Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 16v swap problem

Featured Replies

Napisano

> kup osprzęt silnika z kabelkami z p1 1.2 16v magnetti marelli i powinno być OK

właśnie zależało by mi na tym by odpalić to na tej elektronice, lecz nie posiadam schematu bo usunęła mi się autodata i infotech, gdybym to miał , bez problemu bym sobie poradził, lecz prosząc fachowców liczyłem na pomoc z rozwiązaniu problemu, a nie na jego ominięciu, zechce ktoś poświęcić kilka chwil, by pomóc rozwiązać tę krzyżówke? Na dniach postaram się wrzucić dokładne fotki jak to wszystko dokładnie wygląda.

Napisano
  • Autor

i dzis uszczelka wymieniona :D pierwsza jazda zaliczona :D banan na gebie i to nie tylko mojej :D

na dodatek komp od lesia to zloto :D nie znam sie, ale mam wrazenie, ze ten silnik nie tyrkoli :D mozna na 5 od jakichs 1300 obr wcisnac gaz w podloge i lagodnie sie rozpedza, bez szarpania itd smile.gif

Napisano

> i dzis uszczelka wymieniona :D pierwsza jazda zaliczona :D banan na gebie i to nie tylko mojej :D

> na dodatek komp od lesia to zloto :D nie znam sie, ale mam wrazenie, ze ten silnik nie tyrkoli :D

> mozna na 5 od jakichs 1300 obr wcisnac gaz w podloge i lagodnie sie rozpedza, bez szarpania

> itd

> jakiś tekst

To spróbuj na pierwszmy lub drugim biegu tak zrobić

Napisano
  • Autor

> To spróbuj na pierwszmy lub drugim biegu tak zrobić

robilem :D na 1 mieli jak luzna nawierzchnia 270751858-jezyk.gif a na asfalcie lekko piskna opony i poszedl... nagram filmik, tylko musze jakis patent na zalozenie kamerki wymyslec 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

ciagle cos :/ teraz wystrzelilo mi zlaczke przewodu paliwowego...przy listwie wtyskowej, tzn wypchnelo ta rurke ze zlaczki, poprostu sie wypiela :/ zanim zauwazylem, to pol baku paliwa wyplulo mi na silnik :/ cud, ze sie nie zapalilo...

mial ktos tak?? jak to zabezpieczyc, zeby sie nie wypinalo??

Napisano

> ciagle cos :/ teraz wystrzelilo mi zlaczke przewodu paliwowego...przy listwie wtyskowej, tzn

> wypchnelo ta rurke ze zlaczki, poprostu sie wypiela :/ zanim zauwazylem, to pol baku paliwa

> wyplulo mi na silnik :/ cud, ze sie nie zapalilo...

> mial ktos tak?? jak to zabezpieczyc, zeby sie nie wypinalo??

Miales zle zalozone albo zlaczka jest zepsuta, to nie sie ma prawa same wypiac wink.gif

Napisano
  • Autor

> Miales zle zalozone albo zlaczka jest zepsuta, to nie sie ma prawa same wypiac

moze za slabo wciasniete bylo...ale szkoda mi paliwa, bo zalalem do pelna i polowe wywalilo :/ a stalo sie to jak dalem sie bratu przejechac...ja patrze czesto na budziki, to bym zauwazyl, ze ucieka paliwo tak szybko, a ten glab nic nie zauwazyl :/

Napisano

> Witam serdecznie Panowie, może troche w temacie, jeżeli nie to moderatora prosiłbym o

> przeniesienie, w każdym razie sprawa przedstawia sie następująco. przekładam w seicento silnik

> z 1.1 spi na 1,2 16v no i mam kilka problemów, pierwszy z nich to brak autodaty i infotecha,

> po formacie mi wcięło, i potrzebowałbym schemat silnika tej 16tki , pochodzi to z bravy z

> 2000roku wersja 80sx, to pierwsze co jest mi niezbędne, komputer tutaj to hydbryda, klocek

> wielkości 10x15 cm, na 2 hermetyczne wtyki

> dalej miałbym ogromną prośbe, gdyż z wiązki silnika gdzieś w dół pod auto biegną mi 2 przewody,

> pomarańczowy oraz czerwony z czarnym paskiem jak dobrze pamiętam, po stronie kierowcy schodzą

> po podłużnicy w dół auta, pomarańczowy wnioskuje że to + po kluczyku ale oba te przewody były

> podpięte do bezpiecznika przy przekaźniku w komorze silnika 7,5 A,

> dalsze pytania moje dotycza immo, gdyż chciałbym zachować i przełożyć immo z bravy do seja, i moje

> pytanie, czy w jednym i drugim centralka będzie taka sama? czy zupełnie inna

> Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi, linki, i wszelką pomoc,

robiłem wczoraj Alfe 156 2.0 TS na tej samej hybrydzie (Bosch Motronic M1.5.5) i udało mi sie zrobic zeby hybryda palila bez immo zupelnie wiec i z tym dałbym radę , jak chesz odezwij sie na PW i mógłbym sie podjać usunięcia immo

schemy od bravki 1.2 16V też sie znajdą

pozdrawiam

waldek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.