Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedno auto vs. drugie auto

Featured Replies

Napisano

No dobra, być może to już ostatni raz:

Chevrolet Cruze LTZ 2.0D AT

vs.

Chevrolet Orlando LTZ 2.0 MT

Który i dlaczego? Cena nie gra roli. hmm.gif

Napisano

> No dobra, być może to już ostatni raz:

> Chevrolet Cruze LTZ 2.0D AT

> vs.

> Chevrolet Orlando LTZ 2.0 MT

> Który i dlaczego? Cena nie gra roli.

Jeśli głównie jeździsz sam, masz małą rodzinę i nie potrzebujesz przestrzeni bagażowej, to Cruze.

Jeśli potrzebujesz rodzinnego pudełka, to Orlando.

Proste zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli głównie jeździsz sam, masz małą rodzinę i nie potrzebujesz przestrzeni bagażowej, to Cruze.

> Jeśli potrzebujesz rodzinnego pudełka, to Orlando.

> Proste

No właśnie, jeżdżę głównie sam ale mam rodzinkę z małym dzieckiem. I w czasie wyjazdów rodzinnych (częstych) przydałby się Orlando. No co dzień lepszy byłby Cruze.

Nic nie jest proste... crazy.gif

Napisano

> No właśnie, jeżdżę głównie sam ale mam rodzinkę z małym dzieckiem. I w czasie wyjazdów rodzinnych

> (częstych) przydałby się Orlando. No co dzień lepszy byłby Cruze.

> Nic nie jest proste...

Z jednym dzieckiem spokojnie starczy Cruze, choć zapakować wózek do sedana nie jest łatwo zlosnik.gif

Jeśli planujesz powiększanie rodziny lub boisz się problemów z pakowaniem bagaży, to jednak Orlando

Napisano
  • Autor

> Z jednym dzieckiem spokojnie starczy Cruze, choć zapakować wózek do sedana nie jest łatwo

Do Lacetti wchodzi bez problemu. wink.gif

> Jeśli planujesz powiększanie rodziny lub boisz się problemów z pakowaniem bagaży, to jednak Orlando

Powiększania nie planuję, ale myślę o wygodzie użytkowania takiego auta. Jak mały się uprze, że trzeba wziąć rowerek, ponton, latawiec czy co tam jeszcze dzieci nie wymyślą - nie będzie problemu.

Z drugiej strony - Cruze jeździ lepiej i ma fajny automat.

Badź tu mądry...

niewiem.gif

Napisano

Cruze bo z automatem cool.gif Nie ma sensu wozic powietrza w Orlando.

Napisano
  • Autor

> Cruze bo z automatem Nie ma sensu wozic powietrza w Orlando.

Myślałem też o Orlando z automatem ale aż 11s. czasu przyspieszenia 0-100km/h mi nie pasuje.

sick.gif

Napisano

> Myślałem też o Orlando z automatem ale aż 11s. czasu przyspieszenia 0-100km/h mi nie pasuje.

Cruze u mnie w rodzinie 2+1 (8 lat) wyjazd do Czarnogory spelnil swoje oczekiwania. Dopiero podczas pakowania stwierdzilem ze w Lacetti bagaznik byl mniejszy, a na pierwszy rzut oka wydawal mi sie taki sam.

Napisano

> Jak mały się uprze, że

> trzeba wziąć rowerek, ponton, latawiec czy co tam jeszcze dzieci nie wymyślą - nie będzie problemu.

Nie tak do końca - orlando ma siedzenia w bagażniku - wielkością nie powala na kolana. Plus za możliwość ładowania pod sufit.

Napisano
  • Autor

> Nie tak do końca - orlando ma siedzenia w bagażniku - wielkością nie powala na kolana. Plus za

> możliwość ładowania pod sufit.

Właśnie o to chodzi. Większe przedmioty po prostu do sedana nie wchodzą mimo miejsca w bagażniku. Po prostu otwór załadunkowy jest za mały. Podstawowa pojemność bagażnika w obu autach to ok. 450l.

Napisano

> Właśnie o to chodzi. Większe przedmioty po prostu do sedana nie wchodzą mimo miejsca w bagażniku.

Cruza hachbacka też masz 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Cruze u mnie w rodzinie 2+1 (8 lat) wyjazd do Czarnogory spelnil swoje oczekiwania. Dopiero podczas

> pakowania stwierdzilem ze w Lacetti bagaznik byl mniejszy, a na pierwszy rzut oka wydawal mi

> sie taki sam.

Za to wydaje mi się, że Cruze ma mniej miejsca na nogi z tyłu. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Cruza hachbacka też masz

Hatchbacka to mam Lacetti. Nie chcę drugiego takiego samego auta. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Za to wydaje mi się, że Cruze ma mniej miejsca na nogi z tyłu.

No niestety, to prawda. Brak jakies 5 cm tak mi sie wydaje.

Napisano

> Za to wydaje mi się, że Cruze ma mniej miejsca na nogi z tyłu.

W Orlando też szału nie ma, bo musi być imiejsce na "trzeci rząd nóg". grinser006.gif

Tylko nie pamiętam, czy środkowa kanapa się przypadkiem nie przesuwa - jak np. w gc-maxie. niewiem.gif

Napisano

> Myślałem też o Orlando z automatem ale aż 11s. czasu przyspieszenia 0-100km/h mi nie pasuje.

Skrzynia raczej wolna to nie DSG.

Napisano

> Ale za to pewnie prawdziwy automat ?

Kiedys zglebialem temat i o ile sie nie myle to jest klasyczny automat GM 5 biegow i over drive z mozliwoscia recznej zmiany. Wystepuje min w dodge grand caravan. Tam jest dosc wolna ale dziala swietnie. Minus zabiera troche sekund w przyspieszeniu ale pracuje plynnie i nie slyszalem o powazniejszych problemach.

Napisano

> Kiedys zglebialem temat i o ile sie nie myle to jest klasyczny automat GM 5 biegow i over drive z

> mozliwoscia recznej zmiany. Wystepuje min w dodge grand caravan. Tam jest dosc wolna ale

> dziala swietnie. Minus zabiera troche sekund w przyspieszeniu ale pracuje plynnie i nie

> slyszalem o powazniejszych problemach.

U kolegi w Hondzie jest podobnie - wciśniecie pedału gazu w podłogę powoduje, że przez chwilę nie dzieje się nic, ale potem jest zrzucenie 2 biegów w dół, obroty max i auto wyrywa do przodu.

Napisano

> Badź tu mądry...

Zostaw lacetti do samotnych podróży, a orlando do rodzinnych wyjazdów grinser006.gif

Napisano

Orlando. Bo to MPV.

Miałem Rezzo, aktualnie używam też Yeti - MPV jest uniwersalne.

Napisano

Cruze - Orlando będzie więcej palił na trasie bo większy opór powietrza.

Napisano

> Kiedys zglebialem temat i o ile sie nie myle to jest klasyczny automat GM 5 biegow

Pomyłka. 6 biegów i do tego to nowa, szybka przekładnia ok.gif Jeździłem i polecam

Napisano

> Pomyłka. 6 biegów i do tego to nowa, szybka przekładnia Jeździłem i polecam

Nie do konca tongue.gif 6 to over drive. Tak jak 4 biegowy automat to 3 biegi do przodu i over drive. Wlaczy sie nawet przy 50 zeby oszczedzac paliwo.

Napisano

> Nie do konca 6 to over drive. Tak jak 4 biegowy automat to 3 biegi do przodu i over drive. Wlaczy

> sie nawet przy 50 zeby oszczedzac paliwo.

W to nie wnikam. Skrzynia jest nowa i działa bardzo sprawnie.

Napisano

> Pomyłka. 6 biegów i do tego to nowa, szybka przekładnia Jeździłem i polecam

Moja córka ma ten automat w Malibu - nie jest to zła skrzynia, choć słowo "szybka" to spore nadużycie. Zmienia biegi raczej bez pośpiechu.

Aaaa - i po jakichś 60 tysiącach km poleciał simering przy półośce, ale GM to naprawił na gwarancji.

Napisano

Kwestie estetyczne pozostawiam Tobie:)

Biorac pod uwage, ze kupujesz auto na pare lat ja wzialbym Orlando. Daje wieksze mozliwosci przewozowe.

> Chevrolet Cruze LTZ 2.0D AT

> vs.

> Chevrolet Orlando LTZ 2.0 MT

Arek Epica LMV 09 W-wa

Napisano

> Moja córka ma ten automat w Malibu - nie jest to zła skrzynia, choć słowo "szybka" to spore

> nadużycie. Zmienia biegi raczej bez pośpiechu.

> Aaaa - i po jakichś 60 tysiącach km poleciał simering przy półośce, ale GM to naprawił na

> gwarancji.

W dodge tez byla raczej wolna ale IMO duzo lepsza od 4ki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.