Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierownica / skąd i czy da radę do Uno

Featured Replies

Napisano

Hej.

Już wczoraj zauważyłem w jednym miejscu tanią kierownicę ze znaczkiem Fiata. Miła w dotyku, skórzana - podejrzewam, że przydałaby się do szybszej jazdy wink.gif

Pytanie: z jakiego modelu to jest i czy podejdzie do Uno?

Dzięki!

Foto oczywiście poniżej w linku:

http://img718.imageshack.us/img718/6408/dsc05461u.jpg

Napisano

> Hej.

> Już wczoraj zauważyłem w jednym miejscu tanią kierownicę ze znaczkiem Fiata. Miła w dotyku,

> skórzana - podejrzewam, że przydałaby się do szybszej jazdy

> Pytanie: z jakiego modelu to jest i czy podejdzie do Uno?

> Dzięki!

> Foto oczywiście poniżej w linku:

> http://img718.imageshack.us/img718/6408/dsc05461u.jpg

Wygląda mi na Punto I, ale nic sobie uciąć nie dam oink.gif

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze, że mniejszy problem z czego to jest, ale czy wejdzie do Uno! biglaugh.gif

Kierownica z UT za rzadko się na sprzedaż pojawia więc chciałbym znaleźć coś przyjemnego i nie rzucającego się zbytnio w oczy wink.gif

Napisano

Kształem nawet troszkę podobna do turbiaczowej ok.gif

Z Punto jest nieco inna. Tutaj widać, że się trochę różni Pozostałe Punta z tego co widziałem na Allegro to już w ogóle mają inne ok.gif Przeglądam aukcję, ale jakoś nie trafiłem na taką, chociaż wygląda znajomo hmm.gif Wracam do roboty zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Kształem nawet troszkę podobna do turbiaczowej

> Z Punto jest nieco inna. Tutaj widać, że się trochę różni Pozostałe Punta z tego co widziałem na

> Allegro to już w ogóle mają inne Przeglądam aukcję, ale jakoś nie trafiłem na taką, chociaż

> wygląda znajomo Wracam do roboty

to kiera z punto gt

Napisano

> to kiera z punto gt

To jeszcze zależy z którego hmm.gif Bo te co ja znalazłem o tutaj to mi bardziej przypominają tą z FC niż z foto z pierwszego wątku hmm.gif

Napisano

> To jeszcze zależy z którego Bo te co ja znalazłem o tutaj to mi bardziej przypominają tą z FC niż

> z foto z pierwszego wątku

hmm.gif jak w googlach wpisałem to mi taka wyskoczyła, moze jakiegoś fajansa mi pokazało..

Napisano

> jak w googlach wpisałem to mi taka wyskoczyła, moze jakiegoś fajansa mi pokazało..

Trzeba poszukać może PII 1.8 hmm.gif

Napisano

> Trzeba poszukać może PII 1.8

ale w każdej "dwójce" już chyba była poducha, albo chociaz powinna być? hmm.gif

Napisano

> ale w każdej "dwójce" już chyba była poducha, albo chociaz powinna być?

W sumie tutaj poduszki raczej nie widać. Może to jednak Uniaczowa hmm.gif W SX`ach były takie? UT miał zdaje się czerwone wstawki, ale może w SX się trafiały takie? hmm.gif Jakby nie patrzeć w Uniaku zdjąć kierownicę to 5 minut zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Ja bym sobie w domu ciut poluzował śrubę, żeby pod sklepem się nie mocować i po prostu przymierzyłbym tą ze zdjęcia bezpośrednio w aucie ok.gif

Napisano
  • Autor

Hmm... czyli dalej nic nie wiadomo wink.gif

Dobra, kupię ją, w razie czego może uda mi się ją zwrócić wink.gif

Napisano

> Hmm... czyli dalej nic nie wiadomo

Ano niestety hmm.gif Jestem w pracy i nie bardzo mam czas siedzieć na Allegro i szukać tongue.gif muszę zrobić cokolwiek, żeby nie było, że się tylko gapiłem w sufit zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Przejrzyj sam aukcje ok.gif dużo modeli fiat nie miał zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Dobra, kupię ją, w razie czego może uda mi się ją zwrócić

Daleko masz do sklepu? Jeśli nie to najlepiej będzie zrobić tak jak pisałem ok.gif szkoda marnować kasę jesli by miała nie pasować ok.gif

Napisano

> Hmm... czyli dalej nic nie wiadomo

> Dobra, kupię ją, w razie czego może uda mi się ją zwrócić

Weź nasadkę "24", jedź do sklepu i przymierz na miejscu - chodzi o to, żeby wieloklin pasował ok.gif

Czy ta kierownica ma nabę czy jest normalnie przykręcana bezpośrednio do drążka oink.gif?

Napisano

> Weź nasadkę "24", jedź do sklepu i przymierz na miejscu - chodzi o to, żeby wieloklin pasował

Było zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Czy ta kierownica ma nabę czy jest normalnie przykręcana bezpośrednio do drążka ?

Jeśli jest tak fabryczna na jaką wygląda to chyba raczej nie będzie miała naby? hmm.gif

Napisano

> Było

Wolałbym nie luzować nakrętki przed wyjazdem z garażu grinser006.gif

> Jeśli jest tak fabryczna na jaką wygląda to chyba raczej nie będzie miała naby?

Ja tam widzę na 99% nabę 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wolałbym nie luzować nakrętki przed wyjazdem z garażu

> Ja tam widzę na 99% nabę

Mnie też się wydaję że z tyłu jest naba.

Napisano

> Wolałbym nie luzować nakrętki przed wyjazdem z garażu

Żaden problem przejechać tak chwilę zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif wiem z autopsji zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Kiedyś nawet gdzieś czytałem albo ktoś mi mówił, że jakiś gość jechał z kluczem założonym na nakrętkę na wieloklinie, ale nie wiem ile w tym prawdy hmm.gif

> Ja tam widzę na 99% nabę

Tez mam wrażenie, że z tyłu coś tam widać, ale wydaje mi się, że producent wielkoseryjny raczej się nie bawił w naby bo to by podniosło koszta produkcji hmm.gif Ale w ręku nie miałem to się kłocił nie będę ok.gif Niech Szwaggier napisze. On to widział ok.gif

Napisano

> To na 100% kiera z GT bez jaśka

> Forum punto

I to MOMO

Napisano
  • Autor

Fajnie, że dałem jakąś zagwozdkę z rana biglaugh.gif

Jadę za chwilę - jak będzie wieczorem to napiszę co i jak wink.gif

Napisano

> Fajnie, że dałem jakąś zagwozdkę z rana

> Jadę za chwilę - jak będzie wieczorem to napiszę co i jak

spoko smile.gif jak będzie pasowała to daj foto jak wygląda w Uno, może być ciekawie smile.gif

Napisano

> Fajnie, że dałem jakąś zagwozdkę z rana

Nie nudziłem się dzięi Tobie w robocie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Jadę za chwilę - jak będzie wieczorem to napiszę co i jak

W razie co to właśnie sobie przypomniałem, że u mnie lezy kierownica, która miałem w swoim Uno i się zastanawiam czy wystawiać na giełdę hmm.gif

Napisano

> spoko jak będzie pasowała to daj foto jak wygląda w Uno, może być ciekawie

Podejrzewam, że będzie wyglądać jak Turbiaczowa tyle, że bez wstawek zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif czyli całkiem fajnie ok.gif

Napisano

> Mnie też się wydaję że z tyłu jest naba.

Aż jestem ciekaw jak jest w rzeczywistości hmm.gif

Napisano

> Podejrzewam, że będzie wyglądać jak Turbiaczowa tyle, że bez wstawek czyli całkiem fajnie

szczerze to turbiaczowa jakaś super piękna nie jest i jest za DUŻA.. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> szczerze to turbiaczowa jakaś super piękna nie jest i jest za DUŻA..

Ja widziałem tylko na zdjęciach i tam wyglądała fajnie 270751858-jezyk.gif nie wiem jak to ma się do rzeczywistości. BTW pamiętasz ile średnicy ma turbiaczowa?

Napisano

> szczerze to turbiaczowa jakaś super piękna nie jest i jest za DUŻA..

to fakt ok.gif

nie wiem jaką teraz Puzon ma, ale jego kiera zawsze mi się podobała ok.gif

Napisano

> ~375mm

To podobnie jak moja hmm.gif Z tego co pamiętam moja ma ok 37-38cm. I wcale nie jest taka wielka 270751858-jezyk.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> To jeszcze zależy z którego Bo te co ja znalazłem o tutaj to mi bardziej przypominają tą z FC niż

> z foto z pierwszego wątku

To jest kierownica z Punto GT z pierwszego-drugiego rocznika produkcji. Koledzy na konkurencyjnym forum troche myla fakty - trudno aby kierownica z poduszka byla zapozyczona z Barchetty, skoro Barchetta powstala pozniej niz Punto GT...

Napisano

Było wspomnieć przy swapie o kierownicy - już miałbyś do niej nabę 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Było wspomnieć przy swapie o kierownicy - już miałbyś do niej nabę

Ty czytasz maile? 270751858-jezyk.gif

Poza tym gdzie moja chłodnica i co najważniejsze - KLAPKI?! hehe.gif

Napisano

> Ty czytasz maile?

W 99% tylko służbowe, bo na inne czas mi nie pozwala

> Poza tym gdzie moja chłodnica i co najważniejsze - KLAPKI?!

Czeka 270751858-jezyk.gif

Napisano

> W sumie tutaj poduszki raczej nie widać. Może to jednak Uniaczowa W SX`ach były takie? UT miał

> zdaje się czerwone wstawki, ale może w SX się trafiały takie?

SX miał taką jak S tylko z szerszym środkiem, plastik.

Suite miało taką jak UT tylko cała czarna - sam taką miałem.

UT - wiadomo.

Ta tutaj jest fabryczna opcją do PGT. P1 GT.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Kilka dni temu znalazłem troszkę czasu by sprawdzić tą kierownicę...

Pięknie weszła, nie siedzi tak głęboko jak seryjna co pozwala się bardziej w fotelu rozłożyć biglaugh.gif Jest problem bo kierunki nie odbijają teraz, ale nie przeszkadza mi to teraz wink.gif

Bez foto się nie liczy także...

dsc05548d.jpg

Macie jakiś pomysł jak taką kierownicę zrenowować?

Jakąś farbą do skór czy raczej tylko obszycie wchodzi w grę?

Napisano

> Bez foto się nie liczy także...

Ładnie wygląda ok.gif

> Macie jakiś pomysł jak taką kierownicę zrenowować?

> Jakąś farbą do skór czy raczej tylko obszycie wchodzi w grę?

Jest coś takiego:

http://allegro.pl/farba-lakier-do-skor-skory-renoskor-wilbra-16ko-i1727587149.html

Nie wiem tylko jak z trwałością hmm.gif

Najlepszą opcją byłoby obszycie ale to minimum 150-200PLN niewiem.gif

Napisano

Aby kierunki odbijały musisz dostawić do niej kawałek takiego dzyndzla który będzie pokręcał plastikowym pierścieniem odpowiadającym za odbijanie kierunkowskazów. wink.gif

Napisano

> Aby kierunki odbijały musisz dostawić do niej kawałek takiego dzyndzla który będzie pokręcał

> plastikowym pierścieniem odpowiadającym za odbijanie kierunkowskazów.

Czyli: superglue i doklejamy albo wiercimy i robimy przedłużkę hehe.gifzlosnik.gifgrinser006.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.