Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H jakie polecacie radio zamiast firmowego??

Featured Replies

Napisano

j.w. chcę zastąpić oplowskie radio czymś, bo mam cb i chcę je pod radiem zamontować.

Napisano

> j.w. chcę zastąpić oplowskie radio czymś, bo mam cb i chcę je pod radiem zamontować.

Wszystko zależy ile masz PLN i jakie masz wymagania.

Napisano

Ja do opla polecam blaupunkty. W swoim aucie przetestowałem trochę chłamu i blaupunkt zawsze wypadał najlepiej. Dodatkowym plusem jest to, że pasują do instalacji bez przeróbek.

Napisano
To ci wyjaśni.
Napisano

To ja się podepnę i zapytam jak uruchomić niefabryczne radio?

Kupiłem przewód połączeniowy, podłączyłem i dupa. Cisza, nic, zero, null.

Co źle robię?

Napisano

Dzięki tej stronie (trochę leciwa) podłączyłem swojego Clariona. Może Ci rozjaśni temat.

Napisano

Doszedłem sam jak podłączyć. Ale cyrk. Zamienione są kable żółty z czerwonym a potrzeba podłączyć dwa razem. Podwójna złączka jest na żółtym a potrzeba podłączyć do czerwonego. Albo zamienie kable albo złączki zlosnik.gif

Napisano
claps.gif
Napisano

> Zamienione są kable żółty z czerwonym a potrzeba podłączyć dwa razem.

I tak jest w każdej Astrze (możliwe, że w ogóle w Oplu). Widać jest "ISO" i "ISO Astry" wink.gif Mam porobione różne "przejściówki", i tylko jedna jest specjalnie opisana: "Astra" smile.gif

> Podwójna złączka jest na żółtym a potrzeba podłączyć do czerwonego.

Dokładnie tak. Często w sklepie chcąc ułatwić sprawę klientowi, przygotowują gotowe przelotki. Oczywiście do Astry trzeba przerabiać smile.gif

> Albo zamienie kable albo złączki

Możesz przełożyć piny we wtyczce, która kończy oryginalną instalacja w aucie, wtedy nie będzie problemu przy następnej wymianie na nowe radyjko. Albo w złączce, którą dostałeś. Albo tak jak ja zrobić sobie adapter, który zamienia ISO Astry na normalne ISO smile.gif Wtedy ani nie zmieniasz oryginalnej instalacji auta, ani złączki, której dostajesz z radiem. Po prostu wpinasz między jedno a drugie.

Pozdroofka

Napisano

> Możesz przełożyć piny we wtyczce, która kończy oryginalną instalacja w aucie, wtedy nie będzie

> problemu przy następnej wymianie na nowe radyjko. Albo w złączce, którą dostałeś. Albo tak jak

> ja zrobić sobie adapter, który zamienia ISO Astry na normalne ISO Wtedy ani nie zmieniasz

> oryginalnej instalacji auta, ani złączki, której dostajesz z radiem. Po prostu wpinasz między

> jedno a drugie.

> Pozdroofka

Przyniosłem wtyczki radiowe, zamieniłem miejscami. Czort z tym, już mi się nie chce z tym szarpać zlosnik.gif

No chyba żeby niewiem.gif

Napisano

> Czort z tym, już mi się nie chce z tym szarpać

smile.gif

Gdybym przeczytał w porę:

> Kupiłem przewód połączeniowy, podłączyłem i dupa. Cisza, nic, zero, null. Co źle robię?

To odpowiedziałbym: nie włączasz stacyjki zlosnik.gif Właśnie taki efekt dają zamienione przewody w "ISO astry" smile.gif

A zwieranie żółtego z czerwonym jest po to aby radio pamiętało stacje po wyłączeniu zapłonu.

Pozdroofka

Pozdroofka

Napisano

> Gdybym przeczytał w porę:

> To odpowiedziałbym: nie włączasz stacyjki Właśnie taki efekt dają zamienione przewody w "ISO

> astry"

> A zwieranie żółtego z czerwonym jest po to aby radio pamiętało stacje po wyłączeniu zapłonu.

> Pozdroofka

> Pozdroofka

Włączasz włączasz, za to teraz działa nawet bez stacyjki i to mi nie pasi.

Napisano

> To ci wyjaśni.

No i jako co to coś pracuje? Bo tak patrze i chyba nie ogarniam.. Że niby wrzucasz tylko to 1/2 din zamiast radia?

Napisano

> No i jako co to coś pracuje? Bo tak patrze i chyba nie ogarniam.. Że niby wrzucasz tylko to 1/2 din

> zamiast radia?

Ramka na 1DIN, separator antenowy i przejściówka ISO-inst. Opla.

Ja musiałem zmieniać kabelki, bo mi nie działało.

Teraz mam poza stacyjką i musze podumać jak podłączyć pod stacyjke.

Napisano

> Ramka na 1DIN, separator antenowy i przejściówka ISO-inst. Opla.

> Ja musiałem zmieniać kabelki, bo mi nie działało.

> Teraz mam poza stacyjką i musze podumać jak podłączyć pod stacyjke.

No dobra, zamontować wiem jak, ale pytanie jest po kiego takie coś montować zamiast zwykłego radia?

Napisano

> No dobra, zamontować wiem jak, ale pytanie jest po kiego takie coś montować zamiast zwykłego radia?

Ehhh... smile.gifBubas10 zapytał:

> a co to jest 1/2 din??

balus pokazał stronkę dającą odpowiedź na to pytanie, a nie co ma sobie zamontować zamiast radia smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> No dobra, zamontować wiem jak, ale pytanie jest po kiego takie coś montować zamiast zwykłego radia?

Bo mam radio z USB i chce słuchać muzyke, a w oplowskim nie mam nawet mp3

Napisano

> Ehhh... Bubas10 zapytał:

> balus pokazał stronkę dającą odpowiedź na to pytanie, a nie co ma sobie zamontować zamiast radia

> Pozdroofka

Heh smile.gif No to teraz to ma sens smile.gif

A powiedzcie mi panowie czy op-com-em bez problemu rozepnę radyjko CD 30 MP3 z wyświetlaczem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.