Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawdzenie HDi przy kupnie

Featured Replies

Napisano

Witam. Poszukuję Citroena C4. Wolałbym kupić benzynowy, ale diesli jest znacznie więcej na sprzedaż. Silnik benzynowy potrafię sprawdzić dokładnie, ale nie wiem, jak się zabrać za diesla... Możecie mi poradzić, na co zwrócić uwagę przy kupnie? Szczególnie jak sprawdzić np. koło dwumasowe (w 1.6 HDi 90km go nie ma?). Jak sprawdzić HDi?

Napisano

> Witam. Poszukuję Citroena C4. Wolałbym kupić benzynowy, ale diesli jest znacznie więcej na

> sprzedaż. Silnik benzynowy potrafię sprawdzić dokładnie, ale nie wiem, jak się zabrać za

> diesla... Możecie mi poradzić, na co zwrócić uwagę przy kupnie? Szczególnie jak sprawdzić np.

> koło dwumasowe (w 1.6 HDi 90km go nie ma?). Jak sprawdzić HDi?

Tylko po VIN'ie sprawdzisz.

Ja mam 1.6 90 KM HDI i nie mam dwumasy i DPF. Ale sprawdzałem przy zakupie ok.gif

Napisano
  • Autor

Ok, ale chodziło mi też o porady techniczne smile.gif Jak sprawdzić stan tego silnika, oczywiście chodzi mi o to co można sprawdzić samemu zanim się pojedzie do serwisu, żeby z każdym nie jechać smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Ok, ale chodziło mi też o porady techniczne Jak sprawdzić stan tego silnika, oczywiście chodzi mi

> o to co można sprawdzić samemu zanim się pojedzie do serwisu, żeby z każdym nie jechać

stan techniczny jak każdego auta no może spojrzyj na wtryski czy się nie pocą i turbina nie cieknie

hdi to zwykły prosty silnik a posłuchaj sprzęgła jak ma dwumasę

Napisano

> stan techniczny jak każdego auta no może spojrzyj na wtryski czy się nie pocą i turbina nie

> cieknie

> hdi to zwykły prosty silnik a posłuchaj sprzęgła jak ma dwumasę

A jak chce wnikliwie sprawdzić, to podpięcie pod Lexię z Peuegot Planet/Dagboxem + próba przelewowa powinno powiedzieć wszystko o kondycji układu wtryskowego. Ale to już musi zrobić ktoś kumaty w temacie diesli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.