Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie i czy jest przekręt?

Featured Replies

Napisano

http://www.automarche.fr/annonce-voiture-occasion-volkswagen-golf-annonce-10392708.html

Normalnie w dojczlandii ten model i rocznik stoi ok. 8tys. euro albo trochę więcej, nawet przystanki nie kosztują dużo mniej,ma ktoś rozeznanie z cenami aut z Francji i skąd one wynikają?

Napisano

VW robi strasznie tandetne kierownice skoro po 83kkm są tak pokancerowane.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> http://www.automarche.fr/annonce-voiture-occasion-volkswagen-golf-annonce-10392708.html

> Normalnie w dojczlandii ten model i rocznik stoi ok. 8tys. euro albo trochę więcej, nawet

> przystanki nie kosztują dużo mniej,ma ktoś rozeznanie z cenami aut z Francji i skąd one

> wynikają?

Jak cos jest 5 razy tansze niz powinno to cudow bym sie nie spodziewal hehe.gif

Napisano

ten samochód nie istnieje, to jedynie wabik standardowe zachowanie turasów lub innych brudasów.

Napisano
  • Autor

Rozpatruje czysto teoretycznie,ceny aut z francji,konkretniej najczęściej spotykany samochód polskiego wybrzeża wink.gif-gulf w ftedeiku i po prostu chciałem się zorientować skąd różnica cenowa średnio 40%-50% mniejsza niż u turasa na placu ok.gif

Strona to francuski odpowiednik mobile.de,fakt,że ściemy na niej są,ale tak jak pisałem,ciekawi skąd się bierze taka różnica-tylko z tego,że Francja na te cuda ma tylko rynek zbytu u turasów i pomieszańców handlujących w dojczlandii.?

Napisano

>fakt,że ściemy na niej są,ale tak jak pisałem,ciekawi

> skąd się bierze taka różnica

sam sobie odpowiadasz

to auto to ściema, spróbój zadzwonić na ten numer 6000000000000... hehe.gif

podobne podpuchy są na mobilu (aukcja z jednym zdjęciem i adresem email wklejonym na tymże zdjęciu)

Z FR sprawnych aut się w zasadzie nie sprowadza, bo zwyczajowo są droższe niż w PL, i nie ma tu ekonomii handlu. Dlatego zdecydowana większość tego co, spod trójkolorowej flagi to miało mniejszą lub większą przeszłość kolizyjno/wypadkową.

W tej gamie ofert, które już są w PL, cześć nadal wygląda tak jak wygląda, lub już została połatana i idzie jako bezwypadek.

Napisałem wcześniej "zdecydowana wiekszość", aby nie zgeneralizować, że wszystkie....są wyjątki, ale bardzo rzadko.

Napisano

> Napisałem wcześniej "zdecydowana wiekszość", aby nie zgeneralizować, że wszystkie....są wyjątki,

> ale bardzo rzadko.

Znajomy tak kupił Focusa z Francji.

I przez 2 lata zastanawialiśmy się co jest z autem nie tak, bo było bezwypadkowe.

Po 2 latach zaczęły się problemy z elektryką i po długich poszukiwaniach okazało się,

że auto wcześniej miało automatyczną skrzynię bezstopniową, bardzo rzadką i BARDZO drogą,

a on kupił już z manualną zlosnik.gif

Napisano

> Znajomy tak kupił Focusa z Francji.

smutna prawda niestety

sam ostatnio szukałem auta...

Wszystko co z Francji miało oficjalnie udokumentowaną lub próbowano ukryć przeszłość wypadkową.

Nawet jeden "importer" miał mi coś wyszukać, to pierwsze pytanie było "jaki jest Pana stosunek do wystrzelonych poduszek, mogą być, czy nie?"

Podobną zależność zauważyłem przy "hiszpanach". Auto było sprowadzone w piątek, a ja w sobotę rano byłem skorupę obejrzeć zanim zajęli się nim szpece od upiększania. W środku wyglądało tak, jakby właściciel przewoził nim po kolei wagon była rogatego.

Jak z importerem rozmawiałem o tej padlinie i stanie wnętrza, to sam przyznał, że południowcy to flejtuchy i potrafią przez cały okres użytkowania auta nawet go nie umyć. Dodał, że większość aut jest takich i miałem okazję trafić na takie "jeszcze niewyprane".

Zrezygnowałem ze "spain-import" dokumentnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.