Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Link 4

Featured Replies

Napisano

mam ponad miesiąc jeszcze ważne OC, w tej firmie. Co roku podnoszą mi bezczelnie stawkę ubezpieczenia.

Czas na zmiane tow. ubezpieczeniowego!

Ile dni, przed wygaśnięciem ważności polisym mam im złożyć wypowiedzenie? Miesiąc?

Napisano

> mam ponad miesiąc jeszcze ważne OC, w tej firmie. Co roku podnoszą mi bezczelnie stawkę

> ubezpieczenia.

> Czas na zmiane tow. ubezpieczeniowego!

> Ile dni, przed wygaśnięciem ważności polisym mam im złożyć wypowiedzenie? Miesiąc?

Najpóźniej na dzień przed końcem. Ale wiadomo, że lepiej wcześniej.

Zgodnie z Art.28 ust.1 "Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych"

Napisano

> Co roku podnoszą mi bezczelnie stawkę

> ubezpieczenia.

Myślisz, że u innego ubezpieczyciela będzie lepiej? hehe.gif Ale faktycznie Link to nie są najwyższe loty w ubezpieczeniach komunikacyjnych grinser006.gif. Jak będzieszzawierał nowe ubezpieczenie, to agent niejako z automatu podsunie Ci rozwiązanie umowy z poprzednim, więc nie musisz się tym przejmować. Nie musisz z tym też czekać do ostatniej chwili.

Napisano

> mam ponad miesiąc jeszcze ważne OC, w tej firmie. Co roku podnoszą mi bezczelnie stawkę

> ubezpieczenia.

> Czas na zmiane tow. ubezpieczeniowego!

> Ile dni, przed wygaśnięciem ważności polisym mam im złożyć wypowiedzenie? Miesiąc?

Ja mam do link4 ciężki uraz bo kupiłem pierwsze auto z tym ubezpieczeniem i nie wypowiedziałem go (młody durny wink.gif ) No i nic się nie odzywali przez 3 lata po czym sprzedali dług z odsetkami od razu firmie windykacyjnej bez żadnej informacji o zadłużeniu do mnie. W sumie grosze bo z odsetkami 119 PLN ale wk...wiło mnie to ekstremalnie i odstraszyłem im wielu klientów i będe to robił ZAWSZE dla zasady i czysto hobbystycznie smile.gifold.gif

Napisano

> ubezpieczenia.

Dlaczego bezczelnie? Przecież link4 jest od zarabiania kasy a nie od tego, żebyś miał tanie OC.

Napisano

Zmieniam co roku OC na najtanszego ubezpieczyciela, rok temu byl to LINK 4 ( 350zl za 1.5), za 2 tygodnie konczy mi sie oc, przejrzalem wszystkie kalkulatory oc, na link 4 wyszlo mi 420zl, najtansza concordia 320zl...kobieta z link 4 zadzwonila i powiedziala,ze mam skladke 320zl z darmowa laweta dla sprawcy wypadku (czyli dla mnie)....moze warto zadzwonic ? Do mnie nie wyslali zadnego listu o przypomnieniu.

Napisano

> Najpóźniej na dzień przed końcem. Ale wiadomo, że lepiej wcześniej.

> Zgodnie z Art.28 ust.1 "Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych"

A jak różnica czy wcześniej, czy na dzień przed końcem polisy? Przecież to nie ma znaczenia dla zakładu ubezpieczeniowego.

Napisano

> A jak różnica czy wcześniej, czy na dzień przed końcem polisy? Przecież to nie ma znaczenia dla

> zakładu ubezpieczeniowego.

Ma znaczenie dla Ciebie, gdy z niewyjasnionych przyczyn jednak wypowiedzenie nie dojdzie na dzień przed końcem ważności polisy. Więc lepiej wysłąć ciut wcześniej.

Napisano

> Ma znaczenie dla Ciebie, gdy z niewyjasnionych przyczyn jednak wypowiedzenie nie dojdzie na dzień

> przed końcem ważności polisy. Więc lepiej wysłąć ciut wcześniej.

ale przecież można zawsze złożyć wypowiedzenie w oddziale / przedstawicielstwie / filii / u agenta danego TU, wystarczy wziąć kopię z potwierdzeniem wpływu i mamy spokój ok.gif

Napisano

> ale przecież można zawsze złożyć wypowiedzenie w oddziale / przedstawicielstwie / filii / u agenta

> danego TU, wystarczy wziąć kopię z potwierdzeniem wpływu i mamy spokój

Dokładnie. Ja tak zawsze robię. Nie trzeba wysyłać ileś tam dni szybciej i modlić się, żeby doszło przed końcem terminu i od razu mam kopię dla siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.