Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w sumie sie nie chwaliłem

Featured Replies

Napisano

Suzi zakupiłem w lutym i w tym sezonie juz walnołem 2 tysiaki -trzeba sie szkolić przed egzaminem spineyes.gif.Naprawde polecam na pierwsze moto .Jeździ mi sie bardzo dobrze i z pod tyłka nie odjedzie...

gsfoum.jpg

GS 500E rocznik 96-przebieg 48 tyś .Co dziwne oleju na 2 tys km wlałem może 100ml.Wiec chyba motorownia zdrowa.

Zaraz po zakupie uszczelniłem lagi bo lały oraz założone nowe klocki i opony smile.gif

Napisano

> Suzi zakupiłem w lutym i w tym sezonie juz walnołem 2 tysiaki -trzeba sie szkolić przed egzaminem

> .Naprawde polecam na pierwsze moto .Jeździ mi sie bardzo dobrze i z pod tyłka nie odjedzie...

> GS 500E rocznik 96-przebieg 48 tyś .Co dziwne oleju na 2 tys km wlałem może 100ml.Wiec chyba

> motorownia zdrowa.

> Zaraz po zakupie uszczelniłem lagi bo lały oraz założone nowe klocki i opony

a mi osobiście nie najlepiej się na tym moto jeździło :/

w porównaniu do Hondy CB 500 gorzej prowadził się w łukach i trzeba było się pilnować żeby za bardzo go nie położyć bo ciągnął do ziemi bardzo

no ale może ten egzemplarz którym jeździłem był już zmęczony życiem za bardzo 270751858-jezyk.gif

tak czy inaczej przyjemnej jazy :D

Napisano
  • Autor

> a mi osobiście nie najlepiej się na tym moto jeździło :/

> w porównaniu do Hondy CB 500 gorzej prowadził się w łukach i trzeba było się pilnować żeby za

> bardzo go nie położyć bo ciągnął do ziemi bardzo

> no ale może ten egzemplarz którym jeździłem był już zmęczony życiem za bardzo

> tak czy inaczej przyjemnej jazy :D

Kurcze mozliwe,o CB 500 czytałem same pochlebne rzeczy.Akurat kupiłem GS`a. Napewno ma jakieś złe strony

Napisano

Fajny sprzęt, sam myślałem o takiej GS`ce i nawet się rozglądałem ale na planach się niestety skończyło crazy.gif

Napisano

Fajne moto ale raczej tylko dla jednej osoby smile.gif

Też je rozważałem i trochę jeździłem, największa zaleta to chyba dostęp części biglaugh.gif

Napisano

> Suzi zakupiłem w lutym i w tym sezonie juz walnołem 2 tysiaki -trzeba sie szkolić przed egzaminem

> .Naprawde polecam na pierwsze moto .Jeździ mi sie bardzo dobrze i z pod tyłka nie odjedzie...

> GS 500E rocznik 96-przebieg 48 tyś .Co dziwne oleju na 2 tys km wlałem może 100ml.Wiec chyba

> motorownia zdrowa.

Gratulacje! Sam mam GS500 i jak na pierwszy motocykl to sobie chwalę. Charakterystyka pozycji mi bardzo odpowiada bo umożliwia lepsze pochylanie się i składanie w zakrętach. Pozycja na CB500 wydawala mi się jak na rowerze.

Pilnuj tego oleju! bo jak zaczniesz bardziej odkręcać to możesz się nieźle zdziwić jak po 500km na bagnecie bedzie poziom "L". Ten silnik jest bardzo wrażliwy na niski poziom i lubią padać panewki co oznacza wymianę silnika. Olej sprawdzaj w taki sposób jak piszą w instrukcji.pdf

Subiektywnie z przeróbek to

- jesli będziesz jeździł z pasażerem to polecam zmienić zębatkę z przodu z seryjnej 16 zębowej na mniejszą 15 zębowa. O niebo lepsza charakterystyka na 5 i 6 biegu.

- jak w każdym moto polecam wymianę przewodu hamulcowego gumowego na stalowy oplot i montaż "wzmacnianych" klocków

- jeśli lubisz bardziej sportowo to podkręć twardość zawieszenia z przodu i z tyłu na 6.

Napisano

> motorownia zdrowa.

Fajny gs smigalem takim dwa sezony wstecz dla przypomnienia sobie ogolnie jazdy moto bylem zadowolony ok.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za instrukcje-a ja olej sprawdzalem wkrecajac bagnet do konca...

Napisano

> Ten silnik jest bardzo wrażliwy na niski poziom i lubią padać

> panewki co oznacza wymianę silnika.

Mógłbyś to rozwinąć, bom ciekaw? icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Mógłbyś to rozwinąć, bom ciekaw?

też to słyszałem ,że niski poziom oleju w GS może doprowadzić do zatarcia

Napisano

Quote:

- jesli będziesz jeździł z pasażerem to polecam zmienić zębatkę z przodu z seryjnej 16 zębowej na mniejszą 15 zębowa. O niebo lepsza charakterystyka na 5 i 6 biegu.

Chyba odwrotnie. Z pasażerem raczej przyda mu się jeździć na trochę wyższych obrotach przy tej samej prędkości, niż seryjnie.

Napisano

> Quote:

> - jesli będziesz jeździł z pasażerem to polecam zmienić zębatkę z przodu z seryjnej 16 zębowej na

> mniejszą 15 zębowa. O niebo lepsza charakterystyka na 5 i 6 biegu.

> Chyba odwrotnie. Z pasażerem raczej przyda mu się jeździć na trochę wyższych obrotach przy tej

> samej prędkości, niż seryjnie.

no to przeciez dobrze napisal

Napisano

Zgadza się, nie zczaiłem, że chodzi o przód ok.gif

Napisano

> też to słyszałem ,że niski poziom oleju w GS może doprowadzić do zatarcia

OK, tylko dla zatartych panewek wymieniać cały motor? niewiem.gif

Napisano

> OK, tylko dla zatartych panewek wymieniać cały motor?

Prawdopodobnie brak części zamiennych i/lub możliwości szlifu wału na nadwymiar.

Napisano

> OK, tylko dla zatartych panewek wymieniać cały motor?

Trwałość takiego rzemiosła tzn. szlifu wału (przegrzanego, zatartego, możliwe że skrzywionego wału) + dorabianych panewek w japońskich silnikach motocyklowych jest niska i nie do określenia, ale nie liczyłbym na wiecej niż 500- 5000km.

Dla mnie taka naprawa nie ma sensu jesli ktoś chce jezdzic bez stresu. Poza tym cenowo też nie wychodzi różowo, bo juz sam zestaw uszczelek do całego silnika kosztuje ponad 300- 400zl.

Dlatego napisalem że dla mnie luz na panewkach= wymiana silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.