ale za taką cenę to nie bardzo

Jaką cenę hmm.gif

PS Zmień sobie gumy na poliureatny i tez odczujesz znaczącą różnicę...

Napisano
  • Autor

> Jaką cenę

> PS Zmień sobie gumy na poliureatny i tez odczujesz znaczącą różnicę...

Gdzieś na innym forum wyczytałem że stab na tył do sc 1 tyś shocked.gif

Napisano

> Gdzieś na innym forum wyczytałem że stab na tył do sc 1 tyś

ja mam stabilizator tylny z tica + łączniki stabilizatora chyba z alfy 147. Koszt to flaszka za stabilizator na złomie, 100pln za łączniki + troche chęci i zdolności manualnych

Napisano
  • Autor

Właśnie już raz napisałeś o tym z tico ok.gif A czy jest przymocowany w 4 punktach , interesuje mnie jak wyglądają mocowania po środku czy było spawanie belki ?

Napisano

> Właśnie już raz napisałeś o tym z tico A czy jest przymocowany w 4 punktach , interesuje mnie

> jak wyglądają mocowania po środku czy było spawanie belki ?

stabm.jpg

33460010.jpg

33460011.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki za foty claps.gif A jak po montażu nigdzie nie ma styku , jakie obniżenie masz z tyłu ?

Napisano

> Dzięki za foty A jak po montażu nigdzie nie ma styku , jakie obniżenie masz z tyłu ?

-50 (ale podstawione troszke gumami w sprężynie) koło mocowania tłumika jest blisko ale styku nie ma, blisko jest też do mocowania przewodu hamulcowego (przy niższym zawiasie pewnie dotchnie tej blachy co jest rurka w niej) ale to można albo ją troszke szlifnąć albo przesunąć o 1cm w strone środka auta i już nigdzie nie będze haczyć (ja nic nie ruszałem choć miałem zamiar)

Napisano

Powiedz jak sie jeździ.

Nie zamiata tyłem?

Napisano

> Powiedz jak sie jeździ.

> Nie zamiata tyłem?

hmm powiem tak:

ja to zrobiłem jeszcze za 700tki i nie było z przodu stbilizatora ale po montażu tylnego (bez przodu) auto się przykleiło na szybkich zakrętach do drogi. Nie odczułem aby tył bardziej uciekał wręcz przeciwnie, wcześniej przy jeździe slalomem czasami przy ostrym skręcie lubił uciec tył. Teraz (fakt jest i przedni stabilizator) 0 nadsterowności, raczej bym się pokusił że się troszkę pod sterowny zrobił.

Dodam że en stabilizator nie jest sztywny i nie spina kół w 100%. Przy moim zawiasie poddaje się o jakieś 5-7cm zanim jedno koło "pociągnie" drugie

Napisano

> hmm powiem tak:

> ja to zrobiłem jeszcze za 700tki i nie było z przodu stbilizatora ale po montażu tylnego (bez

> przodu) auto się przykleiło na szybkich zakrętach do drogi. Nie odczułem aby tył bardziej

> uciekał wręcz przeciwnie, wcześniej przy jeździe slalomem czasami przy ostrym skręcie lubił

> uciec tył. Teraz (fakt jest i przedni stabilizator) 0 nadsterowności, raczej bym się pokusił

> że się troszkę pod sterowny zrobił.

> Dodam że en stabilizator nie jest sztywny i nie spina kół w 100%. Przy moim zawiasie poddaje się o

> jakieś 5-7cm zanim jedno koło "pociągnie" drugie

u ciebie jest za miekki ten stab

Napisano

> u ciebie jest za miekki ten stab

wyszedł jaki wyszedł. Może jak by poliuretaan włożył zmiast gum (bo są z tico a widziałem poliuretany do cita) to by pomogło troche ale ja nie nażekam. Poprawa zdecydowanie jest a że drogi mamy jakie mamy to może nawet lepiej że miekszy jest (ty do gsmp to taczej betonu potrzebujesz)

Napisano

> u ciebie jest za miekki ten stab

Skoro sie sprawdza to dlaczego za miekki??

Napisano

> Skoro sie sprawdza to dlaczego za miekki??

przy jakich prędkościach się sprawdza??

Napisano

> Skoro sie sprawdza to dlaczego za miekki??

doczytaj o ile kolo idzie w dól jedno względem drugiego max to 3cm

Napisano

> wyszedł jaki wyszedł. Może jak by poliuretaan włożył zmiast gum (bo są z tico a widziałem

> poliuretany do cita) to by pomogło troche ale ja nie nażekam. Poprawa zdecydowanie jest a że

> drogi mamy jakie mamy to może nawet lepiej że miekszy jest (ty do gsmp to taczej betonu

> potrzebujesz)

wiesz u ciebie w 700 jkak miales to nie byo duzej roznicy raczej w prowadzeniu a stab pomagal, gumy duzo nie dadza a nie ma czegos grubszego ze 2mm?

Napisano

> A można się dowiedzieć czy u Ciebie stab zrobiony jest z drążka skrętnego z jakiegoś francuza ?

> Np. taki ?

> http://allegro.pl/nowy-drazek-skretny-komplet-peugeot-306-19-3mm-i1641894778.html

nie umnie w belce uniball w uniballu pręt na oko fi 18 na koncach kwadrat zarobiony. do tego dwa ramiona aluminiowe przykrecone do staba i za pomoca unibalu do wahaczy dospawane mocowania. skoku jest moze centymetr ale działa super

Napisano

> nie umnie w belce uniball w uniballu pręt na oko fi 18 na koncach kwadrat zarobiony. do tego dwa

> ramiona aluminiowe przykrecone do staba i za pomoca unibalu do wahaczy dospawane mocowania.

> skoku jest moze centymetr ale działa super

Masz foto tego patentu?

Napisano

> wiesz u ciebie w 700 jkak miales to nie byo duzej roznicy raczej w prowadzeniu a stab pomagal, gumy

> duzo nie dadza a nie ma czegos grubszego ze 2mm?

moze by sie znalazło coś grubszego ale nie wiem z czego. Mnie się wydaje że jest dobrze, może tylne koło nie będzie w powietrzu ale jednak stabilizator działa w pełnym zakresie i nawet jak nie dzwiga koła to tez stabilizuje i to "wciskane" koło tak czy tak ma ciężej niż jak by staba nie było

Napisano

> Masz foto tego patentu?

niestety tyle co w budowie 4 i 4+ na moim www

Napisano

> moze by sie znalazło coś grubszego ale nie wiem z czego. Mnie się wydaje że jest dobrze, może tylne

> koło nie będzie w powietrzu ale jednak stabilizator działa w pełnym zakresie i nawet jak nie

> dzwiga koła to tez stabilizuje i to "wciskane" koło tak czy tak ma ciężej niż jak by staba nie

> było

na codzien obleci

Napisano

Kiedyś na ebaju widziałem taki stab. przedni jak mój AP v170-grubość ta sama,tylko sztywniejszy.

Ps. mam na myśli przedni.

Napisano
  • Autor

> Kiedyś na ebaju widziałem taki stab. przedni jak mój AP v170-grubość ta sama,tylko sztywniejszy.

> Ps. mam na myśli przedni.

Ciekawe czy z punto 1 1.7 diesel podejdzie przedni i z palio weekend tylny grinser006.gif

Napisano

> Kiedyś na ebaju widziałem taki stab. przedni jak mój AP v170-grubość ta sama,tylko sztywniejszy.

> Ps. mam na myśli przedni.

do przodu jest chyba jakaś firma co dogina sztywniejsze stabilizatory. Ale gdzie co i jak to nie wiem (tylko obiło sie mi o uszy)

Napisano
  • Autor

> do przodu jest chyba jakaś firma co dogina sztywniejsze stabilizatory. Ale gdzie co i jak to nie

> wiem (tylko obiło sie mi o uszy)

Chyba TRS z Częstochowy ma mieć w ofercie grubsze przednie 275123014-zielony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.