Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cennik nowego aveo

Featured Replies

Napisano

Dla zainteresowanych

Aveo 4d

5d

Troche nie bardzo mi ten cennik sie podoba, ale moze trzeba zobaczyc i przejechac sie samochodem i ocenic.

Napisano

> Troche nie bardzo mi ten cennik sie podoba,

Troszkę przegięli. Akceptowalna wersja, czyli LT to 43,5 k zł - w bardzo podobnej cenie masz podobnie wyposażoną Fabię z zdecydowanie lepszym 1,2 TSI.

Czyli tani DU/Chevrolet się skończył, pewnie i sprzedaż tego w PL będzie tak oszałamiająca jak Cruze.

Napisano

> Dla zainteresowanych

> Aveo 4d

> 5d

> Troche nie bardzo mi ten cennik sie podoba, ale moze trzeba zobaczyc i przejechac sie samochodem i

> ocenic.

A gdzie jest przyspieszenie? IMO wersja 1.2 86KM LT ma wszystko co trzeba na poczatku dowalili ceny, ze hoho czyli spokojnie bedzie - 6K. A 36K to juz bardzo dobra cena. Werjsa ekonomiczna 1.2LS bedzie IMO do wyrwania za jakis czas za 31-32K.

Tak BTW silnik 1.6 food.gif przyspieszenie powinno byc w granicach 10s do 100 food.gif

EDIT: Wiesz co mi sie nie podoba? Brak swiatel dziennych angryfire.gif

Napisano

> Troszkę przegięli. Akceptowalna wersja, czyli LT to 43,5 k zł - w bardzo podobnej cenie masz

> podobnie wyposażoną Fabię z zdecydowanie lepszym 1,2 TSI.

> Czyli tani DU/Chevrolet się skończył, pewnie i sprzedaż tego w PL będzie tak oszałamiająca jak

> Cruze.

W podobnej cenie mozna wyrwac rozmiar wiekszego ix20 albo i30 smile.gif imho z tymi cenami to oni sobie moga wink.gif

Napisano

> Tak BTW silnik 1.6 przyspieszenie powinno byc w granicach 10s do 100

Normalnie prom kosmiczny smile.gif

P.S. Nowy model zawsze jest niby to droższy, ale potem przychodzą rabaty, promocje itp. i okaże się że jest równie tani jak stary

Napisano
  • Autor

> W podobnej cenie mozna wyrwac rozmiar wiekszego ix20 albo i30 imho z tymi cenami to oni sobie moga

jak zobaczyłem cennik ix20 to spadlem z kanapy. Samochod klasy B z dobrym wyposazeniem za ponad 60000 to jakas kpina. Porownywalem wyposazenie do mojego Cruze'a i okazalo sie ze Cruze z MY11 z 163KM dieslem, z dobra negocjacja jest w cenie ix20 z silnikiem benzynowym.

A hyundia i40 za 115 tysi zsilnikem 1.7 diesel to juz dopiero maksimum. Bez zamykania oczu biore kombi w Oplu lub VW. On max powinie kosztowac 92000.

Napisano

> jak zobaczyłem cennik ix20 to spadlem z kanapy. Samochod klasy B z dobrym wyposazeniem za ponad

> 60000 to jakas kpina. Porownywalem wyposazenie do mojego Cruze'a i okazalo sie ze Cruze z MY11

> z dobra negocjacja jest w cenie ix20 z silnikiem benzynowym.

Jada w dol w hyundaiu smile.gif

Mi akurat ix20 przypadl do gustu duzo bardziej niz cruze .

Napisano
  • Autor

> Jada w dol w hyundaiu

> Mi akurat ix20 przypadl do gustu duzo bardziej niz cruze .

Ładny jest to trzeba przyznac, Kia swoja opcje musi schowac mocno w salonie.

Musze zobaczyc teraz to Aveo, szczegolnie ze jest w nim uklad kierowniczy na ktorego produkcje mialem jakis tam wplyw.

Napisano

> Normalnie prom kosmiczny

> P.S. Nowy model zawsze jest niby to droższy, ale potem przychodzą rabaty, promocje itp. i okaże się

> że jest równie tani jak stary

10s w tak malym wozie to duzo? Marek zejdz na ziemie grinser006.gif

Napisano

> Ładny jest to trzeba przyznac, Kia swoja opcje musi schowac mocno w salonie.

Nawet nie kwestia urody ale jego zaskakujacej przestronnosci mimo nieduzych gabarytow zewnetrznych. Cruze sie chowa a co dopiero aveo.

> Musze zobaczyc teraz to Aveo, szczegolnie ze jest w nim uklad kierowniczy na ktorego produkcje

> mialem jakis tam wplyw.

To nowe aveo to strasznie lancerem jedzie wink.gif

Napisano

> 10s w tak malym wozie to duzo? Marek zejdz na ziemie

Nie wiedziałem że potrzeba przyspieszenia zależy od rozmiaru samochodu?

Napisano

> Nie wiedziałem że potrzeba przyspieszenia zależy od rozmiaru samochodu?

Dwa najmniejsze silniki beda w PL. Na wieksze malo kto sie zdecyduje. Wiec takie 1.6 bedzie przyspieszac az milo. Na tle skod, fiatow i innych malych popierdulek.

Napisano

> Nie wiedziałem że potrzeba przyspieszenia zależy od rozmiaru samochodu?

Prowokujesz czy jesteś tak naiwny?

Napisano

U Koreańczyków znalazłem tylko masę własą 1165 kg, więc o te 10s może być ciężko.

Napisano

> U Koreańczyków znalazłem tylko masę własą 1165 kg, więc o te 10s może być ciężko.

To on dosc ciezki hmm.gif Przydalby sie jakis 1.4T 120KM ale to raczej marzenia scietej glowy. Moge przyjmowac zaklady, ze od MY2011 w ofercie zostana tylko silniki 1.2 i 1.4.

Napisano

36 tyś zł za najtańszą wersję. Tyle samo kosztował mój sedan w 2006 roku kiedy pojawiła się wersja T250, czyli normalna cena. Wyprzedadzą stare modele, przyjdą rabaty i będzie git.

Wersja LT to wydatek około 45 tyś i to może być zaporowa cena na start.

Napisano

> To on dosc ciezki Przydalby sie jakis 1.4T 120KM ale to raczej marzenia scietej glowy. Moge

> przyjmowac zaklady, ze od MY2011 w ofercie zostana tylko silniki 1.2 i 1.4.

a mi sie wydaje ze jak by byl 1.3 diesel 90KM to ten samochod by odniosl bardzo duzy sukces ...

u konkurencji sa male samochody z dieslami, chociazby venga 1.4 75KM i 90 KM

... no tak ale co wtedy ze sprzedaza corsy ? corsy 4d nie ma wiec by sobie poradzila grinser006.gif

Napisano

koła mu dali baaardzo duże

195/65/15 i 205/55/16 to przecież rozmiar popularny w segmencie D

dzięki temu powinien wyglądać ciekawie, bo małe koła zawsze szpeciły auta du/chevi

a i prowadzenie małego auta na dużej średnicy całego koła powinno być bardzo dobre

Napisano
  • Autor

No to bedzie szybsze, ale w przyszlym roku.

link

Napisano

> No to bedzie szybsze, ale w przyszlym roku.

> link

Astra z tym silnikiem ma 9,5 do 100 Aveo może mieć koło 8 hmm.gif ciekawe czy z automatem w 60k bym sie zmiescil? Po gwarancji można chipowac. BTW napisali ze 1.6 ma 11,5 jak lanos facepalm%5B1%5D.gif trochę wstyd.

Napisano

> BTW napisali ze 1.6 ma 11,5 jak lanos trochę wstyd.

Przyrost mocy i momentu poszedl na te 100 kg wiecej. smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na Mangalii wystawili już nowego Aveo. Widziałem go z ulicy i robi wrażenie ok.gif

Napisano

> Na Mangalii wystawili już nowego Aveo. Widziałem go z ulicy i robi wrażenie

w tamtym tygodniu w Abeximie we wtorek tez wstawili do salonu i bylem go obejrzec

musze powiedziec ze ze to jest juz duza przepasc pomiedzy starym aveo

naprawde robi dobre wrazenie

ogladalem wersje LS+ HB w kolorze niebieskim - super autko, czekamy na diesla za rozsadna cene biglaugh.gif

claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.