Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziura w ulicy i Straż Miejska

Featured Replies

Napisano

Żona wpadła w dziurę i uszkodziła oponę. Ponieważ pada deszcz, więc dziura była nie do zauważenia (była pod wodą). Stwierdziłem że nie będę fatygował Policji tylko zadzwonię do Straży Miejskiej żeby zrobili notatkę. Jak dla mnie w tym przypadku ma dokładnie taką samą wartość jak w przypadku notatki policyjnej. Odmówili przyjazdu twierdząc że może to zrobić tylko drogówka. Więc ja mam do Was takie pytanie - dlaczego SM, która może wystawiać mandaty za prędkość, złe parkowanie itp nie może zrobić notatki służbowej o dziurze w ulicy? Czemu ma się tym zajmować Policja, która powinna zajmować się poważniejszymi rzeczami?

Napisano

> Żona wpadła w dziurę i uszkodziła oponę. Ponieważ pada deszcz, więc dziura była nie do zauważenia

> (była pod wodą). Stwierdziłem że nie będę fatygował Policji tylko zadzwonię do Straży

> Miejskiej żeby zrobili notatkę. Jak dla mnie w tym przypadku ma dokładnie taką samą wartość

> jak w przypadku notatki policyjnej. Odmówili przyjazdu twierdząc że może to zrobić tylko

> drogówka. Więc ja mam do Was takie pytanie - dlaczego SM, która może wystawiać mandaty za

> prędkość, złe parkowanie itp nie może zrobić notatki służbowej o dziurze w ulicy? Czemu ma się

> tym zajmować Policja, która powinna zajmować się poważniejszymi rzeczami?

A nie prościej ich zapytać na jakiej podstawie odmawiają interwencji? Ja wpadłem w dziurę to drogówka odmówiła przyjazdu twierdząc, że od takich pierdół to właśnie SM jest.

Napisano
  • Autor

Zapytałem. Dostałem odpowiedź że kolizje są w gestii drogówki.

Napisano

> Zapytałem. Dostałem odpowiedź że kolizje są w gestii drogówki.

Ale drogówka się tym zajęła?

Napisano

> Zapytałem. Dostałem odpowiedź że kolizje są w gestii drogówki.

A wjechanie w dziurę to kolizja? hehe.gif

Napisano

> A wjechanie w dziurę to kolizja?

Quote:

Kolizja drogowa - zdarzenie drogowe, w wyniku którego osoby w nim uczestniczące nie ponoszą śmierci ani nie doznają urazów a szkodzie ulega jedynie mienie (np. samochód).

Napisano

> Quote:

> Kolizja drogowa - zdarzenie drogowe, w wyniku którego osoby w nim uczestniczące nie ponoszą

> śmierci ani nie doznają urazów a szkodzie ulega jedynie mienie (np. samochód).

Czyli jak ci zbiję szybę i wkopię drzwi to też kolizja? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ale drogówka się tym zajęła?

Odpuściłem. A właściwie żona. Z racji tego że była służbowo pokryją jej koszty w pracy. A na SM napisałem skargę. W końcu padał deszcz i nie było łatwej kasy z mandatów. Więc po co zawracać Jaśnie Panom Strażnikom głowę?. Jeszcze by zmokli, przeziębili by się i co by było. W końcu łatwiej wezwać drogówkę, która zamiast gonić piratów będzie się zajmować pierdołami. SM jest najbardziej nielubianą służbą w PL. Może któryś to przeczyta i wpadnie na pomysł dlaczego.

Napisano

> Odpuściłem. A właściwie żona. Z racji tego że była służbowo pokryją jej koszty w pracy. A na SM

> napisałem skargę. W końcu padał deszcz i nie było łatwej kasy z mandatów. Więc po co zawracać

> Jaśnie Panom Strażnikom głowę?. Jeszcze by zmokli, przeziębili by się i co by było. W końcu

> łatwiej wezwać drogówkę, która zamiast gonić piratów będzie się zajmować pierdołami. SM jest

> najbardziej nielubianą służbą w PL. Może któryś to przeczyta i wpadnie na pomysł dlaczego.

W sumie tez nie ma czego żałować clown.gif Do mnie przyjechało dwóch, jeden młody i bardzo rzeczowy a drugi jakiś starszy dziad, który niby do siebie zaczął głośno poddawać w wątpliwość podaną przeze mnie predkość, a to dopuszczenie drogi do użytku sciana.gif Jak już się całkiem zagalopował i zaczął wątpić w ogóle w fakt zaistnienia uszkodzenia w tym miejscu to mu po prostu napyskowałem angryfire.gif Dopiero wtedy idiota się zamknął.

Bardzo dobrze z tą skargą zrobiłeś waytogo.gif

Napisano

> Czyli jak ci zbiję szybę i wkopię drzwi to też kolizja?

To jest celowe uszkodzenie mienia i jest ścigane z kodeksu karnego skromny.gif A rozwalenie opony na dziurze jest w świetle prawa kolizją.

Napisano

> Żona wpadła w dziurę i uszkodziła oponę. Ponieważ pada deszcz, więc dziura była nie do zauważenia

> (była pod wodą). Stwierdziłem że nie będę fatygował Policji tylko zadzwonię do Straży

> Miejskiej żeby zrobili notatkę. Jak dla mnie w tym przypadku ma dokładnie taką samą wartość

> jak w przypadku notatki policyjnej. Odmówili przyjazdu twierdząc że może to zrobić tylko

> drogówka. Więc ja mam do Was takie pytanie - dlaczego SM, która może wystawiać mandaty za

> prędkość, złe parkowanie itp nie może zrobić notatki służbowej o dziurze w ulicy? Czemu ma się

> tym zajmować Policja, która powinna zajmować się poważniejszymi rzeczami?

Widze ze jestes z krakowa,szkoda ze odpusciles.Ja wpadlem w dziure,przygiolem wydech,obtarlem zderzak od dołu zadzwonilem na policje,przyjechali dostalem notatke i do zarzadu dróg na centralna zawiozłem noatke,przyjechał rzeczoznawca i dostalem 680 zł ! Zawsze trzeba zglaszac !

Napisano

oczywiście...

Napisano

> Czyli jak ci zbiję szybę i wkopię drzwi to też kolizja?

nie, to będzie wandalizm.

zastanów się jaka różnica czy uszkodzeniu uległ samochód w wyniku kolizji z dziurą albo ze słupem metalowym ?

Napisano

zadzwonilem na policje,przyjechali dostalem notatke i do zarzadu dróg

- dobrze wiedzieć na przyszlosc, bo stany dróg mamy okropne a co do czego wszyscy ręce umywają ...

Napisano

kolizja z dziurą... głupie ale prawdziwe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.